Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de laborator digitala

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

in mare conexiunile sunt aceleasi. practic e aceeasi schema. difera programul in care a fost realizata schema si valorile unor componente, insa conexiunile la uc sunt aceleasi. intr-adevar, nu vad conexiunea seriala.probabil difera putin si software-ul, n-am avut timp sa compar. oricum, succes in construirea sursei...eu inca ma lupt cu versiunea 2, sper s-o vad functionala in curand.

Link spre comentariu

multumim pentru mustruluiala!

L.E.: revin cu o intrebare: a facut cineva varianta 2 a sursei si a testat comunicatia cu PC-ul? ma intereseaza daca functioneaza. teoretic, analizand firmware-ul, ar trebui sa functioneze (adica are linii de cod legate de comunicatia seriala. nu ma pricep la programare, dar banuiesc ca asa e).

Editat de gabitzu2006
Link spre comentariu

sincer, te complici fix de pomană: interfaţa aia e făcută mai mult să te joci în consolă introducând comenzi gen "set tens=15", care să determine mcu-ul să seteze tensiunea de ieşire la 15 volţi... interfaţă mai mult inutilă, din moment ce ai şi voltmetru (plus ampermetru) inclus în toată povestea aia, plus butoane up/down, cu care să fixezi manual tensiunile, limita de curent, etc.dar dacă ai chef, timp şi dispoziţie să faci treaba asta... citeşte toate 3 părţile de pe site, dă câteva exemple, şi prezintă toată treaba asta, nu foarte pe larg, dar o face...între noi fie vorba, o aplicaţie de departe mai utilă ar fi fost să facă o "monitorizare" a tensiunii şi curentului livrate, funcţie de consum, alea-alea, cum au o serie de aparate de măsură mai pretenţioase.mai ales că tipul e linuxar, iar unix şi variantele lui au boala logurilor lungi şi stufoase! :)cine are nevoie să cunoască evoluţia în timp a comportării unei surse, indiferent cu ce sarcină, ştie ce vreau să spun, şi îşi dă seama cam cât ar valora asta...a, şi depanatorii tv ar găsi aşa ceva la fel de util! :)

Link spre comentariu

sunt sigur ca un soft-ist bun poate face o aplicatie simpla care la intervale regulate sa ceara de la uc valorile pentru tensiune si curent si astfel sa le jurnalizeze, daca pot spune asa. adica o aplicatie care sa ruleze pe PC si care sa faca aceste chestii.

pe mine ma intereseaza sa vad sursa functionand, adica sa pot regla tensiunea si curentul de la butoane dar si partea de comunicatie cu PC-ul, chiar daca in laboratorul electronistului aceasta a doua parte ar parea inutile.

domnule MifTy, daca sunteti din Constanta, ati realizat aceasta sursa si sunteti dispus la ceva consultanta fata in fata, poate ne intalnim la ceva apa cu hamei...sau ceva de genul. intentionez sa fac un drum la Cta, cu treburi, pe la sfarsitul lunii..

Link spre comentariu

@pinky cred ca am zis ca nu-mi merge....decat pana la 6,4V dupa care o ia razna. in urma cu 5 minute am terminat de plantat piesele pe un al doilea cablaj, pe care l-am verificat in prealabil, dupa care am cositorit traseele si apoi iar l-am verificat. cablajul era ok, fara scurturi, fara intreruperi. singurele piese ”imprumutate” de la vechiul montaj sunt uc, butoanele si afisajul. la noul montaj tensiunea e reglabila pana la 5,5V, dupa care o ia razna. ce naiba nu fac bine?ca regulator serie nu am pus BD245 pt ca nu am gasit si in locul lui am montat D44H11, are parametrii asemanatori, mai putin puterea maxima disipata, care e mai mica la tz pus de mine. dar nu cred ca asta e cauza. chiar nu mai stiu unde sa caut defectul. sa fie oare programul din uc?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări