zal Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Interesant, îmi aminteşte de ce a ajuns în şanţ industria hifi după 1990.Cele de la S-Sp au o construcţie tipică de subwofer, iar despre difurile rapper-ului Usher nu am nimic de zis. :smt069 Link spre comentariu
ahegyes Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Interesant, îmi aminteşte de ce a ajuns în şanţ industria hifi după 1990.Cele de la S-Sp au o construcţie tipică de subwofer, iar despre difurile rapper-ului Usher nu am nimic de zis. :smt069E, daca spui tu..... asa o fi. Da.... care e problema cu industria hi-fi de dupa 1990 ?? Eu sunt de parere ca chiar a evoluat simtitor dupa '90. Sau poate te referi la faptul ca unii producatori precum Sony, Technics, Philips, AKAI, etc. au redus substantial productia sau chiar au disparut de pe piata... e o alta problema. Nu s-au putut adapta cerintelor de pe piata sau din diverse motive si-au indreptat atentia spre alte segmente de pe piata si au lasat loc unor producatori mai mici care nu "aveau" idei corporatiste. Asta, zic eu, a facut bine industriei, nu rau, s-a creat o concurenta reala.Zici ca SS au o constructie tipica de sub !!! Nu stiu daca e asa, adica nu stiu care ar fi constructia tipica de sub. Si asa, acele difuzoare de 17 cm pot fi folosite cu succes de la Fs (care e undeva sub 30hz) si pana pe la 2.5 - 3khz. Cate difuzoare facute inainte de 1990 pot face asa ceva ?? Link spre comentariu
CBI Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 ca sa scazi frecventa reprodusa fara sa cresti mult suprafata radianta(nu toti sunt fericiti cu o cutie cat un minifrigider si un lighean de 15') trebuie scazut fs si marite xmax si puterea,in maredaca acum un dif de 17cm poate reproduce bine de la ~35hz la peste 3khz si cu un factor de marime al distorsiunilor de 2-3 ori mai mic la un spl lejer de 100db+ constant,asa ceva acum 2 decenii necesita un dif de bas de minim 10"(si nu orice panarama) si se ajungea fara efort prea mare pana la rebobinarea difuzorului ca-i sareau spirele de pe bobina( sau cadea suportul bobinei) si/sau schimbarea suspensiei.Si inainte era cerere mare de bas,dar nu se putea realiza usor,asa ca se incerca corectarea electronica din amplificator,cu rezultatele de rigoare.Nici inainte basul eficienta si marimea nu se impacau dar daca nu era progres ,nu se mai aruncau cat colo(vorba vine) boxele vechi la comparatii cu cele noi.Vorbim de scule accesibile si omului de rand,nu raritati la preturi fantastice Link spre comentariu
zal Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Mă refer acolo la rila de cauciuc, mult mai lată decît de obicei, comparat cu diametrul membranei difului.Atenţie că o cursă mai mare a bobinei la un diametru mic al membranei creşte riscul descentrării. Dar ptr că reclama e sufletul comerţului, nu prea contează ptr mulţi. Să se mişte aerul prin casă. Cît despre basul care se cere azi mai mult ca în urmă cu 1-2 generaţii, muzica reprodusă a evoluat din ce în ce mai mult ptr surzi şi dansuri din buric. Link spre comentariu
CBI Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 este sasiul mai micut si subtire de-aia pare rila groasa.Rila este in realitate din cauciuc moale si subtire ,comparativ cu comunistele si mai este si variabila in fctie de cursa,deci nu are ce sa se descentreze.Si bobina este mai mare putin si tolerantele in intrefier mai mici si motorul mai complex dar si pretul pe masura(masura traiului european )eu sunt convins ca basul aflat pe inregistraile cu muzica din buric este rasuflat si suna ca ceapa pe altfel de difuzoare,la fel si cele cu 10 negri mititei mi-am luat tractor hammer buuumm vruum se ridica parul Link spre comentariu
Vizitator gusteru29 Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 HI, intr-un final au ajuns sph-urile 210, mai raman PCT-urile...ca prima impresie suna foarte bine, se pare ca sunetul lor ma statisface chiar si pe incintele sb-urilor 3130, dar fiind inchise si volum destul de mare nu cred ca dau nici macar 30% din ce pot da.Va voi tine la curent cu detalii despre acest ''proiect'' . Sper ca voi gasi pe cineva dupa forum sa imi faca filtre custom Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum