Vizitator vetPC Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 Am o lustra cu 6 becuri cu 3 fire: nul, faza şi impamantare.În tavan am 3 fire, intrerupatorul are 2 butoane.As vrea sa pot aprinde 2-3 becuri odata şi apoi toate sase. Cum fac? O explicatie dublata de o schema m-ar ajuta mult.Multumesc mult! Link spre comentariu
Relav Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 Sunteti sigur ca cele 3 fire de la lustra sunt: nul, faza si impamantare? Ce culori au firele? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 Cele 3 fire nu sunt faza nul si impamantare, ele vin de la - intrerupatorul 1 (I1)- intrerupatorul 2 (I2)- nulul (N)Legi 3 becuri intre firul N si firul I1 si alte 3 becuri intre firul N si firul I2. In felul asta fiecare intrerupator comanda cate 3 becuri. Link spre comentariu
Vizitator vetPC Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 Firele la lustra sunt notate: N,L şi unul cu semnul pt. impamantare. Link spre comentariu
bogdan_ Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 Este posibil ca lustra sa aiba impamantare, am mai vazut asa. In cazul asta, singura varianta pentru a putea comanda separat becurile este sa puteti accesa in interiorul lustrei locul de legatura al firelor de la fiecare bec. Acolo trebuie desfacute legaturile si facute incat sa se poata conecta 3 becuri pe o clapa si 3 pe o clapa (sau 2 pe una si 4 pe alta).Se poate ajunge in lustra la punctul de conectare? Link spre comentariu
Vizitator alex_10 Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Salut! am o problema asemanatoare. am o lustra cu 6 becuri care nu stiu daca sunt legate pentru a functiona toate sau si 3 cu 3. mi-a fost montata de un priceput, nu electrician. intrerupatorul este dublu, cu led. 1.se aprind ambele leduri ceea ce ar insemna ca intrerupatorul e legat corect, nu? 2.becurile se aprind toate dar doar daca apas ambele intrerupatoare.3.este posibil sa fie legata gresit lustra? intreb ca sa stiu daca ma bag s-o dau jos sau ma resemnez ca doar asa functioneaza... mentionez ca lustra are 3 fire care au fost legate de cele 3 din tavan dar nu stiu sa va spun cum...Multumesc! Link spre comentariu
H Robert Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Pai daca atunci cand apesi un botun de la intrerupator si se aprind 3 becuri si dupaia mai apesi si celalalt buton se mai aprind celelalte 3 becuri inseamna ca este facut in asa fel incat sa se aprinda 3 cu 3 , daca le apesi pe amandoua deodata se aprind toate, cat timp se aprind becurile 3 cu 3 sau in alt mod lustra este legata corect,fi un pic mai explicit e cam greu sa ne dam seama de problema ta,eu nu vad care e problema,poti fi un pic mai explicit? Link spre comentariu
Vizitator alex_10 Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 nu se aprind 3 cu 3, daca apas cate unul intrerupatoarele nu se aprinde nimic. numai daca le apas pe amandoua se aprind toate. Link spre comentariu
H Robert Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Inseamna ca nu e legat bine, daca ies din lustra 3 fire exista posibilitatea de legare pt aprindere 3 cu 3 sau este faza + nul+ impamantare cea ce inseamna ca trebuie modificate legaturile de la lustra pt posibilitatea aprinderi 3 cu 3.Ai faza si nulul de la retea, intri cu faza in intrerupator (are 3 borne) si de la cele 2 borne ramase pleci spre lustra,legi cele 2 fire de la lustra cu cele 2 fire de la intrerupator si al 3 fir de la lustra il legi cu nulul de la retea. Link spre comentariu
Vizitator alex_10 Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 am inteles, deci merita sa incerc. multumesc mult! Link spre comentariu
vintage Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Inseamna ca nu e legat bine, daca ies din lustra 3 fire exista posibilitatea de legare pt aprindere 3 cu 3 sau este faza + nul+ impamantare cea ce inseamna ca trebuie modificate legaturile de la lustra pt posibilitatea aprinderi 3 cu 3.Ai faza si nulul de la retea, intri cu faza in intrerupator (are 3 borne) si de la cele 2 borne ramase pleci spre lustra,legi cele 2 fire de la lustra cu cele 2 fire de la intrerupator si al 3 fir de la lustra il legi cu nulul de la retea.Sunt legat gresit conductoarele la intreruptorul dublu. Refaceti-le. Daca nu va pricepeti puteti sa faceti mai multe incercari prin eliminare, nu se va intampla nimic periculos. In principiu cele doua conductoare de aceiasi culoare trebuie sa fie legate pe aceiasi partea a intreruptorului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum