costy Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 Ce "circuite " folositi pentru acest tip de reglaj?Cel mai simplu cu un potentiometru mi se pare cam necizelat: volumul creste pe un canal in loc sa ramana constant iar pe celalat scade.Cum se alege valoarea acestui potentiometru? Link spre comentariu
Marian Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Daca este neaparat nevoie de control balans atunci nu-i mai bine sa pui la amplif cate un putometru de volum pentru fiecare canal? Link spre comentariu
costy Postat August 20, 2011 Autor Partajează Postat August 20, 2011 sincer sa fiu mi se pare mai dificil asa, mai greu de nimerit acelasi volum pe ambele canale.Ma vad nevoit s apun si controlul asta din 2 motive: cateodata este util si fata amplificatorului are deja gaura pt acest potentiometru, nu prea vad cu ce altceva sa o "umplu" Link spre comentariu
Marian Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 sincer sa fiu mi se pare mai dificil asa, mai greu de nimerit acelasi volum pe ambele canale..Un VU-metru rezolva problema asta.Ma vad nevoit s apun si controlul asta din 2 motive: cateodata este util si fata amplificatorului are deja gaura pt acest potentiometru, nu prea vad cu ce altceva sa o "umplu"Daca n-ai incotro pui si putometru de balans, insa cele logaritmice nu mi e par stralucite pentru asta tocmai datorita modului lor de functionare neliniar. Link spre comentariu
zal Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 costy, puţometri de balans sînt de obicei de o construcţie specială, au punte pînă la mijloc şi apoi o parte rezistivă, bine-nţeles montate invers pe fiecare canal. Ptr a fi mai sigură acţionarea, unele au la mijloc o cosă. Link spre comentariu
costy Postat August 22, 2011 Autor Partajează Postat August 22, 2011 am auzit si eu de acei mitici potentiometri dar abea am gasit potentiometre duble cu pistele cat de cat imperecheate Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum