claudio Postat August 12, 2011 Partajează Postat August 12, 2011 Buna,Am nevoie de un aparat foto, nu foarte performant, care il voi folosi pentru a face poze legandu-l la calculator iar printr-un soft sa pot vedea imaginile live, iar poza sa fie facuta printr-un clik. Metoda s-ar numi "Remote shooting"Multumesc. Link spre comentariu
claudio Postat August 17, 2011 Autor Partajează Postat August 17, 2011 nu a folosit nimeni acesta tehnica?oare sa caut ceva aparat foto care merge pus ca si webcam?as obtine aceeasi calitate? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 17, 2011 Partajează Postat August 17, 2011 Ce intelegi prin: ...nu foarte performant...? ...as obtine aceeasi calitate? Aceeasi calitate in comparatie cu ce? Nikon D90 este unul din aparatele foto care poate ce ceri tu. Da mai multe detalii, de fapt ce vrei sa faci? Link spre comentariu
Selena Postat August 17, 2011 Partajează Postat August 17, 2011 Cred ca ai vrut sa zici ca poza sa iasa la calitatea camerei foto respective (aduca sa nu rezulte o scadere a calitatii).Este perfect posibil. Depinde de aparat, de softul cu care vine acesta pe CD-ul din cutie (care trebuie instalat in prealabil pe calculator).Eu, fiind un tip conservator, am ramas la ceva de acum 6 ani: Canon PowerShot A400 (un compact de doar 3.2 M). Fara a instala nimic de pe CD-ul acestui aparat, conectez aceasta camera foto la un TV obisnuit, folosind cablul audio-video din dotarea camerei, si imediat imi apare pe TV (trecut pe AV) imaginea dinamica (ce ar fi aparut pe ecranul camerei), si pot fotografia sau filma prin simplu click pe butonul declansator al camerei, urmarind totul pe ecranul TV, cu inregistrarea pe cardul camerei, la rezolutia dorita, maxima sau mai mica. Avantaj: imagine mare, vizibila de la distanta, fotografierea/filmarea din unghi imposibil de vizualizat etc. Practic, in acest caz, se inlocuieste ecranul micut al camerei cu televizorul, in rest nimic altceva. Daca instalez si softul de pe CD, atunci pot folosi, in plus pe langa TV, si conectarea camerei prin cablul USB la calculator, folosind asemanator imaginea mare de pe calculator si beneficiind si de alte functii , de exemplu inregistrarea directa pe calculator, declansarea din tastatura sau din mause.Asadar, poti rezolva dorinta ta studiind manualul de utilizare pentru ofertele de camere foto actuale - sigur Canon sunt prevazute cu aceasta functie, precum si Nikon, dupa cum a spus si RoGeorge. Succes! Link spre comentariu
claudio Postat August 17, 2011 Autor Partajează Postat August 17, 2011 ...nu foarte performant...?adica undeva la 200-300RON, poate fi si second ...as obtine aceeasi calitate? aceeasi calitate ca a pozelor facute direct cu aparatul in comparatie cu varianta de webcam Da mai multe detalii, de fapt ce vrei sa faci? O sa fie legat la un microscop. Momentan functioneaza prin varianta clasica, adica poza se face privind pe lcd-ul aparatului foto si prin declansarea butonului de pe aparat. @Selena Ai dreptate, aparatul tau are incorporata aceasta functie, dar sunt putine de acest tip. Te-ar interesa sa-l vinzi? Link spre comentariu
Spitfire Postat August 17, 2011 Partajează Postat August 17, 2011 @SelenaAi dreptate, aparatul tau are incorporata aceasta functie, dar sunt putine de acest tip.Si Canon A460 are asa ceva, plus 5 MP. Il gasiti nou-nout la magazin cu 300 lei. Link spre comentariu
claudio Postat August 17, 2011 Autor Partajează Postat August 17, 2011 Exact A460 folosesc, dar nu suporta aceasta functie.Stii tu vreo metoda? Link spre comentariu
Selena Postat August 17, 2011 Partajează Postat August 17, 2011 A460 nu este departe de A400, deci ar trebui sa mearga.Chiar daca nu instalez nimic de pe CD-ul cu care a venit aparatul (nici chiar driverul), totusi pot descarca pozele si filmele, prin faptul ca Windows XP recunoaste automat si mi-l afiseaza la My Computer.Dupa ce instalez tot ce este pe CD (Canon Utilities), pot folosi dintre utilitati Zoom Browser EX, astfel:conectez camera la computer prin cablul USB, deschid aplicatia Zoom Browser EX --> Task--> Camera & Memory Card --> Remote Shooting... Se deschide o fereastra cu fel de fel de cursoare si butoane, exact meniul camerei, un ecran in care apare dinamic imaginea, butonul de poza etc.Nu, nu-l vand, este rodat, sigur in functionare, nu-mi trebuie rezolutie mai ridicata, face poze foarte reusite etc. Link spre comentariu
claudio Postat August 18, 2011 Autor Partajează Postat August 18, 2011 aici e problema ca sunt diferente intre cele doua.pe site-ul celor de la Breezesys, de unde se poate downloada PSRemote scrie ca A400 functioneaza, iar A460 nu e suportat :( Link spre comentariu
Selena Postat August 18, 2011 Partajează Postat August 18, 2011 Sa inteleg ca nu ai CD-ul lui A460, de pe care sa instalezi ZoomBrowser EX? E greu sa folosesti softuri generale, nespecifice aparatului in cauza, nu se potrivesc.Ce spune colegul Spitfire, nu are acest CD? - pentru a confirma daca este pe el ZoomBrowser EX.Pe situl Canon, se poate descarca doar update la acest soft, deci trebuie instalat mai intai ce este pe CD-ul camerei.Nu rezolvi mare lucru cu PS Remote, este trial, limitat, planteaza sigla lor pe poza.Poti da cateva detalii despre cum cuplezi camera cu microscopul si cat de extinsa este poza (campul vizual)? Este un microscop clasic (optic)? Link spre comentariu
claudio Postat August 22, 2011 Autor Partajează Postat August 22, 2011 Poti da cateva detalii despre cum cuplezi camera cu microscopul si cat de extinsa este poza (campul vizual)? Este un microscop clasic (optic)?Este un microscop ceva mai vechi, pentru un laborator de sudura, va poza diferite tipuri de suduri si materiale.Pe langa obiectivul unde te poti uita cu ochiul, microscopul mai are un locas special unde se conecteaza camera foto.Cd-ul de la camera nu il am. Link spre comentariu
Selena Postat August 22, 2011 Partajează Postat August 22, 2011 Imi imaginez ca ai unul din aceste doua tipuri (cu care m-am jucat): microscop metalografic sau stereomicroscop (iluminare din lateral-sus, nu prin transparenta). Daca nu ai discul si nici accesorile, iti sugerez sa cauti la un cunoscut. Cablul prin care camera se poate conecta direct la intrarea audio-video a unui TV se numeste AV cable AVC-DC300, poti sa-i vezi poza pe google (capatul dinspre camera arata ca un cel de la casti stereo, iar inspre TV sunt doua mufe negru si galben). Cred ca ti-ar fi de ajuns pentru inceput, reglajele le faci din camera si urmaresti pe TV. Am vazut ca softul ZoomBrowser EX (ce contine remote capture pentru Canon) se poate descarca free de aici: http://www.photo-freeware.net/zoombrowser-ex.php Am probat, se salveaza, am scanat si este in regula, dar mai departe nu am instalat, ca nu ma intereseaza, eu am CD. Vezi daca rezolvi, sper sa nu fie nevoie in plus si de altceva (driver). Dar si driver-ul pentru Canon se poate descarca, de pe http://www.canon.com Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum