Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componentele din ziua de azi

johnny79

Postări Recomandate

Imi tv la reparat ,care le-am scimbat conzii acum 3ani cu ceva bun (CAPXON,SSL,NICHICON),si ma intreb cum au tinut conzii in sursa cu TDA4601 in samsung 15ani?Sau cum a tinut cond> FRAKO in grunding 27 de ani .Care-i faza?tehnologia de acum 20 de ani era mai slaba decat cea de acum.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• johnny79

1

• JAD

1

• 2 săptămâni mai târziu...

Tehnologia de acum 30 de ani, la firmele bune, NU era mai proasta decat acum (dpdv al fiabilitatii) doar ca C-urile erau mai mari, implicit mai scumpe din cauza consumului mai mare de material. Cum C depinde direct proportional de suprafata armaturilor si invers proportional de distanta dintre ele tendinta actuala e de a face C-uri din ce in ce mai mici micsorand dimensiunea dielectricului si suprafata armaturilor. Rezulta costuri de productie mult reduse dar si fiabilitatea are de suferit.Daca va mirati cum C-uri identice (de ex. 100 uF/25V) in acelasi Goldstar au tinut primele 10 ani si urmatoarele doar 3-4 e suficient sa priviti dimensiunile lor. Cele noi sunt mai mici.Bineinteles ca traim in societatea de consum dar exista si o parte pozitiva in asta; clienti in plus pentru noi. Un aparat vechi de 3 ani putini din RO il dau la pubela.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări