fratello Postat Ianuarie 13, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Daca intrebarea imi era adresata ... m.i.v.a.r.o.m.! Link spre comentariu
Vizitator tzep Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 am vazut accelasi montaj dar cand il incliai se misca ceasul ( ) are careva o idee ce ar fi in plus? Condensatorul din schema ce valoare are (C3)? Link spre comentariu
godFather89 Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Poate avea in plus una din urmatoarele: accelerometru, senzor de inclinatie (tilt sensor), giroscop. Link spre comentariu
Vizitator tzep Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 am facut si eu schema, in cele din urma am reusit sa incarc .hex imi da totul ok dar motajul nu merge.folosesc un usbasp si bascom.il alimentez de la un incarcator de sony 4.9 v 450 mA.nu se aprinde nimic din matricea aia afurisita.am verificat cattozii montajul de vreo 3 ori.de fuse bits nu m`am atins ca nu am nici cea mai vaga idee ce si cum tb sa fac.idei?multam Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 cu pinul de RESET ce ai facut ? Link spre comentariu
Vizitator tzep Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 pe montaj e liber.la programator aveam un pin rst l`am conectat acolo Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 pe montaj punel la plus printr-o rezistenta de 4,7k - 10k Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 In primul rand verifica daca ai conectat corect rindurile/coloanele de leduri (atentie !!! Catozi la 2,3, s.a.m.d. ; anozi la 12,13, s.a.m.d.) ; verifica starea comutatorului "10min" ; bife la programare (in PonyProg) doar CKDIV8 si CKSEL 1. Cu softul din postul anterior (doua mai sus) merge sigur ! Ai vazut dovada ! Link spre comentariu
Vizitator tzep Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Functioneaza.Evrika evrika evrika Link spre comentariu
dinozoff Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Am o mare rugaminte la FRATELLO sau oricine are bunavoința să mă ajute. Imi puteti explica cum procedez pentru programarea ATTINY. Cu SINAPROG. Mentionez ca sunt mai putin decit incepator... Cum fac cu fisierul care trebuie scris in uC? Imi poti cumva trimite numai fisierul .hex, cel care se scrie in flash. Am facut incercari timp de 2 luni, cu toate tipurile de programatoare si cu PONYPROG, dar nu ma descurc deloc. Am blocat deja doua uC. Acum am un programator pe USB, e vazut de laptop (pe care am AVRDUDE, KHAZAMA și SINAPROG. Multumiri anticipate oricui poate sa ma ghideze. Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Ai fisierul hex care trebuie scris in uC?Daca DA, conectezi uC-ul pe care vrei sa-l programezi la mufa de pe cablul USBasp-ului.Deschizi SinaProg:Dai search de la Device in SinaProg si trebuie sa-ti recunoasca uC-ul conectat ( bineintelesc ca USBasp trebuie sa fie in USB-ul calcului/laptopului).Asa arata cand recunoaste uC-ul conectat (eu am un Attiny13 conectat):Daca iti recunoaste uC-ul, dai click unde am incercuit eu si incarci in SinaProg hex-ul pe care vrei sa-l scri in uC.Acum scrii propriu zis hex-ul in uC cu ajutorul lui SinaProg, adica dai click pe Program (de la Flash) , unde am incercuit eu:Si acum gata, ai hex-ul scris in uC (microcontroler).Mai greu este sa setezi fusebitii conform programului/softului, daca nu trebuie lasati pe default. Link spre comentariu
dinozoff Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Ai fisierul hex care trebuie scris in uC?Daca DA, conectezi uC-ul pe care vrei sa-l programezi la mufa de pe cablul USBasp-ului.Deschizi SinaProg:Sinaprog 2.jpg[/attachment]Daca iti recunoaste uC-ul, dai click unde am incercuit eu si incarci in SinaProg hex-ul pe care vrei sa-l scri in uC.Sinaprog 4.JPG[/attachment]Si acum gata, ai hex-ul scris in uC (microcontroler).Mai greu este sa setezi fusebitii conform programului/softului, daca nu trebuie lasati pe default.Multumesc mult, GEOMAR.Ești foarte prompt și amabil. Nu am fisierul care trebuie scris. Mă puteți îndruma? Fișierul SCROLLING CLOCK MARQUEE cred că este de tip assembler. Cred că necesită compilare (lucru la care nu mă pricep nici atît). Nu este un fișier .hex... Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Multumesc mult, GEOMAR.Ești foarte prompt și amabil. Nu am fisierul care trebuie scris. Mă puteți îndruma? Fișierul SCROLLING CLOCK MARQUEE cred că este de tip assembler. Cred că necesită compilare (lucru la care nu mă pricep nici atît). Nu este un fișier .hex...NU mai cita tot, nu este nevoie, poti apasa doar butonul raspunde in loc de butonul citeaza Tu sigur ai citit tot topicul asta? Eu cred ca NU, daca l-ai fi citit, cu siguranta ai fi gasit HEX-ul, postat de frattelo aici viewtopic.php?p=830570#p830570 Acum ca ai si hex-ul, vorba aceea .... Deci, sa trecem la treaba.... Bafta. Link spre comentariu
dinozoff Postat Mai 31, 2012 Partajează Postat Mai 31, 2012 VICTORIE TOTALA.AM REUSIT CU UN CONTROLLER NOU.MULTUMESC PENTRU RABDARE, SFATURILE PERTINENTE SI PENTRU CA SI-A FACUT TIMP PENTRU MINE LUI GEOMAR.LONG LIFE !PSO SA PUN POZE CU CEASUL FINALIZAT (DEOCAMDATA PE UN CABLAJ DE TEST).DUPA 3 LUNI DE INCERCARI, SE VEDE PAMINTUL LA ORIZONT!MULTUMESC F. MULT SI LUI OLE. PROGRAMATORUL DE LA EL E TRAZNET. RECOMAND DEVICE-UL CU CALDURA CELOR CARE SUNT INCA NEHOTARITI. USBASP A SCRIS FISIERUL HEX IN MAI PUTIN DE O SECUNDA! Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 31, 2012 Partajează Postat Mai 31, 2012 VICTORIE TOTALA. ... DUPA 3 LUNI DE INCERCARI, SE VEDE PAMINTUL LA ORIZONT! ... Felicitari pentru ca ai continuat si nu ai abandonat proiectul. Asteptam si pozele montajului finalizat, chiar daca este pe o placa de test. Ma bucur ca am putut sa te ajut cu ceva, in limita posibilitatilor mele. Poate este un pic off topic, dar este bine ca NU te-ai "inecat" in cele 3 luni de incercare si ai avut "vointa si rabdarea" de a vede PAMANT la orizont. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum