Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de laborator digitala

ionu7z1992

Postări Recomandate

Vizitator rares_alexa218

Buna ziua ! As dori si eu o schema electronica a unei surse de tensiune de la 0 pana la 24 sau 30 de Volti Curent Continuu reglabila ! Cu potentiometru !

Link spre comentariu

Cu siguranta sunt alte topicuri care dezbat problema ta. Nu-mi vine sa cred ca ai cautat.

Asa cum scrie in titlu, aici se discuta despre sursa digitala.

Editat de pinky
Link spre comentariu

Radiatorul acela este minuscul. Vei avea probleme foarte mari cand vei dori sa scoti de exemplu 5V / 2A. Asta inseamna ca vei avea o disipare de vreo 60W pe tranzistor.

Vad ca nu ai pus condensator pe iesire. Scrie in schema sa pui 10uF / 50V. Sa pui si o rezistenta de 10K in paralel cu condensatorul. Obligatoriu.

Editat de pinky
Link spre comentariu

va rog frumos, imi poate trimite cineva fisierele de programare pentru sursa asta cu atmega8, varianta 28V? sau 30 V, cred ca ma descurc sa editez radware_settings. multumesc!

Link spre comentariu

multumesc, pinky. crede-ma, efortul depus de mine in realizarea acestei surse nu este chiar minim. oricum, ai putina dreptate...nu am citit cu atentie ca sa-mi dau seama ca ai folosit tu acele fisiere.

Link spre comentariu

salutare din nou! cred ca am reusit sa programez uc. am obtinut ce scrie in poza. dar totusi va intreb: chiar a reusit programarea?  dupa ce am scris acel hex in uc, am citit apoi flash-ul din uc in alt hex si comparand cele doua hex-uri am constatat ca nu sunt identice. este normal sa fie asa sau e semn ca nu a reusit programarea?multumesc!

post-235064-0-25447000-1416431317_thumb.jpg

P.S.: mai trebuie sa scriu si fuse bitii? adica fara sa fac asta va functiona? nu sunt sigur daca cu default va functiona. parca ceasul intern default e pe 1MHz, iar pt montaj parca tb sa fie pe 8MHz.

Editat de gabitzu2006
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări