Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

gard electric

nicul

Postări Recomandate

are cineva ceva scheme sau idei pentru realizarea unui gard electric care sa respinga niste rozatoare mai mari, asa de vreo 30 de kile ?m-ar interesa ceva solutii testate, ca altfel netul e plin de produse care mai scumpe, care mai proaste.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

1

• nicul

1

• sebip

1

Top autori în acest subiect

Vizitator fanica33

Iti trebuie un generator de impulsuri pt pastor electric . Eu am asa ceva la livada mea , are tensiunea de iesire de 14kV , impulsuri de 20ms la interval de 1secunda . Tensiunea de intrare este de 12 Vcc ( baterie auto ) sau 220 Vca ( priza ) . Energia stocata ( energia de impuls ) este de 7 Jouli ( in comparatie cu alte modele importate care au 0,5 Jouli sau maxim 2 Jouli ) . Energia de impuls este foarte importanta deoarece de aceasta depinde "forta " socului electric . In timp ce toate generatoarele de impuls au cam aceeasi tensiune de iesire de 14 -18 Kv , majoritatea au " forta " socului foarte slaba ( energie mai mica de 1 Joule ) . Daca testezi generatorul in "gol" deci neconectat la gard poti sa ai impresia ca e foarte tare chiar si la 0,5 Jouli , dar imediat ce il conectezi la gard ( mai ales daca ai gard lung cu fire multe = izolatori multi in paralel , deci rezistenta de izolatie mai mica de 1 Mohm ) iti dai seama ca socul nu e destul de puternic . Si eu am schimbat 2 generatoare pana l-am gasit pe asta si pot sa iti spun ca toate lighioanele ( cele cu 4 picioare dar mai ales cele cu 2 picioare ) imi ocolesc livada . A fost testat si este in functiune de 3 ani , alimenteaza un gard electric de 450 metri cu 4 fire conductoare . Generatorul este fabricat in Ungaria si are garantie un an . Este intr-o cutie plastic tip IP66 . Daca esti interesat da-mi un PM . Pretul era ( acum 3 ani ) in jur de 500 Ron cu 50 izolatori si 200 metri snur (fir conductor) . Mentionez ca firul conductor ( fir plastic cu insertie inox ) l-am inlocuit cu sarma ghimpata zincata si am in total 850 bucati izolator , deci generatorul lucreaza pe o sarcina destul de mare , iar pe timp ploios cand izolatorii sunt uzi deci rezistenta de izolatie scade, am impuls de iesire aproape la fel de tare ca pe timp uscat .

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări