fratello Postat August 17, 2011 Partajează Postat August 17, 2011 Va salut ! Dupa indelungi cautari pe net am reusit, in final, sa gasesc schema unui "scrolling clock" si softul pentru acesta. Rugamintea mea, pentru cei care se pricep, este de a compila fisierul asm, astfel incat sa se obtina hex-ul "numai bun" de scris in microcontroler ! Ma puteti ajuta ?! Multumesc anticipat ! LE : Adresa montajului : http://solderslingers.com/cart/index.ph ... ducts_id=1 Marquee-Clock-Production-2.4-Schematic.pdf scrolling-clock-rev2.asm.txt Link spre comentariu
GeoMar Postat August 17, 2011 Partajează Postat August 17, 2011 Va salut ! Dupa indelungi cautari pe net am reusit, in final, sa gasesc schema unui "scrolling clock" si softul pentru acesta. Rugamintea mea, pentru cei care se pricep, este de a compila fisierul asm, astfel incat sa se obtina hex-ul "numai bun" de scris in microcontroler ! Ma puteti ajuta ?! Multumesc anticipat !Interesant proiect si as putea spune "CHIAR SIMPLU". Link spre comentariu
nico_2010 Postat August 17, 2011 Partajează Postat August 17, 2011 Succes la proiect!In atasament gasesti fisierele .hex si .obj.La cel de-al doilea fisier inlocuieste "_obj.txt" cu .obj scroll_clock.txt scroll_clock_obj.txt Link spre comentariu
fratello Postat August 17, 2011 Autor Partajează Postat August 17, 2011 Multumesc !!! Este necesar sa inscriu ambele fisiere in Attiny 2313 sau este suficient doar hex-ul ? Folosesc PonyProg... Link spre comentariu
nico_2010 Postat August 17, 2011 Partajează Postat August 17, 2011 Doar fisierul .hex trebuie inscris in 2313.Celalalt este pentru situatia in care te "joci" cu Pro...us Link spre comentariu
fratello Postat August 17, 2011 Autor Partajează Postat August 17, 2011 Multumesc, din nou ! De-abia astept sa-l fac ... Va salut ! Link spre comentariu
fratello Postat August 22, 2011 Autor Partajează Postat August 22, 2011 Pina cumpar 50 de leduri, m-am mai oprit asupra unui montaj .... http://tinkerlog.com/2007/05/05/led-clock/#more-4 Din pacate este versiune "beta", iar programarea ceasului se face numai cu PC-ul. Iar chestia cu mesajul....as fi pus o afisare de temperatura ... Din pacate, pe partea de programare Atmega sunt ZERO. Daca aveti cunostinta si de alte variante de ceasuri cu led-scrolling (care sa includa hardware si software) va rog sa postati. Multumesc ! Link spre comentariu
nico_2010 Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Pina cumpar 50 de leduri, m-am mai oprit asupra unui montaj ....http://tinkerlog.com/2007/05/05/led-clock/#more-4Din pacate este versiune "beta", iar programarea ceasului se face numai cu PC-ul. Iar chestia cu mesajul....as fi pus o afisare de temperatura ... Din pacate, pe partea de programare Atmega sunt ZERO.Daca aveti cunostinta si de alte variante de ceasuri cu led-scrolling (care sa includa hardware si software) va rog sa postati. Multumesc !La C...ex gasesti matrice 8x8 TOML-2088BMRC-B la 23 lei. Asta ca sa nu te chinui. Link spre comentariu
GeoMar Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 La C...ex gasesti matrice 8x8 TOML-2088BMRC-B la 23 lei. Asta ca sa nu te chinui.Ai perfecta dreptate, dar asta este valabil pentru cei din Bucuresti. Noi cei din provincie, comandam online, sa comanzi o matrice de 23 ron + taxe curier 20 ron cel putin (firma respectiva nu mai trimit cu posta), NU este convenabil. Link spre comentariu
fratello Postat August 23, 2011 Autor Partajează Postat August 23, 2011 Multumesc pentru sfat ! Dar...Am luat 50 leduri de 3 mm, cu 4,5 lei. Diferenta merita "chinul"... Link spre comentariu
fratello Postat August 29, 2011 Autor Partajează Postat August 29, 2011 Sper ca astazi sa finalizez montajul. Mai am o rugaminte : imi puteti spune care sunt setarile "fuses & bytes" pentru acest proiect ? Pentru PonyProg....Multumesc anticipat ! Link spre comentariu
nico_2010 Postat August 29, 2011 Partajează Postat August 29, 2011 Salut! Conform celor mentionate in fisierul .asm al proiectului: "Requires Tiny2313 with 4Mhz crystal ; lfuse links set for external crystal clock with /8 enabled (0x7d)" Cu mai mult nu te pot ajuta pentru ca urasc sa folosesc Pony-Prog si, in consecinta, folosesc softul de programare aferent STK500 ISP (sau cel din BASCOM). Link spre comentariu
fratello Postat August 30, 2011 Autor Partajează Postat August 30, 2011 Terminat proiectul ! Bineinteles - nu merge !!! Am verificat/re-verificat totul, de mai multe ori. Legaturile sunt OK, programarea decurge OK. Am folosit "Engbedded AVR fuse calculator" : bifa (means programmed (0)) la CKDIV8 si CKSEL1 ( rezulta low fuse= 7d). Am programat cu PonyProg ; verificarea este OK.Dar....TOATE LED-urile SUNT APRINSE SI RAMAN ASA !!! Sugestii ?!? Multumesc ! Link spre comentariu
nico_2010 Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Ai rabdare pana maine cand ma apuc sa-l verific. Link spre comentariu
fratello Postat August 30, 2011 Autor Partajează Postat August 30, 2011 Multumesc ! De-abia astept ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum