alex26 Postat August 14, 2011 Partajează Postat August 14, 2011 Detin 2 boxe Jamo ConcertII si m-am hotarat sa le aranjez un pic.Le-am vopsit si am scos difuzoarele si filtrele.Si acum intrebarea mea pentru cine se ofera sa ma ajute:La acest filtru ce se poate schimba pentru imbunatatirieu m-am gandit la condensatori, dar credeti ca se merita , gasesc ceva mai buni, sau alte valori?nu cunosc ce tipuri de condensatori sunt.Va multumesc.Atasez poze. Link spre comentariu
ahegyes Postat August 14, 2011 Partajează Postat August 14, 2011 Eu vad situatia in felul urmator. Ai 2 variante:1. Lasi totul asa cum e, nu e un filtru deloc rau - adica componentele sunt decente. Hai sa zicem ca ai putea inlocui condensatorul acela negru de 6.8uF care probabil e pus la diful de bass - deci nu e prea mare smecherie. Adica sa pui tot unul de 6.8Uf dar sa fie MKP nu electrolitic cum e acum.2. Apelezi la un meserias care are aparatura de masura si control adecvanta pentru a-ti proiecta si executa un filtru nou care sa tina cont si de preferintele personale precum si de camera in care le asculti si sa foloseasca condensatoare si bobine mai de calitate (mai scumpe). Aceasta varianta e muuult mai scumpa si nu cred ca esti dispus sa cheltuiesti vreo 100 -150euro pentru asta. Daca esti dispus la asa cehltuiala.......evident rezultatele nu se vor lasa asteptate. Link spre comentariu
alex26 Postat August 14, 2011 Autor Partajează Postat August 14, 2011 Multumesc pentru raspuns, dar cred ca am sa inlocuiesc doar acel condensator negru, dar de celelalte 2 galbene de ce nu trebuie inlocuite, sunt un pic mai de calitate, nu pot pune tot MKP Link spre comentariu
alex26 Postat August 14, 2011 Autor Partajează Postat August 14, 2011 As vrea sa te intreb ceva daca nu te superi.Ce parere ai de acest cd player, ca nu stiu unde sa intreb. Nakamichi MB-4S - este bun de ceva sau nu? Link spre comentariu
zal Postat August 14, 2011 Partajează Postat August 14, 2011 Lasă condensatorii galbeni aşa, sau cel mult îi schimbi cu unii cu toleranţa mai mică. Link spre comentariu
CBI Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 eu as schimba condul albastru cu ceva mkt,cum sunt si cei galbeni bennic,dar nu te astepta sa se schimbe ceva semnificativ in sunetmkp sunt cam un lux in astfel de filtre/boxe Link spre comentariu
Shambala Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Conzii galbeni sunt Mylar si sunt destul de ok. Condul electrolitic poate fi schimbat cu unul tot mylar sau cel mult mkt - nu merita mkp acolo - nu se va simti nici o diferenta, oricum. (CBI dixit !) Trebuie sa stii ca dif. de pret intre mkp audio si mkt este de 2-300%, fct. de valoare. O solutie buna si ieftina care se simte este bypass-area conzilor galbeni cu 0,047-0,1uF mkp audio, astia costa sub 1 euro. Link spre comentariu
zal Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 ''Cond albastru'' e un termistor cu coeficient de temperatură pozitiv (PTC). Probabil protejează diful de înalte. Link spre comentariu
Shambala Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Da, sau un polyswitch. Sa nu fim rai, pe unele monitoare si condul electrolitic se vede bleumarin inchis, cred ca la el s-a facut referire. Sper ... Link spre comentariu
CBI Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 exact bleumarin inchis se vede in poza asta download/file.php?id=2457&mode=view (si nu am monitor prost )protectia aia eu personal as scoate-o daca nu se tavalesc boxele cu manele...nu e suficient de audiofila Link spre comentariu
alex26 Postat August 15, 2011 Autor Partajează Postat August 15, 2011 Nu inteleg ce e bypass-area conzilor, adica sa pun in paralel cu ei altii cu valorile scrise mai sus? Link spre comentariu
CBI Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 da,in paralel cu conzii de valori mari se pune cate unul de valoare mica(uzual 47-220nF),dar de calitate Link spre comentariu
alex26 Postat August 15, 2011 Autor Partajează Postat August 15, 2011 multumesc pentru sfaturi,asa am sa fac , am ceva de la wima Link spre comentariu
zal Postat August 16, 2011 Partajează Postat August 16, 2011 Am înţeles că era vorba de ăsta: http://www.elforum.info/download/file.php?id=2460&mode=view Link spre comentariu
emola Postat August 17, 2011 Partajează Postat August 17, 2011 Bobinele nu se iau in brate ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum