Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incepator pic

mihaipadawan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 92
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaipadawan

40

• Liviu M

33

• MatyC

8

• Th3_uN1Qu3

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

tensiunea masurata de mine e 10,5 V pe pinul vpp. insa in wizzardul de la troubleshot spunea ca 12V test passed

Pe originalul meu de Pickit la wizard am masurat 11,9V la VPP si la "Test VPP" este identic. Spui ca ai masurat 10,5V dar nu stiu daca am inteles corect. La tine afiseaza tot 10,5V sau 12V de spune ca este bine? Trebuie sa corepunda VPP masurat cu un voltmetru cu ceace spune wizardul.
Link spre comentariu

tensiunea masurata de mine e 10,5 V pe pinul vpp. insa in wizzardul de la troubleshot spunea ca 12V test passed

Pe originalul meu de Pickit la wizard am masurat 11,9V la VPP si la "Test VPP" este identic. Spui ca ai masurat 10,5V dar nu stiu daca am inteles corect. La tine afiseaza tot 10,5V sau 12V de spune ca este bine? Trebuie sa corepunda VPP masurat cu un voltmetru cu ceace spune wizardul.
da, m-am exprimat prost, imi cer scuze .in wizzard scria 12V si deasemenea spunea test passed, iar eu am masurat 10,5V. A fost prima data cand am interactionat cu wizzardu ala, e posibil sa fi facut ceva gresit?
Link spre comentariu

Mda. Sa inteleg ca clona crede ca obtine 12V la Vpp dar in realitate este doar 10.5V.Masoara, cu mare grija la testere, ce tensiune ai in pinul 2 RA0 de la PIC18. Trebuie sa fie in jur de 4.3V la 12V Vpp. Pentru un Vpp de 10.5V corespunde o valoare de 3.8V.Din cate am inteles tu ai mai programat ceva pic-uri cu el. Sau am inteles gresit si este prima lui utilizare?

Link spre comentariu

da, am mai programat un pic 12f629 cu un hex luate de pe itnernet. era ceva banal programul ala dar a functionat.imediat testez.LE: am masurat si se intampla urmatoarele:cand am intre vdd si vss(pinii 2 si 3de la programator) 4,49 V dau next apas test si masor intre vpp si vss (pinul 1 si 3)10,9V (acolo to 12V test succeded scrie) am intre pinul 2/RA0 al lui 18f2550 si vdd 4V.am mai descoperit ca intre vdd (pinul 2 programator) si gnd de la cablul meu usb sectionat (cu care fac alimentarea separata) este 4,65V (asta in acelasi timp cand intre vs si vdd de la programator sunt 4,49V

Link spre comentariu

Diferenta aia e normala pentru ca mai sunt ceva piese pana la Vdd. Daca tu alimentezi montajul separat nu te intereseaza Vdd. Daca am chef o sa masor si pe clona mea tensiunile sa vedem daca e ceva diferit.

Link spre comentariu

cand am intre vdd si vss(pinii 2 si 3de la programator) 4,49 V dau next apas test si masor intre vpp si vss (pinul 1 si 3)10,9V (acolo to 12V test succeded scrie) am intre pinul 2/RA0 al lui 18f2550 si vdd 4V.

Tensiunile se masoara fata de referinta, GND, "-", Vss. Spui ca in RA0 ai 4V fata de Vdd care este 4,5V sa inteleg ca de fapt ai 0,5V pe pinul 2/RA0? Si nu apare eroarea ca Vpp este lipsa!!!! Ma mira treaba asta.De curiozitate ai mai incercat sa reprogramezi 12F629? Sa fim siguri ca trebuie depanat programatorul.
Link spre comentariu

Sa fim siguri ca trebuie depanat programatorul.

Eu sunt aproape sigur ca programatorul merge, ca a mers cu programul initial si parea sa mearga si cu programul facut impreuna. Eu am tot insistat in speranta ca gasim vreo problema de operare/conectare cu picurile (si in ideea ca depanarea a ceva ce nu merge e un foarte bun "profesor" :da ). Numai ca la un moment dat mi s-au terminat "resursele". :rade:
Link spre comentariu

Eu am PicKit2 original si dupa vreo cateva zeci de programari incepuse sa ma enerveze cu VPP-ul lui. Cand am observat ca ma cheleam singur l-am desfacut si in vreo ora am depistat un bulistor pe linia /MCLR. L-am inlocuit si merge beton. Nu stiu exact cum am reusit sa-l stric dar a trebuit sa-l depanez.

Link spre comentariu

am mai descoperit ca intre vdd (pinul 2 programator) si gnd de la cablul meu usb sectionat

Sa-nteleg ca nu ai incercat sa alimentezi picul din pickit2? :nas:
A incercat la inceput si ii da eroarea de Vdd pe care am primit'o si eu. E mai bine daca e alimentat din sursa externa.
Link spre comentariu

Eu nu sunt de acord cu alimentarea externa. Riscurile sunt mari,trebuie modificat modul de alimentare si daca ma gandesc ca la original am in pchet un cablu USB de 170 cm nu vad de ce nu ar merge si un cablu de imprimanta.

Link spre comentariu

Tinand cont ca sursa lui externa e tot un USB nu vad cum e relevanta treaba cu alimentarea externa. Oricum la aceasta clona trebuie lipit Vdd direct la 5v din USB pentru a functiona corect daca se alimenteaza PIC'ul din ea. Iar daca montajul mai are si alte nebunii care se alimenteaza din aceiasi 5v, apai musai trebuie alimentare externa ca nu le duce USB'ul. Am patit mai ales pe laptopuri treaba asta - nici macar un display LCD nu tinea sa alimenteze.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări