Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

imprimanta lexmark

Vizitator erteph

Postări Recomandate

Vizitator erteph

am o imprimanta lexmark x5470 ,dupa ce am incarcat cartusele la un service "priceput"(care a spus ca o sa mearga)am constatat ca imprimanta nu le recunoaste.ce-mi trebuie ca sa le incarc eu,cum procedez?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• suat

2

• Dr.L

1

• blazeu

1

Top autori în acest subiect

Servis priceput zici :rade: De regula, daca nu au cu ce le proba functionarea, nu pot spune daca vor functiona sigur. Ei adauga cerneala, incearca sa desfunde capul de imprimare...si cam atat.Cartusele de imprimanta sunt consumabile, cand se descarca se inlocuiesc. Noi romanii.. mai "tragem" de ele incercand sa le reincarcam, si uneori reusim sa le mai folosim...reincarcate, dar nu mult timp.Daca imprimanta NU mai recunoaste cartusul, inseamna ca acesta s-a ars. Ele sunt proiectate sa tina exact cat sa poata printa un numar fix de pagini, si e normal sa poata fi reincarcat, el sa reziste unpic mai mult, dar, aici e vorba doar de noroc.Daca imprimanta nu le mai recunoaste, singura solutie e inlocuirea lor cu altele noi.

Link spre comentariu
Vizitator calmsiatat

uite si eu reincarc de mult timp cartusele de la imprimanta meatrebuie sa iti iei o trusa de refill in primul rand speciala pentru modelul tau de imprimanta, ulterior vei putea sa iei numai cerneala varsata - sau daca ai de unde sa dai jos de pe net manualul pe care il gasesti in aceasta trusa si care te invata cum sa umpli cartusul si mai bine...poate cauti pe aici pe forum sau pe google pe cineva care vinde aceasta imprimanta si care poate are trusa de refill - poate te ajuta cu un manual ca sa vezi cum se face o reincarcare corecta pentru cartusele talecat despre cartuse trebuie sa mai cauti pe forumuri sa vezi daca nu cumva trebuie resetata imprimanta (asa trebuie la Epson) - acum nu stiu sa iti spun pentru modelul tau daca constati ca sunt stricate totusi atunci poti cauta second hand verificand ca vanzatorul sa iti garanteze ca sunt functionale - sau poti lua cartuse compatibile care sunt mai ieftine si eu unul m-as uita si la capacitate ca exista cartuse mai mari decat cele originale pe care le ai (cele originale arata la fel dar in general interiorul e mai mic pentru a fi schimbate mai des) - poti verifica pe cutie cati ml are un cartus - sau in ultima instanta poti cumpara cartus original nou si faci reincarcarea pe acesta (2 cartuse noi cred ca vor fi cat imprimanta cu totul de noua din magazin) oricum refilate corect stiu persoane la care tine cartusul la lexmark si de 3 ani - spor si poate mai zici cate ceva pe aici ce ai facut

Link spre comentariu

la astea mai noi asa e. Acea memorie... e a cartusului. Dupa ce nu mai sunt recunoscute de imprimanta , ncii o alta imprimanta nu le recunoaste.La lexmark... cele n16 sunt cele mai robuste cartuse.... te tin si 3 ani... cu printari zilniceLa astea noi nu o sa mai vedeti voi asa cevaLa canon spre exemplu... daca nu apuca cartusele sa se "arda", se distruge capul de printare. [ se sparge ] Dar la majoritatre, 6toate cartusele sunt facute sa nu reziste. Sunt consumabile, oricat de buna ar ficerneala si oricaT DE CORECT S-AR FACE UN REFILpot demonstra oricui ca felul in care se face un refil [ clasic cu seringa ], sau cu aparat automat de injectat cerneala.... cartusul in cauza , Iin medie cam tot atata tine. Doriti cartuse reincarcabile? Folositi EPSON, montati acel sistem de recipiente cu cip autoresetabil.... si nu va doare capullexmark ce foloseste consumabilele 100A ... le reincarci de te saturi.. de regula, imprimantele cu recipiente si cap de printare pe imprimanta au pe piata metode existente mai avantajoase.

Link spre comentariu

Ce stiu eu:1 Refill-ul artizanal e bun pentru cartuse utilizate suficient de des si intens incat sa nu se usuce cerneala. Altfel trebuie curatate cu metode nu intotdeauna la indemana. (adica sa apelati la firme)2 Numarul de refill-uri este oricum limitat (eu am vazut imprimante cu cartusul atat de uzat ca picura in stand-by)3 Unele cartuse (eu am intalnit situatia la posesorul imprimantei de care am pomenit mai sus - parca era Cannon - mai avea si un plotter HP care costase peste 10k $, si care nu a mai recunoscut cartusele odata golite), au un contor de impulsuri sau o alta forma de detectie a golirii, evenimentul producand blocarea ("arderea", care poate fi si in software).4 Eu am capatat o imprimanta cu jet Lex, mai veche; un cartus nou (evident "original") e foarte aproape de o imprimanta noua, pentru care voi gasi si driverele mai recente (la cea veche, nu exista driver peste XP). Concluzia....Spor la imprimare!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări