Vizitator nexusm Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 salutare la toata lumea,in primul rand imi voi cere scuze daca am nimerit gresit si problema mea este in afara acestui forum.sunt programator, dar niciodata nu am facut aplicatii pentru controlere (defapt in afara de baze de date nu am facut nimic altceva)totusi... este o dorinta mai veche de a dezvolta astfel de aplicatii (bazate pe rs232 pentru inceput).as dori se fac ceva proiecte (pana ma dumiresc si eu cu partea de programare) care functioneaza pentru:un termometru electronicun VU-metruun voltmetrubarometrucomanda unui motorsi acum intrebarile de rigoare...1. de unde pot procura echipamentul electronic si ce anume sa caut(functie de aplicatiile de mai sus)2. exista ca si kit-uri de montaj sau trebuiesc realizate manual(procurat piese, executat cablaj dupa schema, etc)3. ce documentatie este necesara pentru lucrul cu rs232 sau 4854. aici nebuloasa este mare ... care e treba cu programarea microcip-urilor(sper sa fie corect) ce device imi trebuie si pe ce se bazeaza programarea acestora(aici banuiesc ca apar diferente de la un producator la altul) ideea de baza ar fi sa invat si acest tip de programare, dar pentru asta am nevoie si de ceva device-uri, care sunt acestea si de unde le pot procura.in cazul in care m-am exprimat prea vag, va rog sa ma chestionati pentru detalii.cu respect,mihai Link spre comentariu
dragostalpau Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 incepi de la sectiunea microcontrolere, citesti pe subforumuri si dupa o perioada de citit daca tot ai neclaritati pui intrebari acolo si sunt sigur ca ai sanse mult mai mari sa primesti un raspuns acolo decit aici la Software de electronica SUBIECT MUTAT Link spre comentariu
Vizitator Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 Incepe prin a-ti cumpara un kit. Il poti comanda de la Farnell, ti-l aduce la usa in 2-3 zile. Eu iti recomand MSP430 LaunchPad pentru ca este foarte ieftin, 4.30 $ si vine cu 2 MCU-uri (MCU = Micro Controller Unit), adaptor USB-serial, cablu USB, programator, exemple de programe, mediul de dezvoltare e gratuit si il descarci de la producator. Seria MSP430 are si senzor de temperatura incorporat. Pe urma urmaresti tutorialele video de pe pagina wiki a producatorului. Iti arata pas cu pas cum sa incepi. Mai departe te apuci de butonat. Si pe urma ii dai inainte cu foile de catalog langa tine. Nu iti recomand sa inveti din forumuri. Iti trebuie un calculator si cunostinte minime de C sau Assembler pentru MCU-ul tau. Nu strica ceva notiuni de circuite digitale si arhitectura microprocesoarelor. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Pentru inceput ai nevoie de un microcontroler.Ca o comparatie, este un PC intr-un circuit integrat.Sunt mai multe familii, cele mai simple PIC si AVR.Se gasesc pentru ele si kit-uri de dezvoltare care te ajuta sa realizezi programarea soft si sa o testezi practic.Pentru aplicatie, cauti din familia microcontrolerului modelul care se potriveste si dezvolti softul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum