Vizitator cyberjunkee Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 Salut, Am o problema cu subwooferul home cinema-ului Phillips LX3900SA. Daca ascult muzica la volum mare, cu bass intens, la un momendat incepe sa scoata un sunet neplacut, ca si cum ceva ar atinge membrana difuzorului cu aceeasi frecventa( nu stiu sa explic exact, ca si cum as tine un obiect care loveste difuzorul cand este la cursa maxima). Problema in mod surprinzator se rezolva software, cu un generator de unda sinusoidala. Dupa 15-20 de secunde baraitul dispare si sunetul este redat clar, dar problema revine dupa cateva minute.Nu vad ce ar putea sa aiba difuzorul, l-am desfacut, m-am uitat la el, l-am testat si fara incinta, se comporta la fel, iar membrana nu atinge nimic. El pare in stare perfecta.Sa fie de la amplificator? S-a intamplat cuiva ceva similar? Link spre comentariu
davidut5 Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 Pune alt difuzor, sau o boxa cu aceiasi parametrii, si vezi de la ce face figuri.Personal nu cred ca este de la difuzor. Link spre comentariu
mircea888 Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 Uita-te atent la firele leonice (care vin de la bobina la sasiu) sunt sanse ca astea sa loveasca in membrana. Incearca sa le indepartezi un pic atunci cand face zgomotele alea.Ar fi bine sa testezi difuzorul pe alt amplificator ca sa identifici mai usor problema. Link spre comentariu
Vizitator cyberjunkee Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Firele leonice nu lovesc membrana. Am verificat asta. Tot ce pot sa fac e sa incerc alt difuzor sau sa-l incerc pe acesta pe alt amp. Ms pentru sfaturi. Revin cu info Link spre comentariu
Vizitator cyberjunkee Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 Sunt 99% sigur ca era de la receiver problema....Acum a crapat de tot. Transformatoarele din sursa scot un zgomot acut, coolerul vrea sa se invarta dar nu reuseste. Probabil are un scurt undeva?Am scos pe rand diferiti conectori de pe placile de circuite din receiver, si cred ca am izolat problema. Partea nasoala este ca e pe placa de control(unde e procesorul si memoria si toate cele). Cred ca pot sa-i spun adio... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum