mila Postat August 16, 2011 Partajează Postat August 16, 2011 Buna dimineata,Vreau sa construesc 2 boxe pe baza difuzoarelor Visaton BG-20Sa pun cate 2 difuzoare pe boxa in paralel pentru 4Ohm si eficienta mai ridicata sau sa folosesc cate un singur difuzor.Ce proiect ar fi mai indicat pentru aceste difuzoare?Incinta inchisa sau BR....sau altceva?Asta am citit deja:viewtopic.php?f=4&t=85423 Link spre comentariu
zal Postat August 16, 2011 Partajează Postat August 16, 2011 Ce amplif vrei să foloseşti? Dacă e pe lămpi şi are priză ptr 4 şi 8 Ohmi e în regulă, dacă e SS, ai foarte puţine opţiuni.Ar mai fi varianta cu 4 difuri pe boxă, legate serie-paralel, rezultă 8 Ohmi, perfectă ptr orice amplif, dar cred că bugetul se va opune. Are nevoie şi de un dif de înalte să-l ajute. Link spre comentariu
mila Postat August 17, 2011 Autor Partajează Postat August 17, 2011 Amp pe lampi.PP cu 6P14P are iesire de 4 si de 8Ohm.Scoate lejer 12-13W.Eu ma gandeam la BR cu 2 difuzoare in paralel si o cutie de 250x300x650 dimensiuni ext. din pal de 18mm.Ce dif de inalte s-ar potrivi? Link spre comentariu
CBI Postat August 17, 2011 Partajează Postat August 17, 2011 ai putea inalta cutia pe la 90-95cm sa ai un volum de macar 30-35L pt fiecare dif la 65cm ai cam 48L total din care se mai pierd.Pe langa faptul ca inaltele sunt sigur slabute,o sa fie si basul.Nu te baza pe specificatiile lor,sunt cam optimiste la multe dintre produsele lor(a se citi sunt manipulate sa dea bine la marketing),e bine sa ai loc de incercari ca tweter..de ex asta http://www.tymphany.com/files/BC25SC06-04%20Rev1_0.pdf sau poate un ribbon monacor dinacela ieftin la 60 de lei? ar trebui un tweter pe la 92-93 in 4 ohmi,dar nu prea sunt cu asa spl mare(nici ieftine).La 8 ohmi ar fi monacor dt25n,care daca ar avea 95db ar fi ok,dar folosind boxele cu amplif pe lampi,ar fi indicat sa cauti tot pe 4 ohmi si tweterele sa ai o impedanta cat mai uniforma Link spre comentariu
Shambala Postat August 17, 2011 Partajează Postat August 17, 2011 Ai deja difuzoarele ? Daca da, asta e, mergi cu ele. Am ascultat mult aceste difuri si nici macar in vtp-uri nu scot basul care l-as fi dorit eu. O solutie pt asta ar fi sa atenuezi mult din medii pe ambele difuri, chiar si la un filtru pe 2,5 cai. De tweeter nu scapi daca vrei sa nu sune a inceput de sec 20 (cam ca radiourile interbelice). Inca ceva, cutia va trebui foarte bine ranforsata - max 20 cm intre ranforsari la pal de 18mm. pt o cutie de 90cm inaltime. Dupa ranforsare e bine de aplicat un strat de cauciuc (antifon, eventual cu folii bituminoase). Dupa ce faci totul "ca la carte" - adica dupa retetele incintelor de multe mii de euro, gasesti o ocazie sa le compari [direct] cu niste sh de 7-800 lei si incepi sa te gandesti de ce ai mai muncit atat ... Link spre comentariu
mila Postat August 18, 2011 Autor Partajează Postat August 18, 2011 Bun, nu detin difuzoarele.Ideea e sa obtin boxe cu buna sensibilitate minim 92dB/1W/1m, stiu ca toti constructorii mint sau supraevalueaza produsele dar credeam ca Visaton nu e chiar ca Monacor sau Dibeilisi.Nu discutam de liniaritate trebue sa fie buna intre 50 si 17000Hz.In principiu vreau boxe cu max. 2 cai.Max 400Ron pe difuzoare + restul daca ajung in max 1000ron pe o pereche de boxe e perfect(400+600) bine raportul poate sa se schimbe...un filtru sau o bobina fac fara probleme...deci vreau pret mic si performante maxime.Orice ajutor sau sugestie sunt binevenite+ o bere daca trece-ti prin Sibiu. Link spre comentariu
Shambala Postat August 18, 2011 Partajează Postat August 18, 2011 Sensibilitate marisoara - sau chiar mare, si pret mic - se poate. Pret nu prea mare si sunet bunisor - si asta se poate (mai ales la unele sh-uri, daca ai noroc si-s inca in stare buna). Sensibilitate mare + pret bun + sunet bun - eu nu stiu inca vreo varianta - nici macar sh. Acum sa nu ma intelegi gresit - Visatoanele sunt o solutie. Mie nu imi place timbrul lor, si nu prea scot ele basul la care te-ai astepta dupa grafice (si nici inaltele daca e sa fin cinstiti), dar aici intervine interpretarea personala asupra basului. Se poate obtine bas din ele daca renunti la 6-10dB sa zicem, dar se pierde exact una din conditiile pe care le doreai - spl-ul. Link spre comentariu
Shambala Postat August 18, 2011 Partajează Postat August 18, 2011 Acum daca stau si ma gandesc cred ca singura solutie este una pe 3 cai, realizata in 2 etape: Un sistem 2+1 in prima etapa, dezvoltat in urmatorul an la 2+2 - se cumpara al doilea woofer si se realizeaza a doua incinta pt el.Cu 1000 lei poti cumpara difuzoare bunisoare pt 2 sateliti si un subwoofer (sa zicem ca in extremis cumperi un dif de sub la sh).Daca zici ca te descurci cu cutiile si filtrele scapi de o cheltuiala majora in bugetul proiectului (peste 50% daca ar fi sa le cumperi/platesti).In prima instanta te multumesti cu un singur sub, dar ulterior il faci si pe al doilea - si le transformi in woofere (din filtre) urmand sa le asezi sub cutiile satelitilor. Ajungi astfel la una din cele mai bune solutii constructive - ca rezultate acustice, si iti faci de lucru pentru cativa ani (cu tunning si finisaje cu tot). Al doilea avantaj este ca esalonezi cheltuielile pe un timp mult mai lung.Ramane sa decizi daca iti doresti asa ceva... Link spre comentariu
Shambala Postat August 18, 2011 Partajează Postat August 18, 2011 Era sa uit esentialul: Daca te uiti pe forumurile noastre, si mai ales pe cele straine, ai sa vezi ca pt sensibilitate mare sunt doar doua solutii la indemana diy-erilor: hornuri sau ob-uri. Hornurile necesita un mare volum de munca, iar ob-urile vor difuri de 15" sau 2 x 15" sau chiar 18" ca sa scoata ceva bas. Asta inseamna 3 cai la ob-uri si multi bani dati pe difuzoare, iar la horn in general se folosesc difuzoare scumpe ca sa sune bine. (bine dupa alte standarde decat ale acestui forum) Ca solutie "adaptata realitatilor romanesti" - ca sa-l citez pe Iliescu, tot la vtp-ur ajungi daca vrei spl mare si pret mic, dar daca iti permiti 1000 lei pe difuri poate te vor multumi 2 Foestex-uri + 2 tweetere ceva mai rasarite. "Adaptarea" de impedanta intre woofer si tweeter este cu totul neimportanta in comparatie cu satisfactia sau in-satisfactia data de sunetul unui anume difuzor - sau al altuia. Adica alege difuri care sa iti placa tie cum suna, este de departe cel mai important lucru. Link spre comentariu
mila Postat August 18, 2011 Autor Partajează Postat August 18, 2011 Bun,La ora actuala ascult un sistem 2+1 microlab bricolat, e format dintru-un sub de la sistemul M800 care era la baza un sistem 2+1 cu amplificarea in sub(3xtda2030)modificat de mine in 1xtda2040 pentru sub si 2xtda2030 pentru sateliti, de asemenea modificat transformatorul de alimentare cu un toroidal de 150W si punte de 10A am schimbat si IC din filtrul de bass cu unul de firma MC4458.Satelitii sunt tot de la microlab un sistem 2.0 model B-72 numai ca boxe satelit,amplificarea anulata. In principiu se aud bine...dar vreau mai mult! Link spre comentariu
mila Postat August 18, 2011 Autor Partajează Postat August 18, 2011 boxa satelit stg http://tinypic.com/usermedia.php?uo=aA1 ... h4l5k2TGxc ignorati va rog soclurile si ce se mai vede pe langa boxa Link spre comentariu
Shambala Postat August 18, 2011 Partajează Postat August 18, 2011 Pt mine satelit + woofer inseamna cam asa ceva, dar este doar optiunea mea ... Link spre comentariu
Shambala Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 Aspectul este neimportant in contextul discutiei - imaginea este pur ilustrativa. (cea anterioara era prea pretentiasa)Nu cunosc acele boxe pe care le folosesti tu ca sateliti.Parerea mea este ca inainte de orice sa iti reorganizezi spatiul de ascultare - conteaza foarte mult. Link spre comentariu
mila Postat August 19, 2011 Autor Partajează Postat August 19, 2011 Nu trebue sa cunosti tot pe lumea asta.Deci e un sistem 2.1 format de fapt din 2 sisteme microlab.Satelitii sunt un sistem 2.0 folositi pasivSub si amplificare un sistem 2.1 M800 la care am aruncat satelitii si am facut oarece modificari in alimentare si amplificare/crossover.Se aud foarte bine.Acum dupa multe eforturi am facut un amplificator cu lampi si as vrea boxe mai eficiente la el.Camera asta e, in ea petrec aproape tot timpul liber. E si atelier si camera de distractie.Dimensiunea boxelor nu poate fi oricare din motive de spatiu...un 250x300x700 e max posibil.+1buc Sub Link spre comentariu
Shambala Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Nu am vrut sa spun ca daca nu stiu le eu inseamna ca suna prost ! Pur si simplu nu le cunosc asa ca nu imi pot da bine seama ce le reprosezi. Din poza par asezate langa un calculator, mai aproape chiar decat niste monitoare nearfield. In mod cert o pozitie de ascultare departata la 2,5-3m va ajuta enorm la reproducerea scenei sonore.In momentul cand se adauga cele 2 woofere se inchid BR-urile si se adauga sectiunea de filtru TS la medii.Acum, daca respectivele boxe sunt sau nu suficient de bune pt a te satisface doar tu poti decide. Daca ai decis ca nu, ramane sa te apuci de mestereala Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum