Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scrolling clock (ATTiny2313)

fratello

Postări Recomandate

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fratello

21

• GeoMar

8

• manolo

6

• nico_2010

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

OK,multam ,de ce intreb cit scoate ? fiindca am vazut leduri(SMD) in functie de culoare si producator cu voltaje intre 1,6V si 3,8V iar matricele 8x8 intre 1,85V si 2,5V ,eu m-as orienta spre o matrice dar sa stiu ce aleg.

Link spre comentariu

Montajul functioneaza perfect si la 5 volti. Probat > 96 de ore ! Ledurile rosii folosite de mine nici macar nu sunt "ultra-bright" si lumineaza foarte bine. Attiny nu se incalzeste deloc. Pentru capabilitate de curent pe iesiri vedeti data-sheet-ul.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Va salut ! Dupa indelungi cautari pe net am reusit, in final, sa gasesc schema unui "scrolling clock" si softul pentru acesta. Rugamintea mea, pentru cei care se pricep, este de a compila fisierul asm, astfel incat sa se obtina hex-ul "numai bun" de scris in microcontroler :) ! Ma puteti ajuta ?! Multumesc anticipat !LE : Adresa montajului : http://solderslingers.com/cart/index.ph ... ducts_id=1

M-am hotarat sa fac si eu acest ceas cu Attiny2313.La aceast montaj, in soft si schema, se poate implementa sa afiseze data, eventual si un senzor DS pentru afisarea temperaturei? :nas: Ar deveni un proiect mult mai interesant si util totodata.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

mi se pare foarte interesant proiectul si vreau sa-l fac si eu numai ca as vrea daca are cineva cablajul in format pdf pentru leduri si montaj.Daca fac proiectul si merge nu am muncit degeaba la programatorul pentru 2313 :)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Daca citesti TOT topicul, sunt convins ca vei reusi s-l faci sa functioneze ! Succes !

intr-adevar, functioneaza, de vina era Boc, ca am proiectat gresit cablajul, inversand liniile cu coloaneleAm folosit o matrice cu led-uri 8X8, care nu e chiar cea mai potrivita alegere dpdv al intensitatii luminoase a LED-urilor, dar mi-am facut damblaua, ce consta in folosirea la ceva (aproape inutil) a matricei (ce o aveam de ceva vreme).
icon_jook
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări