relucavnic Postat August 14, 2011 Partajează Postat August 14, 2011 As dori sa stiu daca ai putea face un radio de acasa ca sa prinda cumva frecvente de la statiii CB. Si as mai avea inca o intrebare am acasa doua statii nu stiu de care de alea chinezesti portabile la acestea nu s-ar putea face ceva antene mai mari ca sa emita pe o distant mult mai mare? Multumesc Modificat de Madalina:16/08/2011 Pune un titlu mai sugestiv data viitoare. Link spre comentariu
MuSi Postat August 14, 2011 Partajează Postat August 14, 2011 nu prea pt ca semnalul emis de acesta este acelasi si daca pui o antena prea mare nu vei mai avea deloc semnal eu am vazut pe net amplificatoare de semnal dar nu stiu sigur daca zic bine Link spre comentariu
MuSi Postat August 14, 2011 Partajează Postat August 14, 2011 cat despre radioul de acasa...Nu stiu...ar merge dar sa gasesti frecventa statiilor,daca ai putea spune frecventa acelor statii poate pot te ajut. Link spre comentariu
relucavnic Postat August 15, 2011 Autor Partajează Postat August 15, 2011 cat despre radioul de acasa...Nu stiu...ar merge dar sa gasesti frecventa statiilor,daca ai putea spune frecventa acelor statii poate pot te ajut. Frecventa statiilor nu o stiu ele folosesc momentan o sarma in forma de spira cu un singur fir. Link spre comentariu
kuchta Petru Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 cat despre radioul de acasa...Nu stiu...ar merge dar sa gasesti frecventa statiilor,daca ai putea spune frecventa acelor statii poate pot te ajut. Frecventa statiilor nu o stiu ele folosesc momentan o sarma in forma de spira cu un singur fir.Unele statii CB pot lucra intre 26-28,5 MHz altele mai reduse. Despre facut un radio pe 27 MHz, poate sa ti-l faca cineva care are si instrumente de verificare a frecventei. Petrica Link spre comentariu
filypvas Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Daca doresti sa faci un receptor Cb pe canalul 22 (europa ) frecventa este 27,225 Mghz si este modulata in amplitudine de banda inguste ...asa ca sa asculti ce mai vorbesc taximetristii ..... Link spre comentariu
relucavnic Postat August 15, 2011 Autor Partajează Postat August 15, 2011 Daca doresti sa faci un receptor Cb pe canalul 22 (europa ) frecventa este 27,225 Mghz si este modulata in amplitudine de banda inguste ...asa ca sa asculti ce mai vorbesc taximetristii ..... O schema mai simpla daca se poate.Multumesc Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Total eronat, frecventa canalului 22 este 27.115 MHz si in Romanica noastra se foloseste modulatia de frecventa cu banda ingusta. In SUA si alte cateva tari se foloseste AM. Statiile pentru taximetre lucreaza in jur de 150 MHz si logic ca nu se pot auzi pe statii CB. Faptul ca unii taximetristi s-au dotat si cu statii CB este alta poveste. Sfatul meu este sa cumperi o statie si o antena, sunt destul de ieftine la mana a 2-a. Link spre comentariu
relucavnic Postat August 16, 2011 Autor Partajează Postat August 16, 2011 Total eronat, frecventa canalului 22 este 27.115 MHz si in Romanica noastra se foloseste modulatia de frecventa cu banda ingusta. In SUA si alte cateva tari se foloseste AM. Statiile pentru taximetre lucreaza in jur de 150 MHz si logic ca nu se pot auzi pe statii CB. Faptul ca unii taximetristi s-au dotat si cu statii CB este alta poveste. Sfatul meu este sa cumperi o statie si o antena, sunt destul de ieftine la mana a 2-a.Am cautat statii cu antena dar nu am gasit asa ieftine daca cumva stii u si ai putea sa imi zici>Mersi Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat August 16, 2011 Partajează Postat August 16, 2011 La magazine de specialitate cea mai ieftina este in jur de 500 RON, dar daca intrebi pe la tiristi gasesti mult mai ieftine, chiar cu 200, depinde de model. Link spre comentariu
YO9IBC Postat August 16, 2011 Partajează Postat August 16, 2011 Frecventa canalului 22 CB este 27,225 Mhz, modulatie in frecventa (FM). Link spre comentariu
sebip Postat August 17, 2011 Partajează Postat August 17, 2011 La statiile alea mici chinezesti ...si de fapt la orice statie radio ...marimea antenei conteaza !!! ...doar ca nu cred ca este legala modificarea acestora (probabil sunt PMR cu 500mW maxim la emisie si la care nu este permisa modificarea lor de nici un fel - mai ales la extinderea acoperirii sau alte modificari de genul asta).Receptor FM pentru CB se poate face ... nu e chiar simplu dar nici de nerealizatDaca te intereseaza putem tine legatura in sensul asta Link spre comentariu
relucavnic Postat August 17, 2011 Autor Partajează Postat August 17, 2011 La statiile alea mici chinezesti ...si de fapt la orice statie radio ...marimea antenei conteaza !!! ...doar ca nu cred ca este legala modificarea acestora (probabil sunt PMR cu 500mW maxim la emisie si la care nu este permisa modificarea lor de nici un fel - mai ales la extinderea acoperirii sau alte modificari de genul asta).Receptor FM pentru CB se poate face ... nu e chiar simplu dar nici de nerealizatDaca te intereseaza putem tine legatura in sensul astaMa intereseaza Daca ai o schema ceva simplu ... Link spre comentariu
sebip Postat August 18, 2011 Partajează Postat August 18, 2011 Azi o sa-ti trimit un link si catre o schema de receptor, intre timp am vazut asta http://www.radioamator.ro/mp/read.php?m=33982&a=1 si la care primul radio are receptie CB, nu stiu pretul dar e si destul de aproape (Cluj) Link spre comentariu
relucavnic Postat August 18, 2011 Autor Partajează Postat August 18, 2011 Azi o sa-ti trimit un link si catre o schema de receptor, intre timp am vazut asta http://www.radioamator.ro/mp/read.php?m=33982&a=1si la care primul radio are receptie CB, nu stiu pretul dar e si destul de aproape (Cluj)Multumesc acuma incerc sa il contactez. Prima se pare ca are receptie cb si cred ca este la 30 de lei daca este asa am si luat-o. Multumesc inca odata. Daca cineva mai stie ceva postati ca poate mai sunt si altii interesati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum