Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cnc din imprimante

Vizitator soad0909

Postări Recomandate

Vizitator soad0909

buna ziua,Nu prea am experienta in electronica dar imi place sa construiesc si de ceva timp am 3 imprimante care aduna praf pe ele si as vrea sa le fac intr-un cnc, as vrea sa fie de dimensiunea unei coli A4, pentru debitat am 2-3 aparate tip dremel. si am vazut ca se pot folosi.partea unde nu ma descurc ar fi electronica cu placa de comanda si sursa, mecanica se face nu e problema.exista vre-un tutoial ceva ?este posibila aceasta transformare ? si daca da cat de grea ar fi ?

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wally_gatter

2

• pirvuti

2

• Dan57

1

• Guevara

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Exista.Dar nu prea merge cu imprimantele noi. Nici macar nu mai au bucse din bronz. Daca vrei sa incerci modificarea cel mai bine ar fi sa cauti imprimante vechi matriciale acelea se preteza cel mai bine. In orice caz este destul de mult de munca si se cere muuuuulta imaginatie.

Link spre comentariu

am si eu cateva bare de otel din imprimante ,scaner ,multifunctionale , ba chiar si motorasele , rolelele cu dinti , curele cu dinti .. si eu ma gandeam sa-mi trag un mic CNC ptr gaurit cablaje.. :freaza:

Link spre comentariu
Vizitator ionut musat

Cine vrea sa isi faca un CNC puneti mana si faceti intai partea mecanica. Asta e cea mai complicata parte.Partea electronica chiar daca nu te pricepi o gasesti pe toate drumurile.

Link spre comentariu

Cine vrea sa isi faca un CNC puneti mana si faceti intai partea mecanica. Asta e cea mai complicata parte.Partea electronica chiar daca nu te pricepi o gasesti pe toate drumurile.

TRUE!la inceput si eu am zis ca partea mecanica e partea simpla dar s-a dovedit exact invers.partea electronica poti sa o faci usor (bipolar cu L297/298 sau TB6560) sau sa o cumperi de-a gata. plus o sursa si motoare si gata.la partea mecanica insa cea mai mare problema la mine a fost (si este dar sper ca nu pt mult) prelucrarile "custom" mecanice: strunjire-frezaredesi poti sa cumperi multe acum, tot ai nevoie de niste piese facute special pt. tine pe care trebuie sa le faci "custom". si chiar daca gasesti tot mai putini strungari/frezori cu basca si fara, acestia de cele mai multe ori au scule vechi, decalibrate sau lucreaza dupa ureche, n-au nici o legatura cu cotele si precizia. si de aici apar improvizatiile, compromisurile si... erorile si ororile :-)
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator minooo

mi se pare prea fantezista ideea cu imprimanta modificata. Poate sa folosesti un cutter-plotter ieftin ca asta: http://adline-solutions.ro/index.php/pr ... -mm-detail si sa montezi in loc de cutit o minifreza ceva.

In felul asta ai face o grafica si ai avea control si pe forta de apasare si unde sa nu taie.

Pe cand cu imprimanta trebuie sa stii si software si hardware prea mult. Sau un cutter-plotter second de undeva ca sa testezi pe el.

Link spre comentariu

Poate sa folosesti un cutter-plotter ieftin ca asta: http://adline-solutions.ro/index.php/pr ... -mm-detail si sa montezi in loc de cutit o minifreza ceva. In felul asta ai face o grafica si ai avea control si pe forta de apasare si unde sa nu taie.

eu am 2 cutter plottere si crede-ma, nu va merge sa pui o freza. sistemul de carucior este pe niste role de poliamida cu un sistem cu arculetz care nu e gandit sa mai pui ceva in plus. e un sistem bun sa plimbe un carucior cu un electromagnet si cam atat!

post-32661-139829386641_thumb.jpg

post-32661-139829386657_thumb.jpg

post-32661-139829386672_thumb.jpg

post-32661-139829386685_thumb.jpg

post-32661-139829386699_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări