EFTIMIE Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Va salut si va solicit din nou ajutorul pt realizarea unui temporizator cu afisare digitala a timpului stabilit. 1.Afisarea sa fie facuta pe modul led de 4 digiti sau lcd 2x16(cred ca pe led ar fi mai convenabil) 2.Timpul sa fie setat din trei push butoane :set;up;down 3.La activare sa inceapa sa numere si sa afiseze temporizarea pe frontul descrescator. 4.Sa aiba o intrare de activare, a temporizarii ,de tip normal inchis care dupa expirarea timpului setat sa reactiveze ultima temporizare selectata,deci memorare a ultimei temporizari setate care sa poata fi actionata din butonul normal inchis de cate ori se doreste 5.Timpul sa fie de la 0-99secunde si pe alta treapta 0-99minute eventual daca nu este prea complicat o-99 ore 6.Functionarea releului sa fie semnalizata cu un led. Poate intereseaza pe mai multa lume acest subiect si nu pot decat sa spun multumiri anticipate celor ce se vor implica. Link spre comentariu
Palade Vlad Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 Buna ziua. Acum ceva vreme am cautat pe internet un astfel de proiect (vreau sa-l folosesc pentru a temporiza timpul de epunere la o cutie UV). Ce am gasit cred ca se potriveste cu cerintele expuse de dumneavoastra. Situl de pa care am descarcat fisierele atasate este: http://www.turbokeu.com cntdwn3.zip Link spre comentariu
GeoMar Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 Va salut si va solicit din nou ajutorul pt realizarea unui temporizator cu afisare digitala a timpului stabilit. 1.Afisarea sa fie facuta pe modul led de 4 digiti sau lcd 2x16(cred ca pe led ar fi mai convenabil) 2.Timpul sa fie setat din trei push butoane :set;up;down 3.La activare sa inceapa sa numere si sa afiseze temporizarea pe frontul descrescator. 4.Sa aiba o intrare de activare, a temporizarii ,de tip normal inchis care dupa expirarea timpului setat sa reactiveze ultima temporizare selectata,deci memorare a ultimei temporizari setate care sa poata fi actionata din butonul normal inchis de cate ori se doreste 5.Timpul sa fie de la 0-99secunde si pe alta treapta 0-99minute eventual daca nu este prea complicat o-99 ore 6.Functionarea releului sa fie semnalizata cu un led. Poate intereseaza pe mai multa lume acest subiect si nu pot decat sa spun multumiri anticipate celor ce se vor implica. Poate te ajuta si acest topic viewtopic.php?f=11&t=58348&hilit=countdownInitial am vrut sa fac schema din link-ul postat de @Palade Vlad, dar era cu afisaj anod comun, eu aveam afisaj catod comun si apoi am facut schema de aici http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html Am redesenat cablajul pentru cerintele mele (dimensiunile scannerului), schema are 15 timpi care se pot modifica si care se "memoreaza" in PIC. Pacat ca au disparut atasamentele. Am sa caut sa postez din nou atasamentele. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat August 22, 2011 Autor Partajează Postat August 22, 2011 Pentru cel pozat de Geomar se poate scrie si in pic16f628a hexul sau trebuie modificat? Link spre comentariu
GeoMar Postat August 22, 2011 Partajează Postat August 22, 2011 Pentru cel pozat de Geomar se poate scrie si in pic16f628a hexul sau trebuie modificat?Pe acel site se da si codul sursa, in ASM, se poate modifica in cod sa functioneze cu 16F628A.Dupa cate stiu sunt asemanatoare la dispunerea pinilor, functii, deci compatibile. Poate gresesc, NU ma pricep prea bine la ele, dar cred ca se poate modifica. Link spre comentariu
francezu Postat August 22, 2011 Partajează Postat August 22, 2011 Codul se porteaza destul de usor pe 16F628A : se modifica alocarea variabilelor si se dezactiveaza comparatoarele. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat August 22, 2011 Autor Partajează Postat August 22, 2011 Baieti multumesc mult pt. ajutorul acordat astept sa-mi faca GeoMar cablajul si abia astept sa-l testez. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat August 25, 2011 Autor Partajează Postat August 25, 2011 Pentru functia de up,down este greu de implementat un encoder ? Link spre comentariu
dumitru_a Postat Septembrie 17, 2011 Partajează Postat Septembrie 17, 2011 La inceput doresc sa va spun ca sunt incepator in ale acestor chipuri ,am facut acest numarator pentru o masa expunere cu neoane avind afisaje cu anod comun , doresc sa il folosesc cu pic 16f628 setat pe oscilator intern , varog sa imi aratati cum sa bifez security bits in pony prog ( am instalat winpic800 dar nu stiu cum sa il setez , poate imi spuneti si setarile necesare pentru a programa acest chip) am programatorul jdm care functioneaza ?Am montat cristal extern de 4 mhz si merge bine dar as dori sa il fac sa mearga si fara ,doar cu oscilatorul intern Link spre comentariu
dumitru_a Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 Cablajul folosit este cel de pe site ,doar cablajul folosit la afisor este diferit el trebuind a fi adaptat pentru afisajele de care dispune fiecare in parte . O singura mentiune poate fi facuta la tranzistoarele bc327 acestea trebuind a fi montate cum este pe cablaj nu cum este in fotografia atasata . Hexul care este postat merge cu Pic16f628 cu cristal extern , pentru a functiona cu oscilator extern trebuiesc modificari facute dar fiind incepator in ale pic-urilor nu stiu sa le fac dar incercam sa rezolvam problema . Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Noiembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Va salut am facut temporizatorul postat de Geomar si functioneaza bine atat cu pic16f84 cat si cu pic16f628a cu softul postat de Francezu ,pe aceasta cale multumiri inca o data celor doi useri,dar am doua probleme:1.Luminozitatea afisajului as vrea sa fie mai mare.2.Numararea nu se face la secunda ,drept pt. care un timp de trei minute setat il masoara in 1'si15''. Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 ...2.Numararea nu se face la secunda ,drept pt. care un timp de trei minute setat il masoara in 1'si15''.Numararea la montajul meu cu PIC 16F84A decurge normal, adica 2 minute numarate pe afisajul numaratorului corespunde cu 2 minute numarate de alt ceas.Problema poate sa fie de la portarea pentru 16F628A. Link spre comentariu
dumitru_a Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 problema luminozitatii se poate rezolva modificind curentul pe leduri , si numaratorul pe care l-am construit si eu merge corect la secunda Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Noiembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Am sa rescriu picul dar face aceeasi problema si pe 628 si pef84,cu diferenta ca la 628 nu merge punctul zecimal dar de cronometrat gresit ambele fac la fel.Am scazut rez. la 50 ohmi si tot nu este o luminozitate suficienta comparativ cu statia de lipit cu pic16F873A care foloseste tot afisaj multiplexat dar este mult mai luminos. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Decembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Am rezolvat partea de numarare rapida pusesem un quartz de 10Mhz in loc de 4 din graba si nu-mi explicam de ce numara mai rapid.Cat despre luminozitate am sa comand afisaje low current sa vad cum se vad pt. ca astea normale lumineaza slab si nu-mi plac oricum schema este excelenta si multumesc inca o data userului Geomar pt. ea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum