mikella Postat August 13, 2011 Partajează Postat August 13, 2011 Ma tot chinui sa instalez un sistem de operare linux pe calculatorul meu si nu vrea! Am instalat ubuntu cu wubi si a mers fara probleme.In momentul in care vreau sa instalez normal, cu cdul in calculator si restart nu mai mal asa, sa deschide de pe cd, ma lasa sa aleg limba si ce mai setezi acolo si dupa aia se blocheaza. Pun o poza cu ecranul cand se blocheaza.Am incercat mai multe variante de ubuntu si tot asa face la toate, am incercat si mint si tot asa. Care sa fie buba oare? Dati-mi un sfat va rog, ca m-am saturat de imputitul asta de windows! http://i53.tinypic.com/2vrwe1h.jpg Am uitat sa precizez, calculatorul este un pentium 3 cu procesor de 16oo si 1 giga de ram Link spre comentariu
Spitfire Postat August 13, 2011 Partajează Postat August 13, 2011 Pentium 3 la 1600MHz nu a existat, nici macar Tualatinul nu a ajuns la acea frecvenţă...iar in cazul Dvs. singurul "Linux" care, ce-i drept, nu v-ar ajuta sa scapati de 'imputitul de Windows", dar vă va scăpa sigur de memoria aia de 1GB defecta, este memtest... Astfel, veţi înţelege de ce windows-ul vă merge prost, şi nu puteţi instala nici un distro de Linux...memoria defectă! http://www.memtest.org/ Link spre comentariu
mikella Postat August 13, 2011 Autor Partajează Postat August 13, 2011 Care va sa zica este de la rami buba? Imi cer scuze dar nu ma pricep chiar asa de bine la calculatoare. Deci daca cumpar programul ala Memtest il rezolv? Dar o inlocuire a ramilor cu ceva mai puternic nu ar merge? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat August 13, 2011 Partajează Postat August 13, 2011 Pentium 3 la 1600MHz nu a existat, nici macar Tualatinul nu a ajuns la acea frecvenţăAle mele da. Care va sa zica este de la rami buba? Imi cer scuze dar nu ma pricep chiar asa de bine la calculatoare. Deci daca cumpar programul ala Memtest il rezolv? Dar o inlocuire a ramilor cu ceva mai puternic nu ar merge?Programul este gratuit, mai mult, s'ar putea sa il ai ca optiune pe CD'ul tau de linux si sa poti boota in memtest de pe acel CD. Daca ai alti rami pe mana normal ca poti sa incerci sa'i schimbi, dar intai confirma ca sunt defecti. Link spre comentariu
mikella Postat August 13, 2011 Autor Partajează Postat August 13, 2011 Am gasit pe net programul si l-am pus la treaba.Nu a gasit nici o eroare si l-am lasat sa faca pas de vreo 3 ori.Deci ramul nu are nimic dupa cum se pare! Link spre comentariu
Spitfire Postat August 13, 2011 Partajează Postat August 13, 2011 Daca a rulat memtest-ul de pe CD bootabil pana la testul 7 si nu s-a "inrosit" ecranul, problema nu-i de la memorie, probabil chipset Northbridge cu vreo biluta dezlipita, sau electrolitici umflati pe placa de baza sau in sursa. Link spre comentariu
riderinblack Postat August 13, 2011 Partajează Postat August 13, 2011 In loc de cd boot-abil as zice sa incerci cu un usb-stick boot-abil. Am primit si eu astfel de erori si asa le rezolvam. Link spre comentariu
mikella Postat August 14, 2011 Autor Partajează Postat August 14, 2011 Pai de la electrolitici defecti face de astea? Windows ma lasa sa pun fara probleme. Am dat o scanare si la hard si nu are defecte.La fel si temperaturile sunt ok, cea mai mare este de 49 la procesor. Daca ar fi sa fie dezlipita vre-o biluta de la cipset se poate relipi in conditii de amator?Am sa arunc un ochi in unitate zilele asteasa controlez condensatoarele.Calculatorul merge bine nu face probleme, doar ca dureaza mai mult sa se inchida decat este normal, si cateodata daca rulez mai multe programe merge greoi.Edit:Acum m-am uitat si la voltajul ce arata pe acolo si am asa:CPU 1.08vAUX 2.53v+3.3 3.44v+5 5.75v+12 13.3v-12 2.61v-5 3.95v+5 stand by 4.97vCam aiurea valorile astea, nu trebuiau sa fie intr-o limita de 10 la suta? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat August 14, 2011 Partajează Postat August 14, 2011 Verifica cu un multimetru in conectorul ATX, ca in general circuitele de monitorizare de pe placa de baza te mint. Si tot nu ne'ai zis specificatiile complete. Link spre comentariu
mikella Postat August 14, 2011 Autor Partajează Postat August 14, 2011 Am sa verific cel mai probabil marti! Placa de baza este ASROCK P4FSB1333-650, cu procesor intel celeron de 1.60 giga, un giga de ram si hardul este samsung de 150 de giga iar placa video de 224 mb. Ce alte detalii sa va mai dau? Mai multe despre placa de baza in link http://www.asrock.com/mb/overview.asp?m ... sb1333-650 Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat August 14, 2011 Partajează Postat August 14, 2011 Intel Celeron 1600MHz nu e Pentium 3. Ar vrea el. E bazat pe Pentium 4, si sunt sanse mari sa fie mai slab ca un P3... In afara de Ubuntu ce distributie ai mai incercat? Cu procesorul ala eu as pune Puppy Linux. Link spre comentariu
mikella Postat August 14, 2011 Autor Partajează Postat August 14, 2011 Am instalat doar ubuntu cu wubi, ca altfel nu pot, si am mai incercat sa instalez si mint dar face la fel. Imi baga eroarea aia sau ce o fi ea si nu mai pot face nimic, trebuie sa il opresc din priza ca nu raspunde la comenzi.Procesor mai ma unul de 2600 de la un pentium 4 as putea incerca sa il schimb.Edit: Cerintele mele de la calculator ar fi sa pot naviga pe net,sa mearga diferite programe gen eagle,bs player, winamp si cam atat.Nu rulez jocuri sau stiu eu ce programe ce halesc multe resurseLater edit:Am incercat chiar acum sa instalez si puppy si tot asa face, exact cum am pus poza mai sus. Kernel panic si nutiu mai ce zice acolo.Este vreo smecherie ceva sau trebuie sa setez eu ceva din bios ca nu ma lasa sa il instalez? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat August 14, 2011 Partajează Postat August 14, 2011 E ceva in neregula cu sistemul, sau placa de baza nu e 100% compatibila... Daca vrei sa ramai pe win (apropo de bsplayer si winamp), incearca TinyXP Platinum 2, sau ca ultima solutie, Windows 2000. Link spre comentariu
mikella Postat August 15, 2011 Autor Partajează Postat August 15, 2011 Eu ma gandeam intr-un timp sa pun windows 98 .Tare bine ma impacam cu el, aveam doar 270 mhz la procesor si 64 de ram da mergea mult mai repede decat actualul calculator.Acum descarc tiny xp si il incerc.Orcum ma bate gandul sa imi iau un leptop ca asa mai scap de mataraia ce am pe aici. Multumesc de sfaturi si va doresc o zi frumoasa! Link spre comentariu
mikella Postat August 15, 2011 Autor Partajează Postat August 15, 2011 Cred ca am sa instalez un xp curat si in paralel cu el am sa pun si ubuntu.Am ales ubuntu pentru ca exista documentatie pentru el peste tot si am inceput sa ma invat cu el.Treaba este ca vroiam sa pun doar ubuntu fara xp dar se pare ca nu am noroc.Poate cand o sa imi cumpar alta jucarie o sa mearga, calculatorul actual are vreo 4-5 ani, este depasit deja. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum