Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dispozitiv reballing - recomandari

aygun

Postări Recomandate

Salutare tuturor !Intentionez sa imi achizitinez o instalatie ptr reballing si reflow. Cei care aveti asemenea jucarii , ce recomandati ?De unde pot achizitiona ieftin sabloanele ptr diverse chipuri si bilele de fludor ?Multumiri anticipate.Gasisem pe undeva o chinezarie cu flux IR si reglajul diafragmei . Nu as vrea sa arunc banii pe prostioare insa as vrea ca daca dau un banut sa si iasa ceva cat de cat ok. Nu am acum link-ul . O sa il vad deseara cand ajung acasa.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

2

• pinky

2

Top autori în acest subiect

Vezi in topicul asta multe pareri:viewtopic.php?f=27&t=60566Parerea mea: statie cu " Dark infrared". De ex ACHI IR6000. Din asta am eu.Pentru reballing: BGA Reballing Repair Stencil Soldering Station KitsFlux: ARMALF223TF/35. Doar de la TME sau Farnell. Din alta parte risti sa iei maioneza.Bile: cu plumb. Eu iau de pa ebay de la e-best_trade . Tot de la asta am luat si statia pe infrarosu si scula de reballing.Mai ai nevoie de:- scotch de aluminiu cu care sa acoperi elementele din plastic.- PRF-6-68/520 - asta curata foarte bine oxizii- PCC/400 - asta curata foarte bine resturile de flux si lipici de la banda adeziva.- tresa de decositorire- multa rabdare Investitie: 1500 euro + consumabile O reparatie o faci cu 60-70 euro. Din asta te costa 10-15 euro consumabilele + curent cam 1200W / h + timp de lucru. La un chip lucrezi cam 1 ora

Link spre comentariu

Statia spre care te-ai orientat e un fel de jucarie. Nu poti sa repari chipuri verzi si nici chipuri cu "lead-free". Adica nu te poti apropia de leptere mai noi de 4 ani.Pentru temperaturi trebuie sa citesti multe forumuri si sa prajesti multe placi de baza.Leaded: top heater - 180 C, bottom heater - 370 CLead free: top heater - 220 C, bottom heater - 400 CBineinteles ca exista scule automatizate performante. De exemplu Ersa. La astea preturile incep de la 20.000 euro si ajung pana la 100.000 euro.Inainte sa-mi iau statia IR6000 am citit zeci de forumuri timp de vreo 2 luni. Initial am vrut sa-mi iau si eu o statie ca cea prezentata de tine dar dupa ce am citit despre reballing si reflow mi-a trecut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări