Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema electrica dacia bord cn?

Vizitator vicogeo

Postări Recomandate

Vizitator vicogeo

dupa ce am vazut ca nu se mai dezabureste luneta(vara n-am avut probleme, dar acu e nashpa), am decis sa ma uit prin spatele bordului daciei. surpriza, in spatele butonashelor se mai gaseau cateva mufe lasate in aer... asa ca am rugamintea cine poate sa ma ajute cu schema electrica pentru un bord cn... macar din curiozitate sa vaz la ce folosesc celelalte mufe. deasemenea un ajutor pentru circuitul de dezaburire... (step by step?)multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator pensionaru

functionale ai doar 2 mufe aia cu fir rosu,fir maro,alb si negru(pt dezaburire parbriz) si aia cu fir gri(sau alb cu rosu), alb cu rosu,alb si negru(buton ceata spate) si ar mai fi a treia mufa care include fire ca cel de la ceata doar ca are un fir albastru subtire(comanda pt halogene in bara) problema frecventa e butonul dezaburire care se topesc contactii in el(poti sa il apesi ca el nu functioneaza).intreaba ce anume te intereseaza si spune culorile firelor ca iti zic exact ce sa faci :finga:

Link spre comentariu
Vizitator vicogeo

Revin:

am 3 butoane functionale (asa ar trebuii :yawinkle: ):

Primul:

(proiectoare)

1 - albastru

2 - negru

3 - alb

4 - alb cu albastru (sau negru)

al doilea: (dezaburire?)

1 - maron (gros)

2 - doua fire rosii (groase)

3 - 2 fire subtiri negre

4 - alb

al treilea: (buton ceata spate?)

1 - galben cu alb

2 - rosu cu alb

3 - 2 fire negre

4 - gri (sau alb)

Deci functional este doar cel de proiectoare, celelalte 2 nu merg.

am scos un buton (ala cu fire groase) sa ma uit in el dar cred ca daca il sparg poate pot vedea ceva.

Cum fac? daca s-au prajit unde gasesc sa cumpar? si ce modalitate/smecherie sa fac sa nu mai se arda (ceva un releu?)?

Astept.

merci.

Link spre comentariu
Vizitator pensionaru

Revin:

am 3 butoane functionale (asa ar trebuii :yawinkle: ):

Primul:

(proiectoare)

1 - albastru

2 - negru

3 - alb

4 - alb cu albastru (sau negru)

al doilea: (dezaburire?)

1 - maron (gros)

2 - doua fire rosii (groase)

3 - 2 fire subtiri negre

4 - alb

al treilea: (buton ceata spate?)

1 - galben cu alb

2 - rosu cu alb

3 - 2 fire negre

4 - gri (sau alb)

Deci functional este doar cel de proiectoare, celelalte 2 nu merg.

am scos un buton (ala cu fire groase) sa ma uit in el dar cred ca daca il sparg poate pot vedea ceva.

Cum fac? daca s-au prajit unde gasesc sa cumpar? si ce modalitate/smecherie sa fac sa nu mai se arda (ceva un releu?)?

Astept.

merci.

da butonul 2 e dezaburire si daca vrei sa vezi de e ars(eu sunt aproape sigur ca e intrerupt) faci contact cu o sarma intre rosu si maro si nu se zice "2 rosii" ci fir rosu pt ca sunt 2 intrun papuc (conexiune) si o sa vezi daca se dezabureste luneta si dupa caz se aprinde si in bord un martor de dezaburire iar buton 3 e la ceata si merge numai pe faza scurta iar daca butonul e intrerupt pui un strap intre rosu cu alb si alb dupa ce pui f scurta .dar eu zic sa cumperi 2 butoane din orice magazin cu piese de dacia sunt amandoua pana in 30 lei si nu are rost sa pui relee de protectie ca 1 an tine oricum un buton nou hai bafta
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări