Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incepator pic

mihaipadawan

Postări Recomandate

habar n am cand incepe, este inertia de 14 septembrie din liceu. oricum ma uit pe site.sunt convins ca gasesc, de ani mai mari. sau si profesori dar o sa imi fie rusine. :d...te ai uitat pe poza aia? observi ceva aiurea?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 92
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaipadawan

40

• Liviu M

33

• MatyC

8

• Th3_uN1Qu3

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu vad nimic deosebit la legaturile 16F84 - pickit2. par in regula.Singura chestie care-mi vine uitandu-ma la poza e sa verifici daca pe placa programatorului n-ai cumva vreun scurtcircuit aiurea intre rezistente si strapul ala lung din dreapta (cu toate ca s-ar putea sa fie intentionat).

Link spre comentariu

Nu vad nimic deosebit la legaturile 16F84 - pickit2. par in regula.Singura chestie care-mi vine uitandu-ma la poza e sa verifici daca pe placa programatorului n-ai cumva vreun scurtcircuit aiurea intre rezistente si strapul ala lung din dreapta (cu toate ca s-ar putea sa fie intentionat).

nu e, piciorusele sunt deasupra si intra pe sub in pozitie oblica, astfel incat la aceiasi inaltime, cu puntea, piciorusele rezistentelor sunt 2 3 mm in dreapta fata de punte. e o iluzie optica
Link spre comentariu

Oricum e ciudat ca acum nici macar nu-ti vede picul.Verifica sa ai conexiunile bune la pic. Adica masoara macar tensiunea care ajunge pe VDD la pic (intre pinii VDD si VSS) si verifica sa ai continuitate intre masa picului si masa pickit-ului (teoretic fiind ambele alimentate din USB, n-ar trebui sa ai probleme, da' mai stii).

Link spre comentariu

Da, am masurat ieri. tensiunea dela usb a fost 5.07 (cu multimetru chinezesc). Nu stiu cum sa verific daca am continuitate intre masa picului si masa pic kitului :-s... inteleg ce spui insa nu stiu cum. Masa Picitului este pinu 3, iar masa picului este vss,cablul negru cu care il alimentez.

Link spre comentariu

Incearca sa folosesti o singura sursa (cel putin provizoriu).

Asta inseamna ca iti "completezi" mufa de la pickit2 cu inca 2 sarme, una pentru VDD (pinul 2 parca) si una pentru masa (pinul 3) si alimentezi 16f84 cu cele 2 fire, nu direct din USB. Nu uita sa bifezi "Vdd pickit2" in softul programatorului.

Si ca sa fii sigur ca pe partea cu pickit 2 "numerotezi" bine pinii, fa un test scurt. Fara sa conectezi picul la pickit (fara sa infigi mufa de 6 pini in pickit), masoara tensiunea intre pinul 2 si pinul 3 al pickitului (dupa ce bifezi in soft "Vdd pickit2"). Daca nu ma insel, ar trebui sa ai 5V (pickitul ramane bagat in mufa USB).

Sper ca tensiunea aia de 5.07V a fost masurata direct pe pinii picului, nu in mufa, nu la capatul firelor, ci direct pe pinii picului.

Link spre comentariu

Sper ca tensiunea aia de 5.07V a fost masurata direct pe pinii picului, nu in mufa, nu la capatul firelor, ci direct pe pinii picului.

:jytuiyu nu am facut asa, am masurat la capatul firelor, dar am facut acum si arata masurand pe pini 5V :d

imediat testez si ce ai zis in prima parte.

LE: bifez vdd pickit2 si /MCLR si tensiunea intre pinul 2 si 3 ai programatorului este de 4,4. edsi e in casuta am setat 5 V

LE2: am facut conexiunile intre programator si pic (cu tot c alimentare) si cand ii dau sa recunoasca primesc eroarea:

"pickit2 vppp voltage lvl error. check taget $ retry operation."

Link spre comentariu

Eu nu vad nimic in "dezordine" la montajul tau, asa ca ma cam dau batut. Dupa parerea mea ar trebui sa mearga. Daca nici cu toate "sarmele" venind din pickit2 nu-l vede, nu mai am nici o idee.Sorry si succese in continuare. Chiar cred ca ai putea sa astepti pana incepi facultatea si sa iti intrebi colegii/profesorii (ma rog, asistenti/laboranti) cum functioneaza (in mod normal "didacticii" ar trebui sa se bucure ca studentii din primul an au preocupari "electronice").

Link spre comentariu

@mihaipadawan. Vezi ce rezultate ai dupa ce treci prin Tools\Troubleshoot. Seteaza inainte de asta la Device un pic12 oarecare si spune-ne ce tensiune ai cand activezi VPP, /MCLR on si /MCLR off.Legat de PCB singura nedumerire este legat de traseul de la pinul 5 unde in capat conectezi un strap. Lipitura sigur nu face un scurt cu traseul alaturat?

Link spre comentariu

tensiunea masurata de mine e 10,5 V pe pinul vpp. insa in wizzardul de la troubleshot spunea ca 12V test passed... mai incerc de cateva ori. nu imi dau seama la ce te referi, poate vrei sa spui pinul 2? caci pinul 5 se vede foarte clar sa nu e nici in scurt in amebele poze.oricum ar fi eu nu vad nici unu pe pcb...

Link spre comentariu

nu imi dau seama la ce te referi, poate vrei sa spui pinul 2? caci pinul 5 se vede foarte clar sa nu e nici in scurt in amebele poze.oricum ar fi eu nu vad nici unu pe pcb...

Ma refer la pinul 5 de la PIC18F2550 (RA3) unde este semnalul de ICSPCLK. Din pozitia cum ai facut poza nu vad bine ce este sub lipitura.post-37839-139829307377_thumb.jpgNu am pus accent pe calitatea imagini la redimensionare.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări