dorelb Postat August 13, 2011 Partajează Postat August 13, 2011 Salut pe toti care m-au ajutat, cu care am avut de gandit si aplicat mai multe proiecte care le-am pun in aplicare. Am revenit dupa o mai mare perioada de timp. Am o problema cu un motor pas cu pas. Am motorul, am programul, am schema, functioneaza pe o placa (breadboard) dar viteza la care se invarte este cam mica. Nu ma pricep la programare, dar sper intr-un mic ajutor. Cine poate sa ma ajute este bine primit. Am pus si programulmai jos. Cu stima. stepper.txt Link spre comentariu
10vid Postat August 13, 2011 Partajează Postat August 13, 2011 Trebuie sa modifici linia: Delay movlw 0x20 ; Delay Between Step intarzierea intre pasi. In loc de 0x20 (care este 32 in zecimal) sa scrii alta valoare intre 0 si 255 zecimal. Se pare ca poti mari viteza de 32 de ori daca scrii 1, sau micsora de pana aproape de 8 ori daca scrii 255. (micsorezi de 8 ori daca scrii 0). Pentru dublarea vitezei scrii 16. Totusi, din cauza inertiei motorului probabil ca nu va putea "tine pasul" la viteze prea mari. Link spre comentariu
dorelb Postat August 13, 2011 Autor Partajează Postat August 13, 2011 Da. Mersi mult. A crescut viteza semnificativ. Am modificat 20 cu 05. Dupa cum se vede si de pe colantul verde aplicat. Am pus si un termometru ca sa vad temperatura. Se incalzeste putin.Delay movlw 0x05 ; Delay Between Step Link spre comentariu
dorelb Postat August 14, 2011 Autor Partajează Postat August 14, 2011 Si totusi, este un motor de hard, care se rotesc cu turatii destul de mari. Pana la 7000 rot/min. Exista astfel de programe ? Link spre comentariu
XAN77 Postat August 14, 2011 Partajează Postat August 14, 2011 ai incercat si cu valoarea 1 ? daca merge si cu 1 atunci pentru diminuarea timpului de delay trebuie sa inlocuiesti linia :Delay1 clrf DUMMY2cuDelay1 movlw x movwf DUMMY2unde x pui intre 1 si 255, daca-l pui 0 e ca si cum nu ai facut nicio modificare. La prima decrementare DUMMY devine FF(255) deci temporizare maxima. Punand valori mai mici ca 255 scazi timpul de delay. Link spre comentariu
dorelb Postat August 14, 2011 Autor Partajează Postat August 14, 2011 Nu merge. Ori eu nu am scris cum trebuie linia. Link spre comentariu
10vid Postat August 14, 2011 Partajează Postat August 14, 2011 Esti sigur ca ala e codul corect pentru un motor de HDD? In general, motoarele HDD sunt trifazice (eu am unul bifazic de pe un hard mai vechi din '91, dar e o exceptie de la regula). In schimb, codul ala pare a fi pentru motor cu patru faze. Cum ai legat firele? Uite aici un exemplu (si cod in josul paginii) de driver pentru motor HDD: http://bradthx.blogspot.com/2010/02/fun ... otors.html Link spre comentariu
dorelb Postat August 15, 2011 Autor Partajează Postat August 15, 2011 Am nevoie de el la un dispoztiv de mers inainte inapoi. Adica sa faca o cursa inainte - inapoi pe o anumita distanta. Pana aici este bine. Dar daca maresc viteza, la secventa de mers invers se blocheaza. Reduc din semireglabil si atunci merge invers. Nu pot sa maresc viteza la inainte-inapoi. Link spre comentariu
dorelb Postat August 15, 2011 Autor Partajează Postat August 15, 2011 Referitor la link. Am acest motor, dar are 12 fire. Nu stiu daca se poate face ceva cu el. Banuiesc ca trebuie un program mai sofisticat. Nu cred ca un 16f628a poate sa-l duca. Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 31, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2011 AN NOU FERICIT ÎN 2012 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum