Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O altfel de incinta

costy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy

7

• radue

2

• Sharky

1

• dividivus

1

Top autori în acest subiect

Da, stiu la ce te referi: la acelea prinse cu inele de metal, prin unele zone un astfel de butoi parca ii zice cada...Oricum, caute pe aici pe forum ca tin minte ca s-a mai discutat mai demult :goodman:

Link spre comentariu

Mai demult m-am gandit si eu la aceasta posibilitate, dar acum am o idee mai buna (numai ca momentan n-am nevoie de subwoofer). Pot sa procur gratis de la o firma care se ocupa cu fabricarea (mai precis se pun mufele) pe cabluri optice si cablul optic vine infasurat pe niste butoaie (nu chiar butoaie, sa va ganditi la niste suporturi pe care se infasoara cablul care in mijloc are un cilindru cu diametrul apx. 30 cm si cu o lungime de 60 cm). Este facut din lemn si este perfect circular.

Link spre comentariu

eu am auzit difuzor intr-un butoi de plastic si pot sa zic ca stie sa faca galagie - dar bass-ul nu este unul de calitate - are group delay mare si este un huruit continuu`

intr-un butoi de lemn facut calumea, fara "scurgeri" de aer, calcular si acordat bine - ar trebui sa sune aproape perfect - cum zicea si Vasile - incinta ideala este sfera - pt ca nu are pereti paraleli, nu are unghiuri drepte, si implicit, nu are unde stationare ..... si cum forma butoaielor tinde spre sfera - bine`n`teles putin alungit si cu capacele care sunt paralele - eu unul cred ca ar trebui sa sune bine :crazy:

costy - difu` ala la care ai pus tu link vine de la producator cu doua proiecte gata facute - este unul cu o incinta inchisa - de vreo 60 L parca (daca nu ma inseala memoria) si mai este unul cu o incinta deschisa de vreo 90 - 100 L ........ (valorile date nu sunt chiar exacte - cel putin eu asa imi amintesc pt ca am vrut sa imi cumpar si eu un asemenea difuzor si am fost interesat de posibile incinte pt el)

Nexus zicea ca diful ala nu prea este recomandat pt subwoofer pt ca nu coboara prea bine in frecventa - dar pt incinte fullrange este ideal datorita SPL-ului mare

imi cer scuze daca am scris idiotenii .... da` dupa o noapte de baut ... :partyman: :bere: :drinkers:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

eu am auzit difuzor intr-un butoi de plastic si pot sa zic ca stie sa faca galagie - dar bass-ul nu este unul de calitate - are group delay mare si este un huruit continuu`

intr-un butoi de lemn facut calumea, fara "scurgeri" de aer, calcular si acordat bine - ar trebui sa sune aproape perfect - cum zicea si Vasile - incinta ideala este sfera - pt ca nu are pereti paraleli, nu are unghiuri drepte, si implicit, nu are unde stationare ..... si cum forma butoaielor tinde spre sfera - bine`n`teles putin alungit si cu capacele care sunt paralele - eu unul cred ca ar trebui sa sune bine :crazy:

costy - difu` ala la care ai pus tu link vine de la producator cu doua proiecte gata facute - este unul cu o incinta inchisa - de vreo 60 L parca (daca nu ma inseala memoria) si mai este unul cu o incinta deschisa de vreo 90 - 100 L ........ (valorile date nu sunt chiar exacte - cel putin eu asa imi amintesc pt ca am vrut sa imi cumpar si eu un asemenea difuzor si am fost interesat de posibile incinte pt el)

Nexus zicea ca diful ala nu prea este recomandat pt subwoofer pt ca nu coboara prea bine in frecventa - dar pt incinte fullrange este ideal datorita SPL-ului mare

imi cer scuze daca am scris idiotenii .... da` dupa o noapte de baut ... :partyman: :bere: :drinkers:

Ti-as fi recunoscator daca ai putea sa imi trimiti acele proiecte pe adresa:[email protected] sau sa le postezi aici.

10X!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări