Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punte redresoare

Vizitator cristioros

Postări Recomandate

• Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

13

• pusu

11

• Liviu M

7

• costinium6

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna ziua, Sunt mai incepator in ale electronicii si recent m-am lovit de o problema pe care se pare ca nu o pot rezolva singur, de aceea am nevoie de ajutorul vostru.Imi cer scuze daca nu am postat bine mesajul.Am o schema cu o punte redresoare in care un fir este dezlipit si nu stiu de unde.Schema este o lanterna cu acumulator cu incarcare de la retea 230 V AC.Acel fir dezlipit este pe o siguranta (din cate am gasit pe google) MEF 250, celalalt capat al sigurantei este legat acolo unde se observa pe schema.Ce rol are siguranta aia, cum ar trebui sa fie legata ?Multumesc anticipathttp://www.flickr.com/photos/51737644@N05/6040901813/ - linkul unde se poate vedea schema

Aratami te rog modelul lanternei, eu am una la reparat acuma, este ceva mai borcanata si verde, are in fata "farul" sa ii zic asa si in spate dai un capac la o parte si iese celalalt bec simplu, daca e asa am exact circuitul imprimat si iti zic exact cum este conectat, totusi eu sustin teoria mea!
Link spre comentariu
Vizitator cristioros

Buna ziua, Sunt mai incepator in ale electronicii si recent m-am lovit de o problema pe care se pare ca nu o pot rezolva singur, de aceea am nevoie de ajutorul vostru.Imi cer scuze daca nu am postat bine mesajul.Am o schema cu o punte redresoare in care un fir este dezlipit si nu stiu de unde.Schema este o lanterna cu acumulator cu incarcare de la retea 230 V AC.Acel fir dezlipit este pe o siguranta (din cate am gasit pe google) MEF 250, celalalt capat al sigurantei este legat acolo unde se observa pe schema.Ce rol are siguranta aia, cum ar trebui sa fie legata ?Multumesc anticipathttp://www.flickr.com/photos/51737644@N05/6040901813/ - linkul unde se poate vedea schema

Aratami te rog modelul lanternei, eu am una la reparat acuma, este ceva mai borcanata si verde, are in fata "farul" sa ii zic asa si in spate dai un capac la o parte si iese celalalt bec simplu, daca e asa am exact circuitul imprimat si iti zic exact cum este conectat, totusi eu sustin teoria mea!
Cam asa e si a mea, in partea de sus are manerul si intrerupatorul este pe maner, cablul de alimentare iese de sub "far" daca il ridici, in spate becul se ridica odata cu capacul de pe el.
Link spre comentariu

Asta este schema care am sustraso din lanterna, nu am stat sa vad valorile componentelor, iar ledul este rosu, cea ce inseamna ca in schema este posibil sa fie invers!

post-15533-139829305148_thumb.jpg

Link spre comentariu

iar ledul este rosu, cea ce inseamna ca in schema este posibil sa fie invers!

Zi-mi si mie, te rog, ce legatura este intre culoare si "directia" de montare?
Link spre comentariu

La unele leduri rosi, piciorusul "subtire" din interiorul ledului este ANODUL, nu KATODUL ca la celelalte culori, sunt leduri rosi care au normal KATOD piciorusul "subtire", dar mai sunt si altele care sunt opus!Asta este valabil doar la ledurile ROSI!

Link spre comentariu

Interesant. La toate led-urile pe care le stiu eu (din cele cu terminale, nu smd), anodul e cel subtire (in interior) si (daca ledul e nou) anodul are teminalul mai lung (tesitura carcasei n-am stiut niciodata pe ce parte e).Oricum, daca vrei sa stii sigur cum e ledul din lanterna pe care ai desfacut-o ia multimetrul, pune-l pe led in ambele sensuri si vezi care combinatie il aprinde. Te uiti la multimetru sa vezi cum erau puse tastele si... ai gasit polarizarea ledului.

Link spre comentariu

Ma gandesc ca ledul are rol de a se aprinde cand sa terminat incarcarea, cred eu, daca era invers ar fi luminat tot timpul!

Cand bateria e goala curentul de incarcare e mare si ledul arde. Cand e plina, scade curentul de incarcare si-i scade intensitatea luminoasa.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator cristioros

In urma tuturor discutiilor, imi poate da cineva o schema corecta dupa care sa refac legaturile si lanterna sa functioneze ? (corecta in sensul ca atunci cand o alimentez de la priza nu bubuie).V-as fi recunoscator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări