Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

exhaustor industrial

alin 105

Postări Recomandate

Buna ziua. Scurta introducere.Am un atelier productie mobilier si un atelier de mecanica-lacatuserie-mecanica fina care partial deserveste atelierul de tamplarie, partial are sarcini diferite si independente. Am cumparat de curand un exhaustor industrial pentru rumegus (2500 mc/h, 0.9 KW, trifazic)care va deservi in principal un mic circular cu incizor , dar....... as mai instala un tub lung pana intrun loc unde mai am eu o mica masina de frezat metale si as folosi un tub de PVC pentru canalizare. Intrebarea este daca s-ar putea folosi si alte tipuri de tubulatura in afara de cea dedicata, antistatica, tib tub gofrat? Mai ales ca va fi putin folosita chestia de frezat, deci n-as cheltui o mica avere pe 15 m de tub special...eventual doar la coturi, ca sa nu folosesc coturi cu raza de curbura mica, ca sa nu pierd asa de mult din fluxul de aer.PS.Are ideea careva ,asa, orientativ, cam la ce lungimi de tub se pierde din putere considerabil?adica cat ma pot abera la lungimea tubului?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alin 105

4

• radu cnc

1

• costinium6

1

Salut,Daca freza este de frezat in metal, ce se frezeaza pe ea de este necesara exaustarea?Dupa parerea mea se justifica exaustarea doar daca se frezeaza in fibra de sticla sau materiale care au in compozitie fibra de sticla, de obicei materialele termorezistente.Cu stima.

Link spre comentariu

auminiul e necesar sa fie aspirat dar fierul sau otelul o sa iti strice turbina prin sablare, avand in vedere ca la exhaustoare particula aspirata trece intai prin turbina si pe urma in filtru nu invers ca la aspirator! ar fi bine ca la instalatia mai lunga de care spui sa lasi posibilitatea de demontare din 3 in 3 metri pentru curatare pt ca aluminiul se depune ca scaiu!

Link spre comentariu

Da, la sablarea elicei nu ma gandise, ce e drept.Oricum , volumul de munca ce e drept e mic, deci nu e de aspirat zecide kg de span. Si totusi n-am primit raspuns la intrebare.Se poate folosi coducta PVC pt aspirare?Care sunt riscurile/inconvenientele?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator vas123

da sant de diametru 100mm si mai rar de 120 mm sant din tabla neagra nevopsita mai ieftini aprox 10lei m si emailati mai scumpi imbinarile le-am facut cu silicon de calitate si racordurile pretentioase la masina cu tub de inox bineinteles vorbim de masini stationare cu stima

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări