Vizitator opc0de Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Salut sunt incepator in domeniul electronicii problema este in felul urmator am scos dintr-un telefon vechi o rotita de formeaza numaru. Are 3 fire am masurat cu un voltmetru,desi e prima data cand o fac si am ajuns la concluzia ca firul rosu trebuie alimentat cu tensiune firul verde este GND iar firul galben trece curent prin el doar cand formez numarul...Acum intrebarea mea este cum aflu ce rezistori trebuie sa pun pe acolo ca sa nu prajesc placa sau portu usb...De ce se pun rezistorii la GND si nu pe unde trece curentu...O explicatie pentru un incepator va rog... Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Salut sunt incepator in domeniul electronicii problema este in felul urmator am scos dintr-un telefon vechi o rotita de formeaza numaru. Are 3 fire am masurat cu un voltmetru,desi e prima data cand o fac si am ajuns la concluzia ca firul rosu trebuie alimentat cu tensiune firul verde este GND iar firul galben trece curent prin el doar cand formez numarul...Se numeste disc telefonic. Discul telefonic trimite un tren de impulsuri corespunzator cu numarul format, la o frecventa de aprox. 10hz.Adica pentru cifra 0 se trimit 10 impulsuri, pentru 9 se trimit 9 impulsuri etc.Depinde de interfata la care se conecteaza discul telefonic, poti alimenta cu 5v pentru majoritatea ci logice si microcontrolere.De fapt, simplist, ai o pereche de contacte care raman deschise in repaus, iar in momentul cand formezi cifra, se inchid si se deschid generand un tren de impulsuri.Care mai departe poti sa-l interpretezi si sa-l prelucrezi cum doresti.O scurta descriere:Elementul de comutatie utilizat este furca, care în stare de repaus deconecteaza legatura liniei cu primarul transformatorului prin contactul CF1, conectând linia, prin contactul CF2 si condensatorul C la soneria polarizata de curent alternativ, ce constituie dispozitivul de apel sonor utilizat. Condensatorul C se introduce pentru a bloca componenta continua din linie sa ajunga la sonerie. Pentru a schimba contactele furcii în regim de lucru este prevazut cu un resort Res, compresat în pozitie de repaus de greutatea microreceptorului Mr, ce contine microfonul si receptorul. Pentru echilibrarea puntii s-a introdus impedanta de echilibrare Ze. În acest mod, curentul de audiofrecventa generat de microfon se împarte în doua componente aproximativ egale (tinând cont de impedanta variabila in limite a liniei) ce strabat cele doua infasurari ale primarului, componenta ce genereaza în secundar câmpuri de semne contrare, realizându-se astfel efectul antilocal. Telefonul electromagnetic cu disc se obtine simplu, adaugând doar discul telefonic, ce introduce în schema de principiu doua contacte: CF (contact de impulsuri) ce genereaza impulsurile prin întreruperea legaturii de alimentare cu linia si contactul CS (de suntare) ce sunteaza receptorul propriu pe durata transmiterii acestor impulsuri, pentru a nu fi receptionate sub forma de pocnituri in receptorul propriu. Trecerea de la varianta de telefon fara disc la cea cu disc se face, asa cum s-a vazut, destul de simplu, necesitând doar introducerea discului si schimbarea unor conexiuni ce se realizeaza prin intermediul unei reglete de conexiune, cu ajutorul unor papuci metalici.http://www.scritube.com/tehnica-mecanica/APARATUL-TELEFONIC-ELECTROMAGN2152413123.php Link spre comentariu
Ice Age Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Sau poate te ajuta proiectul acesta : http://www.instructables.com/id/Rotary- ... 2noOoDC6ww Link spre comentariu
Vizitator opc0de Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 Trebuie sa conectez ceva rezistori sau merge si fara ? Daca nu...de ce un buton are rezistor si asta nu iar daca da o explicatie scurta va rog. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum