Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

nu pot instala linux

mikella

Postări Recomandate

Hai ca m-am scos, vad ca nu mai pot instala nici xp.Imi buteaza de pe cd si cand ajunge la starting windows apare ecranul albastru in care zice sa caut de virusi, sa scanez hardul si nustiu mai ce.Cred ca treaba aste este din bios, tin minte ca am mai patit asa si am rezolvat cu apasarea unei tase F.., nu mai stiu care in timpul cand imi zice sa apas F6 pentru driver raid. Cu tasta asta pacaleam biosul cu ceva da nu mai tin minte cu ce, cred ca are update mai vechi de 2 ani si asta pacaleam eu daca nu ma insel.Are cineva vre-o ideie ? Ce as pute sa ii fac sa mearga?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mikella

20

• Th3_uN1Qu3

8

• scormonel

6

• Mindware

5

Top autori în acest subiect

Eu cred ca ai ceva probleme ori cu placa de baza ori cu sursa. In prima faza incearca cu alta sursa. Daca tot face figuri uita'te pe placa de baza in jurul procesorului si vezi daca nu cumva ai vreun condensator umflat.

Link spre comentariu

Stiu cum sa setez sa buteze de pe cd, nu asta este problema.Buteaza de pe cd si incepe sa incarce dar cand vrea sa deschida windowsul da eroare. M-am uitat le condensatori si nu am nici unul umflat. Urmeaza sa fac rost de o sursa cred ca pana diseara fac si manevra asta.

Link spre comentariu

ecranul albastru in care zice sa caut de virusi, sa scanez hardul

Eu cred ca are dreptate si aceasta este problema.Poate puteti scapa de ei prin formatarea logica a HDD-lui, daca nu, cu LLF(Low Level Format).Eu am recurs la aceasta solutie, cand am avut un virus, care am inteles ca se ascundea in MBR si nu ma lasa nici sa instalez Windows dupa formatarea logica.

P.S.

Dar cu Live CD Linux, functioneaza?

Link spre comentariu

Cu live cd linux nu am incercat.Am schimbat sursa cu una noua care merge sta la suta si tot asa face.Am scanat si de virusi si nu gaseste nimic. Cum se face format low level ca nu stiu, daca se poate sa imi explice cineva.

Link spre comentariu

am sa incerc sa fac un format low level in zilele urmatoare.Deocamdata m-am suparat pe el si il las asa cum este!Am incercat si online sa scanez de virusi dar nu a gasit nimic.Apropo, am incercat si cu alt hard si face la fel, tot nu ma lasa sa pun sistem de operare.Poate mai merge asa cum e inca vreo luna si imi iau un leptop si am sacpat de griji.

Link spre comentariu

Am si eu Ubuntu 10.04 instalat si pot sa spun ca nu mai intru in Win deloc sau o data sau maxim de doua ori pe saptamana. Am instalat o sumedenie de programe, toate gratuite pentru electronica. Desenez cablaje, scheme, etc. La biblioteca Ubuntu gasestri mii de programe pentru orice necesitate, toate gratuite si cu un singur click le instalezi. Chiar si Eagle versiunea free este acolo. Si pe un sistem slabut este esential sa nu ai nevoie de antivirus ce franeaza tot. Ruleaza Ubuntu 10.04 live de pe cd si daca merge, poti instala fara probleme. Cred ca era de la sursa. low level se facea la hard-urile sub 100Mb. La cele actuale nu se mai poate face. Succes !.

Link spre comentariu

low level se facea la hard-urile sub 100Mb. La cele actuale nu se mai poate face. Succes !.

De ce, din cauza timpului lung?Eu am facut la 500Gb, dar a durat ceva.
Link spre comentariu

Hard-disk-urile vechi care foloseau interfete ST506 si ESDI permiteau utilizatorului sa re-creeze formatul de nivel jos sau "Low Level Format" al discului. De fapt aceste hard-disk-uri erau livrate fara a fi formatate llf si in timpul pregatirii de utilizare erati obligati sa-l formatati la nivel jos. Unitatile de disc cu sisteme servo inglobate, cea ce inseamna toate hard-disk-urile cu interfete IDE, EIDE, SCSI, SATA, Fibre Channel, pot fi formatate la nivel jos (llf) numai in timpul fabricarii. Acest proces implica echipamente speciale si moduri de operare care nu sunt accesibile in timpul operarii normale. Majoritatea discurilor moderne refuza comenzile de formatare la nivel jos sau pretind ca le executa fara sa modifice de fapt formatul existent. Cu alte cuvinte, in cazul unui hard-disk modern, incercarea de formatare la nivel jos nu este decat o mica pierdere de timp cu putine riscuri de deteriorare a discului. Nu faceti acest lucru. Nu este nevoie sa reinprospatati formatul discului, deoarece mediile magnetice ale noilor discuri au coercivitatea si remanenta suficient de mari pentru a pastra formatul cu mult peste durata utila de viata a discului. (Winn L Rosch - Hardware Bible)

Link spre comentariu

Eu de asta vreau ubuntu, pentru ca nici nu se compara cu windows.La windows trebuie sa umbli tot netul sa cauti programe pe cand la ubuntu le ai gratis , trebuie sa dai doar un clic.O sa caut cd live si il incerc, poate merge!

Link spre comentariu

Eu mi-am cumparat Windows Pro 7 si sunt foarte multumit de el.

Nu o sa faca niciodata Linuxul free ceea ce poate face Windowsul. Nu cunosc ceea ce pot face versiunile comerciale ale Linuxului, dar merita sa cumperi un Windows deoarece majoritate aplicatiilor sunt facute pentru acest sistem. De asemenea iti recomand sa folosesti in primul rand IExplorer si abia apoi alte browsere ca Mozilla, Safari, etc ... De ce IExplorer ? Deoarece el ruleaza cel mai rapid si are si cele mai multe pluginuri.

Deci daca vrei sa ai si linux, incearca KiwiLinux, dar nu-ti pierde vremea cu asa ceva ci ia ceva serios, ia un Windows.

OBS: Vezi ca dupace ca este incet, KiwiLinux este si pretentios, iti cere multa memorie video ...

:rade: Mă pocnește râsul incontrolabil când citesc aberațiile scrise de tine aici.Trebuie să citească și skaarj neapărat.....

"Nu poate face linuxul ce face wingăozu' " ? :bataie Ești cu capu'? Dă un amărât de exemplu.Unul singur....!!!

"Majoritatea aplicațiilor sunt facute pentru wingăoz" ? Tu pe ce planetă trăiești? Până și Adobe plănuiește să își compileze Photoshop-ul și pentru linux....

"Iexplorer are cele mai multe pluginuri."Da.Probabil în visele tale ude.Ai verificat de curiozitate cam câte pluginuri are Firefox?

Ca de obicei, ieși din stuf cu pantalonii în vine.....

Cât despre problema cu compul,mikella, booteaza verbose, si observă dacă bootarea crapă întotdeauna în același loc, la aceleași module, scripturi, etc. În acest caz e posibil sa fie un modul incompatibil(deși e slab probabil). Dacă kernelul se panichează de fiecare dată în alt loc, atunci e sigur bubă de natură hardware. Inspectează placa de bază.

Și dacă vrei linux cu adevărat, mai ales Ubuntu(deși e cam pocnitoare,însă bun pentru începători și pentru cei care nu vor să își bată capul), instalează Xubuntu, sau află cum să instalezi XFCE și renunță la gnome(o panaramă mâncătoare de resurse care nu oferă nimic în plus). Vei vedea o diferență majoră în viteză și in ramul liber.

@suntoflain:

Nu mai polua forumul cu aberații.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări