Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfaturi achizitii hi-fi (nad 3020+boxe+dac)

Vizitator baszslap

Postări Recomandate

Vizitator baszslap

Salut,

zilele astea am tot scormonit sectiunile hifi de la o gramada de forumuri in speranta ca voi gasi configurarea optima a unui sistem hi-fi entry-level.

M-am hotarat asupra amplificatorului care va fi legendarul nad 3020 pe care l-am gasit la un pret excelent; urmeaza boxele si dac-ul.

Boxele sunt prima problema deoarece am o gramada de optiuni (atat noi cat si sh) si nu stiu ce sa aleg.

Wharfedale vr-100

Wharfedale 9.2

Monitor audio br2

psb alfa b1

Acoustic Energy Aegis Evo 1

Mission 780

KEF Q15.2

.... ce sa mai sunt o gramada de optiuni asa ca va cer AJUTOOOOOOOORRul

Problema nr. 2 e cea legata de dac. am gasit de vanzare la un pret foarte bun un AUDIO ALCHEMY-DAC-MAN care are intrare optica si coaxiala si iesiri analogice. Placa mea de baza are iesire optica (placa integrata fiind Realtek ALC888B ).Configuratia este ok ? Daca nu ce as putea face ?

O alta optiune ar fi Dr.Dac Nano ( http://www.esi-audio.com/products/drdacnano/ ) dar vad ca iesirea analogica e pe jack. trebuie sa folosesc o mufa jack-rca sau iesirea nu are semnal de linie ca sa poata fi folosita direct in amplificator.

Ar fi mai bine sa cumpar o placa de sunet m-audio 192 decat sa folosesc realtek+dac? mentionez ca am mac si nu pot folosi asus xonar

multumesc

Stefan Dan

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Catalin C.

2

• zal

1

• hpavictor

1

• arcgotic

1

Top autori în acest subiect

Salut.Pentru boxe nu ai spus un buget. Dar pentru o suma in jur de 1500 lei sau mai mica nici nu m-as uita la cele noi. Oferta sh e mult mai buna la banii astia. Nu te grabi, studiaza ofertele si alege dupa ce asculti cat mai multe, obligatoriu pe amplificatorul tau.Legat de placa de sunet, ti-as recomanda sa renunti la ideea de a folosi realtek-ul onboard, mai ales cu iesirea optica. Ia-ti M-Audio Audiophile 192 si nu te arunca la dac. Cu ocazia asta vei avea si o referinta de sunet in caz ca vrei un dac bun (nu Dac Nano).Ar merita totusi sa iei in considerare si un cd-player bun, eventual unul pe care sa-l poti imbunatati.

Link spre comentariu
Vizitator baszslap

pff tocmai am aflat ca magarii de la m-audio nu au scris drivere pentru noile sisteme de operare...n-au mai facut un driver de la leopard :(( si nu merge placa acum chiar sunt la capatul nervilor :sparge: . Da-mi, te rog, un hint ce inseamna un cd-player bun ... am vazut tone si ma uit ca matza in calendar.multumescStefan Dan

Link spre comentariu
Vizitator baszslap

va multumesc din greu :band ... ma apuc sa scormonesc o varianta prin care a rezolv buba cu placa de sunet dar ma tem o ca o sa trebuiasca sa-mi fac un mini pc numai pentru asta si sa-i pun un xonar dar e quite expensive

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări