Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de laborator digitala

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Salutare,A realizat cineva sursa 0-28V/2.5A cu atmega8, versiunea 3 (cea din atasament)? Pe mine ma intereseaza cat e de stabila, si daca stie sa faca compensarea de tensiune ce pica pe rezistorul de pe care face citirea de curent (0.75ohm * 3A = 2.25V). As vrea sa o realizez , insa cu cateva modificari, si anume: - rezistor de 0.05ohmi + AO(in loc de 0.75ohm) sa fiu in plaja care ma intereseaza. - 4 tranzistori finali pentru curent mai mare pe iesire.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

salutare! incerc sa fac si eu sursa cu atmega8, insa nu reusesc. din nu stiu ce motiv stabilizatorul de 5 V mi se incinge rau (in loc de 78L05 am montat un 7805 de teama sa nu crape 78L05 si sa-mi arda uc sau afisorul). la iesire am o tensiune care variaza aleator intre 13 si 15V. schema este versiunea 3, varianta de 30V.display-ul se aprinde insa nu afiseaza nimic, doar negru. ma gandesc ca e posibil sa fie din cauza cablajului...are cineva vreo idee ce-ar putea fi? multumesc!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

100% ai probleme cu cablajul. Vezi ce s-a mai scris inainte. Eu am patit-o. Trasee prea apropiate pentru metoda "calcatorul". Pana la urma am facut sursa si sunt foarte multumit de ea. I-am pus doar un tranzistor de putere si am inghesuit montajul intr-o carcasa de sursa de calculator.

Si eu am folosit 78L05 si merge perfect.

Link spre comentariu

adevarul e ca am folosit metoda ``calcatorul`` pentru realizarea cablajului. as incerca metoda foto, dar presupune o investitie de bani si mai ales de timp...pt ca nu am sculele necesare. asa ca, dupa ce voi reproiecta putin cablajul cred ca il voi da spre realizare unui coleg de pe aici care produce cablaje (am vazut ca sunt vreo 3-4 persoane care fac cablajele contra-cost). revin cu detalii dupa ce am totul gata.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

revin cu o intrebare: e posibil sa nu functioneze montajul pentru ca nu a fost corect programat microcontrolerul? la sfarsitul scrierii programului in uc mi-a spus ca e ok, successfull, etc. am folosit scripturile alea din windows si un programator AVR ISP. atasez schema programatorului.

acum am pus mana pe un arduino 2009 pe care intentionez sa-l folosesc ca si programator isp. deja am incarcat schita in el.post-235064-0-32547100-1414703556_thumb.png

Link spre comentariu

Schema am luat-o de aici: http://www.linuxfocus.org/English/June2005/article379.shtmlNu am desen pentru cablajul de butoane.Sursa am facut-o anul trecut in primavara si nu-mi mai amintesc prea mult despre ce si cum am facut.Schema o iei din link-ul de mai sus.cablaj.pdfpiese.pdfDC Power Suplly 28V-3A.rar - contine programul care se scrie in Atmega8. Cred ca am folosit fisierul main.hexfuse bits.pdf - nu mai stiu daca m-am folosit de tabelul acesta.

Link spre comentariu

Mda, acuma am vazut ca schema e putin diferita de ce am eu.

DZ2 este de 8,2V / 1W si se pune intre Pin 23 si GND al microcontrolerului, ca sa protejeze uC in caz ca se intrerupe R4.

R4 alimenteaza led-ul de iluminare al ecranului. In schema e trecut 10 ohmi dar este cam putin. Eu am pus ceva mult mai mare, pana mi-a convenit cat de iluminat e fost ecranul.

schema.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări