Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punte redresoare

Vizitator cristioros

Postări Recomandate

Pai schema care tiam dato eu mai sus , este una corecta!Problema este ca nu stiu daca condul este original, se vede schimbat si este de 2,2uF/450V, iar la rezistenta nu mam uitat!Dupa schema ta, leaga piciorul de la condesator la intrarea in punte, dupa led!Si va merge!Ca sa nu bubuie, fa asa, ia un bec de 100W/220v, si inseriaza cu lanterna, si baga in rpiza, daca becul lumineaza slab , adica dabia se aprinde filamentul, tinand cont ca bateria e goala, atunci e buna schema.Daca becul ramane, stins, alimenteaza normal lanterna si masoara tensiunea pe baterie, si vezi daca ledul se aprinde sau nu!Daca becul este aprins aproape la maxim, ceva nui bine in schema, si sa NU conectezi lanterna direct la priza pana nu gasesti problema!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

13

• pusu

11

• Liviu M

7

• costinium6

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator cristioros

Am facut asa cum ai zis Cilibiu (am legat capatul liber a condensatorului dupa LED la intrarea in punte), insa becul de 100W/230V nu se aprinde deloc.

Am alimentat direct (fara bec in serie) si tensiunea pe acc este de 202 V DC.

Fara alimentare am tensiune pe acc de 2 V DC.

Unde este problema ?

Legaturile sunt facute dupa cum se observa si aici => http://www.flickr.com/photos/51737644@N ... otostream/ (firele negre sunt alimentarea din priza iar cel rosu si cel verde merg la acumulator)

Link spre comentariu
Vizitator cristioros

@cristioros, cu tot respectul te intreb: din luna august si pana in decembrie, tot la lanterna lucrezi...

Cu tot respectul iti raspund: am lasat-o deoparte o vreme dupa care am uitat de ea :))Ieri am gasit-o, mi-am amintit si de forum si am zis hai sa vad daca pot face ceva cu ea :d
Link spre comentariu

Pune un bec de 100W 220V AC pe firele care vin la baterie, vezi daca se aprinde si masoara tensiunea pe bec!Daca acc este mort, iar acc nu are curent de incarcare, tot montajul va functiona in gol, si vei avea tensiunea apropiata a alimentari!Condesator de 2.2uF este totusi prea mare pentru schema, ciudat dar din experienta stiu ca , cu un condesator de 470nF/275V AC tensiunea dupa punte este in jur de 24V CC pe un condesator de 220uF electronlitic!Deci ori ai ACC praf, ori codesatorul trebuies a fie in jur de 68nF /275V AC! Depinde de curentul cosnsumat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări