Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scrolling clock (ATTiny2313)

fratello

Postări Recomandate

Va salut ! Dupa indelungi cautari pe net am reusit, in final, sa gasesc schema unui "scrolling clock" si softul pentru acesta. Rugamintea mea, pentru cei care se pricep, este de a compila fisierul asm, astfel incat sa se obtina hex-ul "numai bun" de scris in microcontroler :) ! Ma puteti ajuta ?! Multumesc anticipat !

LE : Adresa montajului : http://solderslingers.com/cart/index.ph ... ducts_id=1

Marquee-Clock-Production-2.4-Schematic.pdf

scrolling-clock-rev2.asm.txt

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fratello

21

• GeoMar

8

• manolo

6

• nico_2010

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va salut ! Dupa indelungi cautari pe net am reusit, in final, sa gasesc schema unui "scrolling clock" si softul pentru acesta. Rugamintea mea, pentru cei care se pricep, este de a compila fisierul asm, astfel incat sa se obtina hex-ul "numai bun" de scris in microcontroler :) ! Ma puteti ajuta ?! Multumesc anticipat !

Interesant proiect si as putea spune "CHIAR SIMPLU". :da
Link spre comentariu

Pina cumpar 50 de leduri, m-am mai oprit asupra unui montaj ....

http://tinkerlog.com/2007/05/05/led-clock/#more-4

Din pacate este versiune "beta", iar programarea ceasului se face numai cu PC-ul. Iar chestia cu mesajul....as fi pus o afisare de temperatura :)... Din pacate, pe partea de programare Atmega sunt ZERO.

Daca aveti cunostinta si de alte variante de ceasuri cu led-scrolling (care sa includa hardware si software) va rog sa postati. Multumesc !

Link spre comentariu

Pina cumpar 50 de leduri, m-am mai oprit asupra unui montaj ....http://tinkerlog.com/2007/05/05/led-clock/#more-4Din pacate este versiune "beta", iar programarea ceasului se face numai cu PC-ul. Iar chestia cu mesajul....as fi pus o afisare de temperatura :)... Din pacate, pe partea de programare Atmega sunt ZERO.Daca aveti cunostinta si de alte variante de ceasuri cu led-scrolling (care sa includa hardware si software) va rog sa postati. Multumesc !

La C...ex gasesti matrice 8x8 TOML-2088BMRC-B la 23 lei. Asta ca sa nu te chinui.
Link spre comentariu

La C...ex gasesti matrice 8x8 TOML-2088BMRC-B la 23 lei. Asta ca sa nu te chinui.

Ai perfecta dreptate, dar asta este valabil pentru cei din Bucuresti. :da Noi cei din provincie, comandam online, sa comanzi o matrice de 23 ron + taxe curier 20 ron cel putin (firma respectiva nu mai trimit cu posta), NU este convenabil.
Link spre comentariu

Sper ca astazi sa finalizez montajul. Mai am o rugaminte : imi puteti spune care sunt setarile "fuses & bytes" pentru acest proiect ? Pentru PonyProg....Multumesc anticipat !

Link spre comentariu

Salut!

Conform celor mentionate in fisierul .asm al proiectului:

"Requires Tiny2313 with 4Mhz crystal

; lfuse links set for external crystal clock with /8 enabled (0x7d)"

Cu mai mult nu te pot ajuta pentru ca urasc sa folosesc Pony-Prog si, in consecinta, folosesc softul de programare aferent STK500 ISP (sau cel din BASCOM).

Link spre comentariu

Terminat proiectul ! Bineinteles - nu merge !!! Am verificat/re-verificat totul, de mai multe ori. Legaturile sunt OK, programarea decurge OK. Am folosit "Engbedded AVR fuse calculator" : bifa (means programmed (0)) la CKDIV8 si CKSEL1 ( rezulta low fuse= 7d). Am programat cu PonyProg ; verificarea este OK.Dar....TOATE LED-urile SUNT APRINSE SI RAMAN ASA !!! Sugestii ?!? Multumesc !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări