Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme router ST780i wl

indy666

Postări Recomandate

Am achizitionat de curand un router ST780i wl si am ceva probleme cu el!! Nu se sincronizeaza cu linia ADSl a romtelecomului. Am incercat mai multe versiuni de firmware insa fara nici un rezultat.Routerul cel vechi ST516v6 merge perfect deci linia adsl functioneaza.Poate fi problema din acele splitere? Am 2 tipuri de splitere si cu nici unu nu functioneaza.Poate fi si din cauza firmware? Sau e farmat?Multumesc!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• indy666

5

• eugeniusro

1

Nu l-am luat nou, este luat de la cineva de pe forum si omul m-a asigurat ca merge.Cel vechi este un router simplu, cu doar o iesire lan la care trebuie sa-i conectez un switch pentru calculatoare si un AP pentru net wireless la laptop.

Link spre comentariu

hmm.... cred ca are o problema...

Eu sunt sigur!! Acum intrebarea mea este: Aceasta problema se poate remedia cu o simpla schimbare de firmware sau cu adaptarea unui filtru pe linia ADSL? Sau este un defect hardware?
Link spre comentariu

nu reusesti nici cu schimbare de firmware, exact aceeasi problema am avut-o si eu mai demult, si am rezolvat prelungiind contractul la RTL si am primit gratis un modem adsl cu wireless.

Revenind la problema e bine sa stii ca modelul ST780i wl nu suporta noua modulatie implementata de RTL posibil sa gasesti o versiune de firmware care sa mearga daca insisti.

O alta solutie ar fi sa il folosesti ca AP (switch wireless) decuplezi din el dhcp-ul ca sa nu mai aloce adrese de ip automat si il cuplezi la modemul adsl vechi pe partea de lan cu un cablu cross, vezi sa nu ai pe el alocata aceeasi adresa de ip ca si modemul adsl vechi ca sa nu creeze conflict de ip. Filtru nu are nici o treaba el doar separa frecventa de voce de cea de net, merge si fara el dar e posibil sa ti se decupleze de la net atunci cand esti sunat si primesti pe linie semnal de sonerie.

P.S. daca vrei sa mai incerci diferite tipuri de firmware gasesti aici:

http://www.inpc.ro/erori-clicknet-dialu ... i-tensiune

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări