Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Capacimetru CM8601A+

Luca

Postări Recomandate

Am achizitonat un capacimetru CM8601A+

Vreau sa stiu daca sunt bune aceste capacimetre si cum imi dau seama mai precis care sunt condensatori defecti ??

Informati gasite pe net despre el:

CM8601A+

200PF ±(0.5%rdg+1dgt+0.5PF)

2000p/20n/200n/2μ/20μ/200μF±(0.5rdg+1dgt)

2000μF±(2%rdg+1dgt)

20mF±(4%rdg+1dgt)

Posted Image

Condensator ELNA 10 Uf 63 Volt

Posted Image

Condensator ELNA 33000 Uf 6,3 Volt

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

2

• Luca

2

• Depanatoru

1

Top autori în acest subiect

Sunr foarte bune aceste capacimetre, dar necesita putina experienta pana va dati seama la sigur care condensator e inca valabil, sau e bun de aruncat.

Ca idee, daca puneti un 22uF/63V si aparatul va arata mai mult de 24-25uF, e bun de aruncat(condensatorul), daca arata 19-21uF e OK, iar daca arata chiar 22uF e Rubycon. :rade:

Apoi, pe scala de 2000 uF trebuie sa va arate 0,19-0,21, altfel e jale cu ESR-ul acelui condensator, chiar daca capacitatea lui e in parametrii...

Ca sa verificati corectitudinea etalonarii acestui capacimetru, cautati un condensator de genul:

http://shareimage.ro/images/9q5gn62ydqsksye9t0aw.jpg

Ce scrie pe acel condensator "caramea maron"(mica-silver) aia trebuie sa arate aparatul...cat mai aproape.(+/-5%)

Link spre comentariu

Multumesc pentru informatile date, Dar la un Condensator ELNA 33000 Uf 6,3 Volt aparatu indica 36000 Uf, inseamna ca este defect ? (se vede in poza 2)PS: Condensatoru acela este de la o placa de baza, daca il incarc cu un alimentator de 4.7 Vcc, si ai fac scurt , face flama foarte mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări