katran Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Vreau sa cumpar si eu de pe Ebay si daca tot e deschis topicul asta postez aici . Am gasit kitul de mai jos , la pret acceptabil zic eu . Initial vroiam sa fac axa clasica , cursa activa de 1000 mm pe bare rectificate de 25 cu rulmenti liniari in carcase si actionare pe surub trapez ( o sa fie o papusa mobila ptr impingere bare din lemn la un strung tip revolver ) . Am o nelamurire ...surubul de 16 cu bile nu o sa creeze vibratii la lungimea de lucru , nu o sa flambeze ? ( totusi presupun ca este drept ) ...sa caut un kit cu surub mai gros , respectiv de 25 ? Avansul impingatorului cam intre 20-30 mm pe secunda , cuplul mic . Cam ce stiti de costurile vamale ?P.S. @Margean - Greu tare mai merge site-ul tau...de ce nu iti faci unul pe Cabanova ?http://www.ebay.com/itm/1-ballscrew-RM1 ... 1e65057277Surubul nu e DREPT ... nici nu are cum sa fie ... daca masori corect , o sa observi ca are o " sageata " ... d-aia intra in vibratii ... flambeaza la lungimi mari ( este relativ subtire ) . Trebuie indreptat cumva ... eu mi-am facut un " jig " special pentru operatia asta , cu cateva comparatoare montate la diferite unghiuri . Exista cateva solutii sa scapi de vibratii ... cea mai " ieftina " este sa folosesti un diametru mai mare ... nu pentru ca e mai solid , sau pentru ca " impinge " mai mult ... pur si simplu e mai rigid . Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 E bun , am inteles , multumesc . Acum cum ramine cu vama ? Care ati mai cumparat de pe Ebay stiti cumva modalitatea de vama ? Exista vreun criteriu valoric sau cum se calculeaza ?De vama scapi. Spui ca ai componente de masini - utilaje si nu platesti vama.Scapi si de tva, daca ii spui chinezului sa treaca valoarea de maxim 100$, sau la coletele mai mari, sa le trimita in 2 colete cu valori mici. Link spre comentariu
Vizitator beni00 Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Genul asta de suruburi se gasesc pe tot ebay-ul ( sunt vreo 20-30 de selleri ) . Suruburi RM1605 ( 16mm diametru , pas de 5mm , precizie declarata C7 ) , facute in china , la kilometru . Sunt peste cele trapezoidale ca si calitate , randament , precizie , dar nu sunt C7 ... le-am masurat si nu corespund . Dezavantaje nu sunt ... trebuie demontate ( scoasa piulita , bilele ) si gresate corespunzator . Eventual , daca este posibilitate , schimbate bilele cu unele mai mari in diametru cu 1-1,5 sutimi ( pentru a imbunatati precizia si calitatea deplasarii ) . Demontarea piulitei este necesara si pentru ca este posibil sa fi ramas span de la prelucrare in interior ( vorbesc din experienta ) . Trebuie verificate ... este posibil sa nu fie perfect drepte . Masinarea la capete este in general de buna calitate ( nu am masurat vreodata batai radiale mai mari de 1-2 sutimi , destul de decent pentru banii dati ) . Concluzia : sunt cele mai ieftine suruburi cu bile C7 , dar si cele ma slabe calitativ . Necesita munca in plus , rabdare si ceva experienta pentru a obtine rezultate corecte ( si nici macar atunci ... ) .=================================Cu ce se greseaza suruburile cu bile ? Link spre comentariu
flocin Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Genul asta de suruburi se gasesc pe tot ebay-ul ( sunt vreo 20-30 de selleri ) . Suruburi RM1605 ( 16mm diametru , pas de 5mm , precizie declarata C7 ) , facute in china , la kilometru . Sunt peste cele trapezoidale ca si calitate , randament , precizie , dar nu sunt C7 ... le-am masurat si nu corespund . Dezavantaje nu sunt ... trebuie demontate ( scoasa piulita , bilele ) si gresate corespunzator . Eventual , daca este posibilitate , schimbate bilele cu unele mai mari in diametru cu 1-1,5 sutimi ( pentru a imbunatati precizia si calitatea deplasarii ) . Demontarea piulitei este necesara si pentru ca este posibil sa fi ramas span de la prelucrare in interior ( vorbesc din experienta ) . Trebuie verificate ... este posibil sa nu fie perfect drepte . Masinarea la capete este in general de buna calitate ( nu am masurat vreodata batai radiale mai mari de 1-2 sutimi , destul de decent pentru banii dati ) . Concluzia : sunt cele mai ieftine suruburi cu bile C7 , dar si cele ma slabe calitativ . Necesita munca in plus , rabdare si ceva experienta pentru a obtine rezultate corecte ( si nici macar atunci ... ) .=================================Cu ce se greseaza suruburile cu bile ?gresarea ...ca gresarea ,dar pe mine m-a mancat sa demontez pilitele(1605 au venit pe surub din china).n-am gasit span ,la trei din ele am gasit 51 bile de 1/8 iar la al patru -lea 50bile.pana acum numai in poze am vazut suruburi cu bile si acum am nevoie de sfaturi sa le montez la loc.multumesc anticipat! Link spre comentariu
katran Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Nu e complicat sa montezi piulitele inapoi ... ai nevoie in primul rand de o teava cu interiorul egal cu diametrul jurnalului care tine rulmentii , iar exteriorul egal cu cota masurata in interiorul piulitei ( cu bilele la locul lor , evident ) , si lunga de vreo 60-70mm . Trebuie sa pui bilele inapoi in piulita corect ( sunt 3 sau 4 circuite , functie de lungimea fustei ) , este usor daca le pui oleaca de vaselina ... apoi tragi piulita pe teava aia de-ti spuneam ( o sa tina bilele la locul lor , sa nu cada cand incepi sa insurubezi piulita ) , si toata chestia o " infigi " in capatul surubului ... daca faci treaba corect , cand rotesti piulita , se va insuruba pe filetul surubului , fara sa scape bile . Succes . Link spre comentariu
flocin Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Nu e complicat sa montezi piulitele inapoi ... ai nevoie in primul rand de o teava cu interiorul egal cu diametrul jurnalului care tine rulmentii , iar exteriorul egal cu cota masurata in interiorul piulitei ( cu bilele la locul lor , evident ) , si lunga de vreo 60-70mm . Trebuie sa pui bilele inapoi in piulita corect ( sunt 3 sau 4 circuite , functie de lungimea fustei ) , este usor daca le pui oleaca de vaselina ... apoi tragi piulita pe teava aia de-ti spuneam ( o sa tina bilele la locul lor , sa nu cada cand incepi sa insurubezi piulita ) , si toata chestia o " infigi " in capatul surubului ... daca faci treaba corect , cand rotesti piulita , se va insuruba pe filetul surubului , fara sa scape bile . Succes .merci mult pentru ajutor!am inteles acum !toate cele bune ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum