Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LCD " Panasonic " model TX-20LA60P

ROBEERT

Postări Recomandate

Buna ziua stimati colegi. Ieri am primit un acest TV la reparat. Defectul este " imagine cu pureci si un fel de moire ".

Constatari: pe teletext nu face acel moire, dar pe AV cam apare putin moire. Am incercat cu acord fin si mai rau se poate, dar mai bine nu. Pentru inceput am zis sa schimb conzii din sursa ( desi nu era de crezut ca defectul ar fi vreo tensiune anormala ca toate tensiunile erau OK. dar am eliminat sursa ). Si cu conzii schimbati defectul acelasi. Acum nu raman decat doua ipoteze:

- selector defect

- dump alterat ( CAF, AGC " dereglat in memorie " ).

Schema este aici: http://www.scribd.com/doc/49024321/pana ... 20la60f-ET

Numai ca nu o pot descarca. Am incercat sa intru in menu-ul service ca sa reglez CAF, AGC, etc. Am urmat secventa " apasare simultana tasta mute de pe telecomanda si tasta V- de pe panou " si in loc sa-mi apara " pomelnicul " cu AGC, CAF, reglaje, centrari, etc. imi apare un fel de menu care se refera la nivelul sunetului, si alte fursecuri, CAF, AGC, nici poveste. Dupa cate imi amintesc, scrie " Special Menu ". Bunica sa-l inteleaga.

Mai jos vin cu detalii:

- model: TX-20LA60P

- sasiu: SL-131PP

- sursa: IPB-6015N01

- final sursa: STRW6253 ( IC 400 )

- procesor: TDA15521E / N1F81 ( IC 501 )

- memorie: 24C32WP ( IC502 )

- selector: ( aici este o mica problema: peste eticheta cu modelul selectorului, mai avea o eticheta si cand am vrut s-o deslipesc, s-a cam racait seria. ). Ce am distins: UV13147 22101A

In schema, la lista de piese, scrie ca ar fi UV1316/AIH-4. Ce parere aveti?

Poate luni seara vin cu o poza sa vedeti ce gainarie apare cand vreau sa intru in menu-ul service. Acum mai este si chestia ca nu comuta cum trebuie pe AV ( se cam vede acel moire si in modul AV, dar pe teletext este ok ). Ce parere aveti de acest defect? O fi selectorul, sau memoria? Am cautat pe net si nu am gasit nici un dump.

Rugamintea este daca are cineva vreun dump salvat pentru acest sasiu.

Multumesc si week-end placut la toata lumea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

8

• BUGHIU

4

• maresmircea57

1

• FLORIN IORDACHE

1

Revin cu niste constatari:1. Azi am schimbat selectorul si defectul persista.2. Valoarea tensiunii AGC este intre 3 si 4 volti. Mi se pare cam mica. S-ar putea sa fie ceva din dump. In menu service nu pot intra. Poate deseara revin cu niste poze sa vedeti ce apare in loc de menu service.Dumpul nu il gasesc nicaieri.Ce parere aveti de asa defect? Eu cred ca AGC-ul este cam mic. Ce ziceti?

Link spre comentariu

Buna seara. Dupa cum am promis, revin cu niste poze si anume:-ce fel afiseaza menu-ul service-defectul respectiv ( un fel de imagine cu moire )-comutat in modul TXT ( imagine corecta )P.S. In modul AV uneori apare moire, uneori nu prea se observa.Ce parere aveti? Nu mai ramane decat sa incarc o memorie cu binul postat de domnul maresmircea si vom trai si vom vedea.Astept pareri. Putin si ajung la capatul meseriei cu acest TV. Am uitat sa spun ca am pus o memorie goala ( 24c32 ) si am observat ca procesorul o initializeaza ( nu se schimba absolut nimic ), dar nici defectul nu dispare.Revin maine seara cu rezultatul dupa ce probez binul postat de domnul maresmircea.Pana atunci, o seara buna tuturor si vedeti pozele din attach.

Link spre comentariu

Revin iar cu niste poze.Vedeti pozele " service mode 1 " si " service mode 2 ". Asta apare in loc sa apara ca in manual. " Ce se-ntampla doctore ", nu stiu???

Link spre comentariu

Daca ati schimbat selectorul,ati pus memorie goala si tot asa!!! nu ar fi vreun sugubat de condi undeva pe traseul dintre selector si..."calea comuna"?!?! poate si ...ceramic nu neaparat electrolitic?!?Dar unul dintre ....FUS-uri,ah dar asta cu fusurile ,cade, ca ati spus ca face si pe AV,cateodata!!Totusi de ce apare moire si pe teletxt??Nu face panglica aia de legatura cu panelul,figuri??sau.....panelul :nas:A, si legat de meniu service,nu trebuie PROGRAM DOWN in loc de V-,dupa mute?!?!?!

Link spre comentariu

Daca ati schimbat selectorul,ati pus memorie goala si tot asa!!! nu ar fi vreun sugubat de condi undeva pe traseul dintre selector si..."calea comuna"?!?! poate si ...ceramic nu neaparat electrolitic?!?Dar unul dintre ....FUS-uri,ah dar asta cu fusurile ,cade, ca ati spus ca face si pe AV,cateodata!!Totusi de ce apare moire si pe teletxt??Nu face panglica aia de legatura cu panelul,figuri??sau.....panelul :nas:

Nu. Pamblica este ok. In modul TV acest moire nu dispare deloc. Ce este ciudat, ca pe TXT nu apare deloc, OSD-ul este OK, dar pe AV mai apare uneori mai mult alteori mai putin vizibil. Asta numai pe AV ( inafara de modul TV care persista tot timpul ). Care o fi misterul ca doar caile OSD, TXT si AV sunt comune. Ar fi facut si pe TXT sau OSD, dar vezi ca nu face.Si cu menu-ul service m-a spart cu gainaria care apare. Ala numai menu service nu e.
Link spre comentariu

....pai da ca zice : program down buton si arata simbol de volum :nebunrau: sau zic ei bine da aparatul nu vrea!!!Nici cu memorie goala nu intra in service??Pai pe imaginea data si pe teletext parca se vede cu '' purici''

Link spre comentariu

....pai da ca zice : program down buton si arata simbol de volum :nebunrau: sau zic ei bine da aparatul nu vrea!!!Nici cu memorie goala nu intra in service??Pai pe imaginea data si pe teletext parca se vede cu '' purici''

Nu. Pe TXT vede ok. Doar pe TV vede cu moire si uneori pe AV peste imaginea neagra vede cu moire ( mai mult sau mai putin vizibil ).Nici cu memoria goala nu intra in service.Repet: pe TXT este ok. Aparatul foto este putin vinovat ( in poza se pare ca si pe TXT se vede cu pureci, dar nu-i asa. Se vede ok. ).
Link spre comentariu

Buna ziua. Am reusit sa intru dupa lupte seculare in service mode, dar nu am reusit sa fac nici o sfaraiala. Greseala a mea a fost ca nu am comutat pe PR99. Nu am fost atent. Deci se comuta pe 99, eventual se memoreaza un post pe acest 99 si apoi se apasa simultan tasta MUTE de pe telecomanda si PR- de pe panou.Sa revin la subiect:1 cu binul de la domnul maresmircea nici o schimbare2 am reglat din service totul ca la carte si nici o schimbare. M-am jucat si la bitii care se refera la modelul selectorului, AGC, etc. Moire si moire. Atat stie. Mai rau merge, dar mai bine nu. Cred ca este ceva defect pe placa de baza.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...

Am intalnit si eu aceeasi problema. Defectul era C806 - 100uF/16V, filtrajul sursei I811, de pe placa digitala (se putea observa un brum pe tensiunea de 8V, cu osciloscopul).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări