Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

calcul incinta Peiying PY-BL250A

Vizitator ady88reli

Postări Recomandate

Vizitator ady88reli

Sal, am un difuzor Peiying PY-BL250A si as vrea sa-i fac o incinta de subwoofer bass reflex, dar nu stiu cati litri ar trebui sa aibe aceasta incinta. Am incercat cu anumite softuri dar toate imi cer Xmax pe care nu am reusit sa-l aflu de nicaieri. Parametrii care am reusit sa-i adun ar fi:Date Tehnice:Diametrul exterior : 250 mmGama de frecvente utilizabila : 25-1500HzRandament: 89 dB/W/MP max : 400 WGreutate magnet: 60 OZBobina : 50 mmImpedanta : 2 x 4 OhmParametri T/S:Revc: 3.3 OhmQts: 0.448Sd: 31.731 cm ˛SPL: 88.7 dBVas: 30.828 lQms: 4.333Qes: 0.499BL: 10.688 TmCms: 215.619 uM/NFo: 42.702 HzMd: 32.26 gNie: 0.465%Mms: 64.425gMmd: 61.175mKg, insa acel Xmax lipseste.Ma poate ajuta cineva sa aflu volumul incintei?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ari_panterra

2

• hpavictor

1

Top autori în acest subiect

nu-ti face prea multe sperante cu acel difuzor,e o ''petarda'' chinezeasca iar parametrii aceia cred ca sunt din burta unui mancator de orez.cel mai bine ar fi sa incerci prin tatonari,cu un tub de bas reflex reglebil sau mai multe(de diferite diametre si lungimi),sau chiar incinta inchisa. incintelor le maresti sau scazi volumul pana cand ajunci la rezultatul cel mai ''impresionant'' si cam atat.desi e o solutie brutala si antica,eu zic ca e cea mai potrivita pt astfel de zdranganitoare.atentie pe viitor pe ce dai banii.succes!

Link spre comentariu

Pai este simplu , la prima vedere........Intre magnet ( din ferita sau neodim ) si sasiu ( turnat din aliaje usoare sau din tabla de otel ) exista o flansa din fier ( OL40 ) lipita cu epoxy sau nituita intre cele doua piese . Grosimea acelei flanse o imparti la doi si afli cu o buna aproximatie excursia ( X max ) membranei difuzorului .......Merita sa incerci reteta asta in lipsa de alta !Spor la treaba si auditii placute !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări