Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de laborator digitala

ionu7z1992

Postări Recomandate

uite, vezi...de ce trebuie neaparat sa se supere cineva? ok, imi cer scuze ca am intrebat, in loc sa fi verificat intai! si nu am spus ca ai fi gresit tu, nici macar nu am gandit asta.

Editat de gabitzu2006
Link spre comentariu

...ce-mi recomandati sa fac cu uc vinovat? ca parca nu l-as arunca, dar nici sa mai dau peste el...

Pai de ce sa-l arunci? Pentru ca este in limitele info din datasheet? Faci altceva cu el.

Ai fost norocos sa gasesti unul cu ADC-ul acceptabil in opinia ta.

Radu are dreptate. Nu inteleg nici eu, daca tot aveai alt AT8 disponibil, de ce nu l-ai incercat din prima? In schema aia nu sunt multe piese de schimbat in caz ca ceva nu e corect.

NB: Nici nu stii cati vin pe forum doar ca sa le rezolve altii probleme teoretice. De ce teoretice? Caci ei cer ajutor sa repare aparate pe care nu le au in posesie, sau ajutor sa construiasca in viitor aparate... si candid iti raspund dupa luni de zile ca au renuntat. Dar tu i-ai facut fie o schema, fie cateva versiuni de programe - pe gustul si dupa explicatiile lui. Explicatii foarte nelamuritoare in majoritatea cazurilor.

Nu o lua personal, nu are nimeni nimic cu tine.

Sa folosesti sanatos sursa aia!

Link spre comentariu

Deci..daca imi venea din prima ideea de a incerca alt uc nu mai intrebam. Nu o iau personal, cred ca stiu despre cine e vorba cu aparate posibil in posesia lor...inca e deschis topicul.. Dar serios acum, ideea de a schimba uc mi-a venit după ce mi s-a recomandat sa verific tolerante, etc. Deci chiar am avut nevoie de ajutor si va multumesc ca ati raspuns prompt! dar, repet, nu cred ca trebuie sa se supere cineva daca nu aplic sfatul lui...

cat despre uc-ul vinovat, mi s-a facut mila de el, l-am marcat si il voi folosi in aplicatii care nu necesita ADC-ul. Multumesc si pt acest sfat!

a, multumesc si de urarea din final, dar sursa nu e pt mine, eu am una deja, e pentru un coleg...tot aveam cablajul gata facut (ca am comandat 2 buc, erau la oferta) si piese...nu fac montaje sa le vand.

Editat de gabitzu2006
Link spre comentariu

da...eu asa bag seama...desi nu ma asteptam. dar, depinde la ce anume folosesti acel uc..poate daca il folosesti intr-o aplicatie care nu are nevoie de partea de ADC, treaba e ok. sau poate am avut eu ghinionul de a nimeri un atmega8, unul la un milion sau asa ceva, care sa aiba ceva probleme la ADC. desi, dupa cum spun unii ca au citit in DS (nu-i contest, doar ca eu nu am citit DS-ul in totalitate), eroarea se incadreaza in toleranta specificata. la prima sursa construita nici nu m-am gandit ca as putea avea o astfel de problema si nici nu am avut...

sii...poate ca mai e o explicatie, o posibilitate: ca eu sa fi scris in primul uc (cel cu probleme) un alt hex, diferit de cel de-al doilea (posibil, dar putin probabil) sau s-a intamplat ceva cu hex-ul din uc...din ce am inteles, memoria flash se poate degrada in timp...uc-ul cu probleme a fost scris cu ceva timp in urma (un an, doi, maxim 3) si de atunci montajul a stat pe bara.

Editat de gabitzu2006
Link spre comentariu

Eu am alta ciriozitate: Daca nu sunteti 100% sigur ca hexul scris in uC-ul declarat cu probleme pe partea de ADC, de ce nu cititi hexul din uC-ul care merge acum, il scrieti in cel declarat bolnav si macar va dumiriti daca a fost hexul sau ADC-ul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări