Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglaj balans

costy

Postări Recomandate

Ce "circuite " folositi pentru acest tip de reglaj?Cel mai simplu cu un potentiometru mi se pare cam necizelat: volumul creste pe un canal in loc sa ramana constant iar pe celalat scade.Cum se alege valoarea acestui potentiometru?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy

3

• Marian

2

• zal

1

Top autori în acest subiect

sincer sa fiu mi se pare mai dificil asa, mai greu de nimerit acelasi volum pe ambele canale.Ma vad nevoit s apun si controlul asta din 2 motive: cateodata este util si fata amplificatorului are deja gaura pt acest potentiometru, nu prea vad cu ce altceva sa o "umplu"

Link spre comentariu

sincer sa fiu mi se pare mai dificil asa, mai greu de nimerit acelasi volum pe ambele canale..

Un VU-metru rezolva problema asta.

Ma vad nevoit s apun si controlul asta din 2 motive: cateodata este util si fata amplificatorului are deja gaura pt acest potentiometru, nu prea vad cu ce altceva sa o "umplu"

Daca n-ai incotro pui si putometru de balans, insa cele logaritmice nu mi e par stralucite pentru asta tocmai datorita modului lor de functionare neliniar.
Link spre comentariu
costy, puţometri de balans sînt de obicei de o construcţie specială, au punte pînă la mijloc şi apoi o parte rezistivă, bine-nţeles montate invers pe fiecare canal. Ptr a fi mai sigură acţionarea, unele au la mijloc o cosă.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări