Vizitator Parazitu Postat Decembrie 29, 2005 Partajează Postat Decembrie 29, 2005 Noroc.Am si eu o intrebare pt voi. Am vazut intr-o discoteca, la o boxa, un LED pe boxa ..aprins Cum pot sa pun si eu unu ? ( led-ul nu licarea ) Link spre comentariu
one Postat Decembrie 29, 2005 Partajează Postat Decembrie 29, 2005 Da, exista la multe boxe active un LED. Mai nou albastru.Teoretic se poate pune led alimentat din curentul difuzorului, dar va lumina numai cand boxa are semnal. Link spre comentariu
Vizitator Parazitu Postat Decembrie 30, 2005 Partajează Postat Decembrie 30, 2005 da, dar asta ar insemna ca led-ul sa licare, dupa intensitatea semnalului, cu alte cuvinte, o sa licare dupa bass, si in cele din uram sa se arda :toimonster: Link spre comentariu
Vizitator SIG Postat Decembrie 30, 2005 Partajează Postat Decembrie 30, 2005 Pai daca boxa e activa inseamna ca are alimentare proprie.La acea alimentare pui ledul nu pe firele ce merg la difuzor. Link spre comentariu
felixx Postat Decembrie 30, 2005 Partajează Postat Decembrie 30, 2005 Sa stii ca se poate face si un VU-metru pentru acest tip de boxa pasiva.Se alimenteaza din semnalul audio care intra in boxa. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Decembrie 30, 2005 Partajează Postat Decembrie 30, 2005 Pai daca boxa e activa inseamna ca are alimentare proprie.La acea alimentare pui ledul nu pe firele ce merg la difuzor.in discoteca mai rar gasesti boxe activedupa cum stim - ledurile functioneaza in curent si nu in tensiune - si luan in calcul cam ce curent trece prin difuzor (dupa calcule) punem o rezistenta care sa limiteze curentul prin led si il legam in paralel cu difuzorul de bass - avantajele sunt ca ledul se stinge cand boxa nu mai are semnal si incepe se clipoceasca dupa bass cand volumul scade Link spre comentariu
felixx Postat Decembrie 30, 2005 Partajează Postat Decembrie 30, 2005 Exact asta e "VU"-metrul de care spuneam.Oricum mie mi se pare o....basina mare sa pui asa ceva pe incinte. Link spre comentariu
one Postat Decembrie 30, 2005 Partajează Postat Decembrie 30, 2005 in discoteca mai rar gasesti boxe activeNu neaparat. E suficient sa fie in una singura si sa vada cineva led-ul si sa vrea si el. :finga: Te asigur ca exista echipamente profesionale cu astfel de solutii.De exemplu http://www.mackie.com/products/speakers/index.htmlA venit cineva la mine cu montajul led-ului spanand ca nu mai merge, si nu se mai aprinde led-ul, ca se vedea frumos.http://www.mackie.com/home/showimage.ht ... SRM450.jpgati vazut led-ul?difuzorul de bass - avantajele sunt ca ledul se stinge cand boxa nu mai are semnal si incepe se clipoceasca dupa bass cand volumul scadeNu si daca ai in serie cu led-ul un generator de curent constant. Prin redresarea si filtrarea tensiunii de pe difuzor si apoi alimentarea led-ului prin generator de curent nu mai variaza luminozitatea in functie de volum.Este posibil ca la scaderea volumului sa se intample fenomenul respectiv, dar puterea consumata de led este destul de mica. Exista niste lanterne cu led care sunt alimentate dintr-un generator cu inductie. Se "agita" lanterna inainte de folosire si se incarca un mic acumulator. Cateva "scuturaturi" sunt suficiente pt. a tine led-ul aprins catva timp. Link spre comentariu
Vizitator Parazitu Postat Iunie 14, 2006 Partajează Postat Iunie 14, 2006 in discoteca mai rar gasesti boxe activedupa cum stim - ledurile functioneaza in curent si nu in tensiune - si luan in calcul cam ce curent trece prin difuzor (dupa calcule) punem o rezistenta care sa limiteze curentul prin led si il legam in paralel cu difuzorul de bass - avantajele sunt ca ledul se stinge cand boxa nu mai are semnal si incepe se clipoceasca dupa bass cand volumul scadeSi cum pot sa calculez rezistanta aia ? :weedman: Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iunie 14, 2006 Partajează Postat Iunie 14, 2006 Si cum pot sa calculez rezistanta aia ? :weedman:in functie de curentul pe care il consuma ledul si curentul care va trece prin circuitul LED + rezistenta Link spre comentariu
Vizitator emi Postat Iunie 24, 2006 Partajează Postat Iunie 24, 2006 Orice led suporta curenti de ordinul a 10-20 miliamperi; deci la o amplitudine pe difuzor de ordinul a cateva zeci de volti , o rezistenta in jurul a 10 kohm in serie cu o dioda care suporta acea tensiune si cei 20 ma este suficienta pentru un efect simpatic.Daca e puterea mai mica-se poate micsora rezistenta ,evident,pana la obtinerea intensitatii necesare.Succes! Link spre comentariu
unGuru Postat Iunie 24, 2006 Partajează Postat Iunie 24, 2006 Rezistenta trebuie determinata astfel: R = U/I, unde U este tensiunea maxima (amplitudinea) de pe difuzor (in general se poate considera tensiunea de alimentare) iar I este curentul maxim prin LED (se poate considera 20-25mA). Deci pentru un amplificator cu V+ de 50V, rezistenta va fi de 50 / 0,025 = 2000 ohm (2K). In plus, trebuie montat in (anti)paralel pe LED o dioda obisnuita pentru ca la semialternanta negativa LED-ul s-ar putea strapunge (dioda va intra in conductie si va limita tensiunea inversa pe LED la 0,6V). Link spre comentariu
pid Postat Iunie 25, 2006 Partajează Postat Iunie 25, 2006 Exista niste lanterne cu led care sunt alimentate dintr-un generator cu inductie. Se "agita" lanterna inainte de folosire si se incarca un mic acumulator. Cateva "scuturaturi" sunt suficiente pt. a tine led-ul aprins catva timp.sory de off topic dar ai tu o lanterna de aia functionala? ca eu am un fake chinezesc, bobina e lasata in aer, in loc de accumulatori are 2 baterii cr2032, oricum consuma 20mA, caderea de tensiune pe led este de 3V, are un singur led care lumineaza binisor. Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 Salutarenu am citit cu atentie topicul, deci poate a mai zis cineva ceva de genul, dar am o idee destul de simpla:la iesirea pt boxe legi o dioda in serie cu un condensator, iar la bornele acestuia legi ledul printr-o rezistenta de catevasute de ohmi,astfel semalul audio va incarca condensatorul iar condensatorul va asigura destul curent la led pt a sta aprinsEra sa uit rezistenta aia care am spus de cateva sute de ohmi depinde de puterepana in 10W cred ca merge si asa daca dai cu mai mult mareste rezistenta...Ar mai fi o chestie.. o dioda zener de 3-4,5 V in paralel cu ledul si nu mai ai acea "clipire" in ritmul basului Link spre comentariu
Vizitator emi Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 O dioda cu un condensator la iesirea amplificatorului incarca iesirea cu o sarcina suplimentara ce depinde de rezistenta dinamica a diodei pe timpul incarcarii condensatorului!!!Pentru valori mari ale condensatorului poate fi periclitat chiar etajul final!!!Asta in caz ca nu se arde dioda!!!Ca sa nu mai vorbim de dioda zenner... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum