Vizitator saridon Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Am un spatiu comercial la care se intrerupe destul de des curentul si ramane cam expus "profesionistilor" pt ca deschiderea e mare si fiind intr-un complex...stiti voi. As vrea sa pot alimenta timp de 1 ora patru tuburi fluorescente sau daca e mai simplu niste lampi cu multe leduri cum a facut colegul nostru aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=209&t=51507 Cam ce ups mi-ar trebui pt asta si cum ar trebui sa arate montajul? I-mi puteti da o idee? Link spre comentariu
mircea888 Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Sunt de cumparat niste neoane cu acumulator numite "lumini de urgenta", se alimenteaza de la priza si se aprind cand se ia curentul, sunt facute anume pentru asa ceva. Au un acumulator care tine vreo cateva ore. Se gasesc prin Bacau pentru ca am cumparat si eu acum cativa ani, de la Dedeman sau de la Praktiker nu mai tin minte exact. Arata exact asa: http://www.sz-wholesaler.com/showpictur ... 28-957.jpg http://www.sz-wholesaler.com/showpicture.asp?url=userimg/942/969sw1/emergency-light-e-228-957.jpg Link spre comentariu
Vizitator saridon Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Multumesc colegule,o sa le caut.Nu-mi trebuie cine stie ce lumina doar pt o minima supraveghere...cred ca doua din astea sunt suficiente. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Poti utiliza neoane de 20w care au starter electronic sau becuri economice.Folosesti o baterie de masina si un invertor auto de 150-300w ca sa alimenteze neoanele.Pentru comanda poti utiliza un releu RI-13 cu bobina la 220v.Cand este atras functioneaza pe retea, lipsa retea, contactele comuta si alimenteaza invertorul din 12v.Daca ai neoane in tavan (model patrat cu 4 tuburi neon si oglinda) poti modifica instalatia ca doar unul sau 2 neoane sa lumineze in situatii de urgenta.Trebuie sa inlocuiesti starterul si bobina de soc cu montajul electronic.Eventual daca ai bec economic de 18w defect si partea electronica de la el este ok, o poti utiliza. Link spre comentariu
Vizitator saridon Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Bateria de masina implica alte griji (reincarcare,gaze) si nu prea e safe.De-asta am mentionat de ups.Asta ce fel de curent da,continuu?Nu merge ups+invertor+neoane cu starter electronic? Am o lampa din aia patrata cu oglinzi Daca nu gasesc de cumparat ce a zis colegul mircea calin (cea mai comoda solutie)trebuie sa bibilesc ceva ca n-am incotro. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Pai daca iei UPS nu iti mai trebuie invertor. Daca vrei o baterie de capacitate mai mare insa, nu trebuie neaparat de masina, se gasesc SLA (adica d'alea ca la UPS) si in capacitati mai mari. Link spre comentariu
Vizitator saridon Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Sunt de cumparat niste neoane cu acumulator numite "lumini de urgenta", se alimenteaza de la priza si se aprind cand se ia curentul, sunt facute anume pentru asa ceva. Au un acumulator care tine vreo cateva ore.Se gasesc prin Bacau pentru ca am cumparat si eu acum cativa ani, de la Dedeman sau de la Praktiker nu mai tin minte exact.Am gasit lampile aici.Oricum,luni ma duc si la Praktiker sa compar preturile.Ceva mai jos e si varianta cu 30 leduri.Oare care lumineaza mai bine? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum