ionut20 Postat Decembrie 31, 2005 Partajează Postat Decembrie 31, 2005 Salutare,in ajun de An Nou, vreau sa pun si eu o intrebare:Am pe acasa 4 astfel de integrate si m-ar tenta sa fac ceva cu ele.... un amplificator fie pt. casa fie pt. masina, folosind binenteles un convertor.Intrebarea ar fi:1: se merita sa folosesc acest integrat(tinand cont ca nu se mai fabrica si in cazul in care patesc ceva integratele care le am nu le voi mai inlocuii deoarece spre exemplu la conex erau parca 600.000 lei :rolleyes: 02: cine a lucrat cu acest integrat ar binevoi sa-mi spuna si mie cum se prezinta , adica ce sunet are prin comparatie la alte integrate, cat de tare se incalzeste si alte chestii care in datasheet-ul nu sunt precizate.MERCI anticipat, si ..................... Distractie Placuta la REVELION 2005---2006 LA MULTI ANI!!!!!!!!!!! :bere: :bere: :bere: Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 1, 2006 Partajează Postat Ianuarie 1, 2006 Eu am facut mai multe amplificatoare cu TDA1514A. Are un sunet placut, imi place bass-ul, are o viteza buna de raspuns. Am avut probleme cu unul dintre amplificatoare in sensul ca se supraincalzea, pe ambele canale. Am auzit despre acest lucru si in alte parti, de exemplu pe forumul http://www.diyaudio.com/ Dar asta nu s-a intamplat decat la unul singur, dupa ca l-am avut imprumutat la niste prieteni "grijulii". Este adevarat ca nu se mai fabrica, dar cred ca asta nu e o problema. In cazul defectarii, faci un alt amplificator cu totul, de exemplu cu TDA7294. Etajul final la un amplificator cu integrate cred ca e cel mai simplu lucru, mai greu e cu carcasa, sursa, si celelalte. Ori schimbi doar integratul, ori tot amplificatorul, e cam acelasi lucru. Nici vorba de 600.000lei. Inca se mai poate cumpara acest integrat cu circa 150.000, cam la acelasi pret cu TDA7294 pe care, dupa parerea mea, nu il depaseste, dar nu e nici departe. Link spre comentariu
ionut20 Postat Ianuarie 1, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2006 merci de raspuns one,amplif cu TDA 7294 am pentru casa varianta cu doua integrate in punte pe canal, di sunt multumit de performantele pe care le are statia.carcasa pt. statia cu 7294 e facuta din lemn (parti laterale si partea de jos, spatele este format din radiatoare, gurile de aerisire de la ventilator si mufele de conectare, iar fata si capacul statie este din plexiglas transparent, usor fumuriu, totul alimentat dintr-un toroidal de 2*20V 630VA) :finga: :finga: cu tda 1514 ma tenteaza sa fac o statie pe 4 canale cu posibilitate de conectare in punte a doua cute doua..........ceva de genu': 4 X 50 // 1 X 100, 2 X 50 // 2 X 100 :finga: :finga: Link spre comentariu
ionut20 Postat Ianuarie 1, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2006 aaaa uitasem, cat despre pret am scris ca am vazut cam la 600000 mai demult, dar m-am uitat acum din nou: conex electronic: 49 lei noi http://www.conexelectronic.ro/content/s ... e=&x=0&y=0 capodimonte: 60.17 lei noi http://www.capodimonte.ro/catalog.php intradevar s-ar putea sa gasesc mai ieftin pe la RET :rolleyes: :rolleyes: si oricum vorba ta daca se arde ............. :toimonster: :toimonster: nu? se poate inlocui desttul de usor cu altceva :supz: :smt006 Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 1, 2006 Partajează Postat Ianuarie 1, 2006 Intr-o utilizare normala nu trebuie sa se arda.Nu imi pun problema inlocuirii, caci si la o masina de epoca nu mai gasesti piese originale, nici la un amplificator cu tranzistoare mai vechi cu germaniu nu mai gasesti inlocuitori. Daca as avea niste lampi unice in lume nu m-as feri sa fac un amplificator cu ele, chiar daca nu as avea cu ce sa le inlocuiesc.In viitorul apropiat si la noi in tara probabil mai multi vor prefera sa cumpere un lucru nou decat sa repare unul vechi.Am si eu 2 circuite TDA1514A si trebuie sa le folosesc la ceva. Economisesc 300.000 care ii dau pe 2 tda7294. O sa fac un amplificator si o sa il vand. Daca sa arde... sanatate. Scos si celalalt integrat si pus 7294 :finga: Link spre comentariu
ionut20 Postat Ianuarie 1, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2006 da intradevar ai dreptate cu aceasta filosofie de marketing daca ii putem zice asa :finga: ,si asa o sa si fac doara am 4 integrate in pungulita puse la naftalina :supz: :supz: ,le scot si cu un minim de piese :rock: :rock: mai vroiam sa te intreb ceva: s-ar preta tda1514 la masinadin fisa lui am inteles ca ar merge pe 4 ohmi cu 48 W la +/-23V. Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 2, 2006 Partajează Postat Ianuarie 2, 2006 Nu are mai mult de 40W. Nu il forta, fa un amplificator pt. utilizare moderata. Link spre comentariu
caty Postat Martie 28, 2006 Partajează Postat Martie 28, 2006 ciudat....600.000de mii..pe aici la constanta intradevar se gaseste si cu 600000 dar il gasesti si cu 150.000....daca aveti nevoie d o schema cu tot cu cablaj am eu :finga: ...si detin si un amp cu aceste integrate si sunt cat de cat multumit de el Link spre comentariu
Vizitator bzfcocon Postat Aprilie 19, 2006 Partajează Postat Aprilie 19, 2006 Diferenta de pret ar putea proveni din faptul ca unele sunt contrafacute si altele nu ;)Desi 600.000 e cam exagerat. Am si eu pe-acasa un amplif cu 1514 si merge fara probleme, desi nu prea il folosesc. Culmea e ca mi s-a parut ca suna mai bine decat 7294, cu care imparte aceeasi cutie. 7294 parca suna mai strident, dar poate doar mi s-a parut. Mai depinde si de restul componentelor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum