Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau sa fac un amplif. in carcasa de la Cd-ROM!

Vizitator seryfull

Postări Recomandate

Vizitator seryfull

1.Nu prea ma pricep bine si nu stiu ce tre sa cumpar.2.Vreau sa fie de 2x100W si sa sune ( cum ar trebui sa se auda in casa )3.Daca doriti sau vreti, imi puteti spune si mie o lista cu TOT ce tre sa cumpar ( de la A la Z) :oops: .4. Si daca stiti cat ma costa??? 5. Se merita sa fac acest lucru???Multumesc!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Muzyk_ant

3

• aghora17

2

• Metallman

2

• margarit2001

1

In carcasa de la cd-rom !?!?....nu crezi ca e prea mica pt 100W? poate cu sursa in alta parte iar in carcasa pui un radiator mai micutz si un cooler .....ma tot gandesc cum ar putea intra toate astea :))...depinde ce ai tu pe acolo.....

Acuma depinde cata varza ai pt asa ceva:), adica cat esti dispus sa investesti , eu unul zic ca daca esti chiar incepator, sa-ti cumperi un kit , uite ex de la Vasile , de ex ala de 60W , dar gata facut si testat.....iar tu poti sa comanzi la Petra in Iasi http://www.petra-toroid.ro un traf de vre-o 250W sau chiar 200W cred ca ajung pt amplifu asta si daca gasesti niste condensatori punte redresoare..etc....si te apuci de treaba....spune-mi vrei cumva sa-l pui in calculator, de ai amintit de carcasa de cd-rom?.....sa stii ca nu prea merge :)

Link spre comentariu

Pai teoretic se poate.Practic... depinde.

Daca poti sa faci rost de doua(sau unul desi nu recomand) radiatoare cat sa incapa in carcasa cdrom-ului ar fii OK.Dar mai e o problema: pe unde iese caldura disipata?Eventual tai in carcasa frumos un patrat de 50x50mm si pui un cooler mic sa scoata caldura dinauntru.

Tot ce-mi vine in minte acum pentru 2x100W care sa incapa in carcasa de CD-ROM sunt tda-urile.

Daca vrei sa faci asa ceva... uita-te pe http://www.alldatasheet.com si da-i la search: TDA7294. Ai acolo prima schema cu tot cu componetele care ai nevoie(notate pe schema).Pe langa asta mai ai nevoie ptr. sursa de: punte redroase la aprox. 10A, un transformator 2x25V/300W, doua condensatoare de 4700uF/35-50V(eventual 4 - cate doua in paralel sau doua condensatoare mai mari - cum doresti), doua condensatoare de 100nF/63V(nu e musai obligatoriu) si cam atat+radiatoru' ala.(daca am uitat ceva rog sa fiu corectat).

Daca ai nelamuriri... intreaba-i pe baietii de aici ca-s baieti buni si te ajuta. :)

Link spre comentariu

Sa fim rezonabili , ideea cu carcasa de cd-rom nu mi se pare prea buna, ....si dupa parerea mea ....in conditii de calitate si fiabilitate , in carcasa aia nu intra mai mult de 10-15W in clasa AB, asa ca mai gandeste-te

Link spre comentariu

sustin chestia asta cu spatiul. eu am un amp de 1x100W facut cu stk (acum, na, poater ca are si alt randament), pe care il folosesc pe la 60W, si, cu tot cu un mic ventilator pus pe el se incalzeste de abia tii mana pe el. in plus radiatorul e destul de mare, cam asa, cat juma de CD-rom. in schimb cred ca nu ar fi o problema daca ai face un 2x30W. pentru acasa cred ca e destul (cred ca si vecinii ar fi multumiti). (poate daca ai vila cu 3 etaje si vrei sa se auda le la partel pana la et 3... dar in cazul asta ai fi cumparat unul de-a gata)

Link spre comentariu

heheyo am infipt lejer un amplificator 2x50w(clasa D) intr-un cdrom si toata carcasa sta caldutzaasta ca finalele au radiatoarele cam mici(daca reusesc sa fac altele mai mari nici n-o sa-ti dai seama ca acolo e un amplif) cu un traf destul de mic si filtraj puse intr-o cutie metalica-pusa in carcasa PC-ului exact sub bay-urile de cdrom si hdd

Link spre comentariu

Pai mda... daca e sa ne gandim la TDA7294.Dar a incercat cineva pana acum TDA7386 (4x45W/4Ohm Muzicali alimentare 14,4V 10%THD) sau TDA7560 (4x50W/4Ohm Muzicali alimentare 14,4V 10%THD)?Cand spun de circuitele astea nu ma refer la putere mare(W) ci la calitate in special TDA7560.Adevaru' e ca are un pret urias (900.000lei cu tot cu TVA) dar merita.E un integrat MOSFET care-si face bine treaba pentru componentele pe care mai trebuiie sa le pui.De fapt e proiectat special ptr. amplificatoarele auto din radio/cd casetofoane.Disipatia caldurii nu e prea mare.Daca pui un cooler mic care sa bage aer rece... e numai bun pentru carcasa cdrom-ului tinand cont si de faptul ca merge alimentat la 12V de la calculator daca e vorba de o sursa de vre-o 350-400W.E piperat pretul integratului dar eu zic ca merita.De ex. panasonic foloseste asemenea integrate in produsele lor auto de serie.Despre TDA7386 nu stiu care este raportul pret/calitate deci nu ma pronunt... tot ce stiu e ca terminalele sunt cam acelasi si din datasheetul lui nu difera chiar foarte mult de TDA7560.In fine... eu am dat exemplu ca se poate face ceva din carcasa cdrom-ului cu toate ca nu sunt 2x100W. Dar sunt 4x45W muzicali mosfet.Spunea odata cineva pe aici... nimic nu e imposibil.

Link spre comentariu

K, multumesc pentru informatii, dar nici unu dintre voi nu mi-a raspuns la intrebarile mele!!Multumesc!!!

ideea generala care se desprinde de aici este ca ar trebui sa te gandesti la alta solutie, pentru ca baietii de pe foum ti-ar fi raspuns daca se putea face ce vrei tu. ideea este sa reformulezi...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări