Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

potentiometru volum sistem genius 5.1 defect

pannovy

Postări Recomandate

am un sistem genius 5.1 la care potentiometrul de volum nu mai lucreza pe canalul FR. scos si verificat pe cursorul acestuia nu masoara nicio valoare rezistiva de pe toata plaja nici macar la capete. potentiometrul este cu motoras si are trei randuri a cate 8 pini. stie cineva de unde pot cumpara un asemenea potentiometru sau a reconditionat cineva unul? pe celelalte 5 canale nu are nicio problema. pe corpul potentiometrului nu exista niciun orificiu prin care sa poata fi spalat cu spray de contacte.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GanMark

4

• Den

2

• pannovy

2

• sebastianne2002

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 an mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator unforgiven1207

@ganMark vezi ca tu ai alt model e cu un singur rand de pini.... modelul postat e cu 3 randuri de pinihttp://factory.dhgate.com/potentiometers/rm1633ezx-va1-motor-potentiometer-rotary-potentiometer-p43277394.html e in imaginea de jos

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

salutare! de ceva vreme potentiometrul (B503, 50Kohmi Bx6)volumului de la sistemul 5.1 Genius SW Home theater are probleme,si se pare ca doar la partea care corespunde subwooferului.Adica mai explicit la anumite melodii bass-ul nu se mai auzea ci doar intr-un anumit punct al volumului.Acum din pacate nu se mai aude nici chinuit ; in speta am purces in a desface partea frontala si a curata potentiometrul cu un spray numit Kontakt S luat de la un magazin specializat.Toate bune si frumoase pina la partea cu potentiometrul care de fapt sunt 3 in linie a cate 7-8 pini .Care m-a chinuit ceva vreme sa ii desfac capacul din fata ,dar se pare ca acestia sunt de plastic si pe deasupra si capsulati. In fine ce s-a mai o lungesc ..am parfumat zona dintre primu si al 2-lea si la fel si al 3-lea,sufland bine placa electronica de lipire a contactelor. Nu am reusit sa-l fac deloc ,mentionez ca acesta are si un motoras in spatele potentiometrului. Iata cateva poze mai jos poate ma puteti ajuta cumva. Multumesc

post-72879-139829553538_thumb.jpg

Link spre comentariu

@sebastianne2002Aceasi problema se pare ca o am si eu. La volum apropiat de minim, basul se opreste total cand este setat la 50% sau mai jos de 50 %, iar cand ating potentiometrul de volum putin....se aude dinou basul, dar daca cobor cu potentiometrul de bass sub 50%, iar nu se mai aude. De la ~15% din volum in sus, nu mai apar aceste probleme si nu am distorsiuni sau intreruperi la bass. In rest toti satelitii si center merg perfect. E deranjant ca vrei sa asculti muzica la un volum mai mic si nu auzi basul deloc. Sa fie si la mine defectiune din potentiometrul de volum? Cam la cat se gaseste un asemenea potentiometru SecondHand, ca presupun ca unul nou e foarte greu de gasit. In rest ce sa zic...foarte multumit de acest sistem in afara de buba asta. L-am folosit si pe placa de sunet C-Media 8378 si pe Creative SoundBlaster SB0570...si se aude bestial de bine in ambele cazuri.Stima.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator myrunes

salutare! de ceva vreme potentiometrul (B503, 50Kohmi Bx6)volumului de la sistemul 5.1 Genius SW Home theater are probleme,si se pare ca doar la partea care corespunde subwooferului.Adica mai explicit la anumite melodii bass-ul nu se mai auzea ci doar intr-un anumit punct al volumului.Acum din pacate nu se mai aude nici chinuit ; in speta am purces in a desface partea frontala si a curata potentiometrul cu un spray numit Kontakt S luat de la un magazin specializat.Toate bune si frumoase pina la partea cu potentiometrul care de fapt sunt 3 in linie a cate 7-8 pini .Care m-a chinuit ceva vreme sa ii desfac capacul din fata ,dar se pare ca acestia sunt de plastic si pe deasupra si capsulati. In fine ce s-a mai o lungesc ..am parfumat zona dintre primu si al 2-lea si la fel si al 3-lea,sufland bine placa electronica de lipire a contactelor. Nu am reusit sa-l fac deloc ,mentionez ca acesta are si un motoras in spatele potentiometrului. Iata cateva poze mai jos poate ma puteti ajuta cumva. Multumesc

Salutare, pt B503 am gasit un ghid aici. Pas cu pas cum poti rezolva problema: http://www.xtremdigital.com/2015/03/how-to-fix-genius-5-1-home-theater-general-volume-potentiometer/

Am cumparat un potentiometru ALPS 50KAX6 dar a avut nevoie de remufare pentru ca nu mergea pe direct. Cu ajutorul ghidului de mai sus am reusit sa-l remufez si acum imi merg perfect boxele.

Cred ca dupa atata timp ai rezolvat tu problema intr-un fel sau altul dar poate postarea mea ii va fi de ajutor si altor persoane cu aceeasi problema.

Editat de myrunes
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări