c_anicai Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 unele scule mecanice folosesc o vaselina speciala la piese in miscare lenta care are un efect de franare.un bolt in lagar cu astfel de vaselina se misca foarte usor daca e la inceput de rotire si cu cat viteza de rotatie creste apare un efect de franare, cam la 1 ... 2 rotatii pe secunda franarea e consistenta ca un fel de amortizare, iar la 0,25 rotatii pe secunda de exemplu sau mai putin boltul se roteste usor in lagar.Ma intereseaza ce fel de vaselina e aia, vreau sa folosesc la lagarele de la un trepied foto unde s-a uscat vaselina originala. Vaselina pe baza de titiu sau ulei gros nu e bun deoarece nu are efectul ala de franare ... amortizare. Link spre comentariu
stefan94stefan Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 nu poti folosi ulei de mecanica fina ? Link spre comentariu
c_anicai Postat August 19, 2011 Autor Partajează Postat August 19, 2011 crezi ca n-am incercat, pai cand abia se roteste axul in lagar forta de actionare e foarte mica folosind vaselina aia, dar cand rotatia axului in lagar e mai vioaie apare un efect de franare, de inertie (adica contrainertie nu stiu cum sa zic, ca o amortizare) Fluiditatea miscarii este extrema, fara hopuri .... etc .... Nu stiu ce fel de vaselina este, producatorii de trepiede foto video de renume cum ar fi Manfroto folosesc vaselina aia la capetele de trepied, Dar daca se usuca sau prinde praf si am inlocuit cu alta vaselina normala pot arunca trepiedul ca sa zic asa, nu mai e bun de nimic. Link spre comentariu
dan cod Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 La usile de casetofoane se folosea vaselina siliconica pentru a frana deschiderea brusca.Ar trebui sa incercati si cu asa ceva. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Posibil ceva bazat pe lichidele non-newtoniene.Trebuie sa fie ceva de cumparat.Ce spuneau altii ca este ceva white lithium greasePe freepatents spune asa A grease composition for a tripod type constant velocity joint, which includes a base oil, a urea compound as a thickening agent, and not more than 10% by weight of at least one of (A) a molybdenum dialkyldithiocarbamate and (B) a molybdenum dialkyldithiophosphate or diaryldithiophosphate, in which the base oil has a kinematic viscosity of from 3.0 to 7.5 mm2 /sec at 100° C. The grease composition applied to a tripod type constant velocity joint reduces the induced thrust force and thereby suppresses vibration, such as a shudder of a car body upon starting off and acceleration. Link spre comentariu
c_anicai Postat August 21, 2011 Autor Partajează Postat August 21, 2011 mersi mult de informatii, am sa vad ce pot gasi. Link spre comentariu
remus68 Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 Una din solutii este utilizarea mierii mai groase. Nu se foloseste in cantitate mare, sa curga. Link spre comentariu
c_anicai Postat August 25, 2011 Autor Partajează Postat August 25, 2011 am sa incerc si asta, prima data cand cumpar o doza de miere Link spre comentariu
remus68 Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 Se ung usor partile aflate in contact. Se utilizeaza miere mai groasa. Multe aparate chinezesti au din fabricatie miere in acele mecanisme! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 Se ung usor partile aflate in contact. Se utilizeaza miere mai groasa. Multe aparate chinezesti au din fabricatie miere in acele mecanisme!Logica este, sa se utilizeze fluide cat mai vascoase si cu aderenta cat mai mare la materialul mecanismului. De fapt este in logica elementara a lucrurilor, intrucat fluidele de mare vascozitate, prezinta fenomenul de "frecare", intre diferitele lor straturi succesive. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum