Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Notiuni introductive pentru un... curios

suat

Postări Recomandate

In situatii de razboi, ma indoiesc ca mai atingi tu transceiveru...

Ce nevoie mai ai de transceiver, cand ai un camion la dispozitie?Sau poate stai bine cu spatele si cari unul tot timpul dupa tine?Acum totul este tehnologizat, comunicatiile sunt o parte importanta din planul de operatiuni, asa ca o sa ai ocazia sa utilizezi echipamente radio.Cat despre radioamatorism, este un hobby.Ce-l indeamna pe un pescar sa merga la balta si sa stea cu orele neclintit si cu privirea in apa ? Dar pe cineva care face tunning la masina?Sau pe un filatelist sa se bucure de timbrele pe care le are?Sau pe un meloman sa se bucure de melodiile pe care le asculta?Toate aceste exemple arata o stare de spirit, iar daca macar odata ai avut asa ceva, o sa stii la ce ma refer, daca nu , este imposibil de explicat in cuvinte.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

5

• lorik199

5

• Ice Age

5

• suat

4

Top autori în acest subiect

ICat despre radioamatorism, este un hobby.Ce-l indeamna pe un pescar sa merga la balta si sa stea cu orele neclintit si cu privirea in apa ? Dar pe cineva care face tunning la masina?Sau pe un filatelist sa se bucure de timbrele pe care le are?Sau pe un meloman sa se bucure de melodiile pe care le asculta?

sau un betiv sa stea in carciuma , de ce nu?succes tuturor celor care maine intra in concursyo4hab sper sa nu ma faci de ras
Link spre comentariu

sau un betiv sa stea in carciuma , de ce nu?

Deja ajungem off-topic, insa una este sa savurezi un pahar de vin bun si alta este sa bei cu galeata. Si vinul se savureaza in crama, nu la carciuma. Daca nu reusesti sa sesizezi deosebirea ignora postarile astea, nu suntem pe aceeasi frecventa. :rade:
Link spre comentariu

Din curiozitate eu am intrebat, si in mare mi-am facut o idee despre asa ceva. Primul lucru din viata mea care mi-a captat atentia a fost un aparat de radio pe tuburi. Copilaria mi-am petrecut-o la bunici iar ei foloseau un radio pe tuburi. Cand receptionam diverse posturi, auzeam si sunetele "de la armata ". Un morse..repetat. ceva de genul: " - - - . . . . ". Si acum... la 25 ani, cand ajung la tara [ receptie buna ], cu urechea lipita de difuzorul unui aparat de radio Gloria, caut pe toata banda... continu toate posturile pe care le receptionez. [ moldoveni, turci, rusi.. ].Nu foarte de mult timp mi-am achizitionat un tuner HI FI [ Pioneer TX - 3000, si spre marea mea bucurie, din Braila am putut sa receptionez pe ultrascurte un post... moldovenesc [ se vorbea si in rusa ]. Din pacate lipseste antena de ferita, si nu am nici ceamai mica idee cum sa pot construi una... cu care sa receptionez foarte bine pe AM, desi m-am straduit sa adaptez, dar mai mulkt de4 paraziti si Radio Romania nu am putt receptiona :cry: .Iar in Braila nu stiu daca exista vreun club al radioamatorilor. Am initiat topicul din curiozitate, nu stiu daca o sa fiu atras de asa ceva, dar stiu ca cu ani in urma, stateam pe internet si emiteam live muzica pe internet cu winamp... incercam sa imi dau link-uil de radio de winamp peste tot, iar daca se conecta cineva.,.. stateam .. chiar si 6 ore sa pun muzica, imaginandu-mi ca ascultatorul sta soi asculta [ iar erl inchidea boxele, monitorul, lasa PC la download si se culca :ras: ].

Link spre comentariu
in Braila nu stiu daca exista vreun club al radioamatorilor.
Un search pe Google, te-ar fi ajutat, ptr. ca si in cazul meu, desi aveam cunostiinta de radioclubul lor, n-aveam habar de adresa, site, etc.

YO4KAK - Clubul Sportiv al Radioamatorilor din Braila

Din ce vad pe harta, e amplasat in apropierea Capitaniei, foarte aproape de Dunare.

Posted Image

Adresa radioclubului: Str.ANGHEL SALIGNY nr.24 cod 810118

Adresa postala: C.S.R.BRAILA C.P.70 O.P 1 cod 810550

Telefon: 0722514437

E-mail: [email protected]

Responsabil: CIOACA MARIAN (YO4GNJ)

Tel: 0239605853, 0722514437

E-mail: [email protected]

Alte organizatii de radioamatori din Braila

Cluburi de radioamatori din Romania

Site-ul Federatiei Romane de Radioamatorism

Portalul cel mai folosit al radioamatorilor din YO

stateam .. chiar si 6 ore sa pun muzica, imaginandu-mi ca ascultatorul sta soi asculta [ iar erl inchidea boxele, monitorul, lasa PC la download si se culca ].
Te inteleg. Dar asta nu e radiodifuziune, e difuziune de muzica prin Internet, adica pe purtatori fizici (cabluri). Radiodifuziunea foloseste spectrul radio, adica purtator de informatie electromagnetic. E o mare diferenta. Si referitor la ce ai incercat, e OK... dar trebuia sa iti asiguri si o metoda de feedback. De exemplu, o cartela de telefon doar ptr. asta, la care sa te sune eventualii ascultatori sau un canal din instant messenger. Hi !

Poti sa-l cauti si pe dl. Vasile Ciobanita (YO3APG) - secretarul general al F.R.R., si sa-i ceri o "pila" catre cineva din Braila. Te va recomanda cu placere. Informatie preluata de pe site-ul FRR:

Secretar General CIOBANITA VASILE (YO3APG)

Email: [email protected] tel. (072) 228-3499; tel. (021) 315-5575

Nu e chiar complicat. Totul e *SA VREI* !

Succes!

Link spre comentariu

Hai acasa,sarcozitii sunt cea mai fu.u.a natiune, cica democratie, fara coruptie, cea mai mare cultura europeana, ....nu sunt mai buni decat noi nici cinci minute....fudulie+bani.Nu era vorba de o pila in sensul la care te gandesti...era vorba de o punere in contact.

Link spre comentariu

Apai tovarasi, daca si pentru radioclub trebuie pile, io raman in Franta definitiv!

A fost folosit in mod nefericit cuvintul pile, ideea era nu ca`ti pune pile ci te indruma la cineva care are timp si rabdare sa discute cu un potential radioamator.Ciobanita in mod clar stie la cine sa te indrume.Grig
Link spre comentariu

mila, ca nu sunt corupti, asta e sigur. Aici politicienii intra lejer la apa pentru 18000 de euro, la noi asta e pretul unei posete a unei anumite "doamne"... :))Ca sunt cea mai mare cultura din Europa, iarasi e adevarat, cine a vazut tara asta, stie ce spun, nu degeaba si Leonardo Da Vinci s-a refugiat aici la sfarsitul vietii (Le clos Luce).Ca sunt naspa ca natiune, si asta e adevarat, sunt foarte izolati si nu ma refer numai fata de starini, ei intre ei nu se intalnesc decat la serviciu. Ca isi baga parintii la azil, si asta e adevarat... vezi, lucrurile sunt complicate... Dar dincolo de asta, cand vezi ceva in magazin, nu stai sa te gandesti daca iti poti permite... pentru ca POTI... aici e diferenta.Scuze de off-topic, eu inca mai sper ca romanii pot fi schimbati radical. Daca ma insel, mutati postul la bodega... :))

Link spre comentariu

am intrat aseara, dupa ce am postat pe google. Am stat cred ca vreo 4 ore..citind. Mi-a placut mult eseul scris de YO4BKM, eseu in care a descris... doarte nuantat, ce inseamna radioamatorismul.

M-am speriat rau cand tot pe site-ul CSR Braila acest filmulet:

Adica.. uau... e mare.... e prea MARE acea antena. M-am mai uitat pe YT si la fel.. am vazut... antene... gigant.

Antena pentru o statie radio e la fel ca un traf de iesire pentru un amplificator cu tuburi. Pot aea cel masi performant transceiver.. daca folosesc o antena mica... o sa ma fac auzit fix pana la coltul strazii, iar intr-un apartament de bloc... e aproape imposibil sa faci asa ceva fara sa ai probleme cu vecini, administratori....etc.

Am citit si regulamentul, am vazut ca sunt si chestii... INTERZISE.

Acum intreb.. daca ascult.. ce se vorbeste in benzile interzise... cine ma prinde? Numai sa ascult... ca dasca ma pune michiduta sa le spun salut fara sa ma identific, ascund antena mai ceva ca pe droguri.

Daca am .. permis... pentru clasa a 3-a... darf folosesc canalele si emit la puterea celor de clasa 1, pot fi sanctionat imediat. Dar daca pic la o intelegere amiabila cu un alt radioamator.... ca sa imi permita sa ma identific cu YO-ul lui... Se poate? Ma poate para cineva [ uite ce face YO4XXX il lasa pe YO4YYY sa se foloseasca de clasa 1 si sa se identifice cu YO4XXX ]

Am observat ca.. totusi.. lumea radioamatorilor... e mica... si.. din pacate... nu prea exista tineret.

Link spre comentariu

mila, ca nu sunt corupti, asta e sigur. Aici politicienii intra lejer la apa pentru 18000 de euro, la noi asta e pretul unei posete a unei anumite "doamne"... :))Ca sunt cea mai mare cultura din Europa, iarasi e adevarat, cine a vazut tara asta, stie ce spun, nu degeaba si Leonardo Da Vinci s-a refugiat aici la sfarsitul vietii (Le clos Luce).Ca sunt naspa ca natiune, si asta e adevarat, sunt foarte izolati si nu ma refer numai fata de starini, ei intre ei nu se intalnesc decat la serviciu. Ca isi baga parintii la azil, si asta e adevarat... vezi, lucrurile sunt complicate... Dar dincolo de asta, cand vezi ceva in magazin, nu stai sa te gandesti daca iti poti permite... pentru ca POTI... aici e diferenta.Scuze de off-topic, eu inca mai sper ca romanii pot fi schimbati radical. Daca ma insel, mutati postul la bodega... :))

Eu va propun sa va mutati dumneavoastra la bodega si sa offtopicuiti cat poftiti, sa faceti politica, carcotiti...etc, nu sa imi strici mie topicul.. un topic in care s-au scris destule informatii de valoare... pentru multi curiosi, un topic iun care alti oameni au pierdut timp sa raspunda, atat mie cat si altor ... curiosi. Daca ai fi stiut ce inseamna sa respecti pe altii, nu ai fi inceput cu politica.. aici. E o chestie de bun simt. :bataie Rog un moderator sa stearga posturile offtopic.Iar pentru dyogenes, sa nu te superi pe mine, ca nu ai motive.
Link spre comentariu

schimbati radical la ce?....sa-si bage parintii la azil? sa-si permita orice poate pana la urma nu e cea mai mare satisfactie cu mama la azil!cultura jos palaria pentru cei de acum 100-200ani, azi predomina rata sinuciderilor la Renault,am fost in franta de multe ori....snobism pe poleiala de cultura(se lauda cu stramosii), tupeu...si coruptie cata vrei! chiar si la acel nivel de 18000euro...dupa mine nu au azi motive sa se laude!SUAT are dreptate mai bine sterge tot ce e offtopic.Cu privire al pasiune,hobby, e ca o boala...te suge...daca nu ai grije pot aparea cheltueli neprevazute si discutii fara rost...totul trebue sa fie in armonie!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări