Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio&Statii

relucavnic

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• relucavnic

15

• sebip

4

• MuSi

4

• +_Florin_+

2

Top autori în acest subiect

nu e legal ...dar merge. La statiile radio PMR (singurele legale in tara noastra in banda de 440MHz pentru publicul larg si la care nu e nevoie de autorizatie) nu e permisa modificarea lor... si nu degeaba nu are nici una mufa de antena ! Acuma e pe riscul tau daca modifici sau nu.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

Parerea mea este ca ar trebui sa te duci la un radioclub sau gaseste un radioamator ca sa te indrume...sa te aduca cu picioarele pe pamint.In banda pe care doresti sa o folosesti nu vei auzi prea multe...incearca sa construiesti ceva in unde scurte,in banda de 80 m de exemplu...cauta colectia Tehnium si vei gasi o gramada de scheme.

Link spre comentariu

Deci nu prea are rost sa fac antena mai buna pentru astfel de statii o sa imi iau una cb si o sa vad acolo am mai umlte sanse sa aud ceva. Multumesc oricum tuturor daca mai este cineva care ar stii cum sa fac sa am o receptie mai mare poate sa scrie o sa incerc orice sau daca cineva are o statie cb la mana a doua sa imi lase un mp.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am revenit dinou cu aceasi problema vreau sa fac antena pentru aceste statii o sa le tin undeva in casa vreau sa bat cat de mult se poate nu o sa le folosesc ca sa vorbesc doar sa ascult asa ca nu cred ca o sa ma prinda careva astept un raspuns daca cinva stie cum as putea face antena cu care sa receptioneze de mai departe.

Link spre comentariu

Asemenea statii au cateva canale si o raza de actiune mica. Antena este "scurtata" cu o inductanta. Daca se scoate inductanta se poate pune o antena verticala de un sfert din lungimea de unda (cca. 70 cm) si raza de actiune creste. Cu o antena directiva (Yagi cu mai multe elemente) creste spectaculos, dar trebuie sa fii in aer liber si sa cauti directia emitatorului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări