Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suruburi cu bile de pe Ebay

Margean

Postări Recomandate

Vreau sa cumpar si eu de pe Ebay si daca tot e deschis topicul asta postez aici . Am gasit kitul de mai jos , la pret acceptabil zic eu . Initial vroiam sa fac axa clasica , cursa activa de 1000 mm pe bare rectificate de 25 cu rulmenti liniari in carcase si actionare pe surub trapez ( o sa fie o papusa mobila ptr impingere bare din lemn la un strung tip revolver ) . Am o nelamurire ...surubul de 16 cu bile nu o sa creeze vibratii la lungimea de lucru , nu o sa flambeze ? ( totusi presupun ca este drept ) ...sa caut un kit cu surub mai gros , respectiv de 25 ? Avansul impingatorului cam intre 20-30 mm pe secunda , cuplul mic . Cam ce stiti de costurile vamale ?P.S. @Margean - Greu tare mai merge site-ul tau...de ce nu iti faci unul pe Cabanova ?http://www.ebay.com/itm/1-ballscrew-RM1 ... 1e65057277

Surubul nu e DREPT ... nici nu are cum sa fie ... daca masori corect , o sa observi ca are o " sageata " ... d-aia intra in vibratii ... flambeaza la lungimi mari ( este relativ subtire ) . Trebuie indreptat cumva ... eu mi-am facut un " jig " special pentru operatia asta , cu cateva comparatoare montate la diferite unghiuri . Exista cateva solutii sa scapi de vibratii ... cea mai " ieftina " este sa folosesti un diametru mai mare ... nu pentru ca e mai solid , sau pentru ca " impinge " mai mult ... pur si simplu e mai rigid .
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• katran

7

• Margean

5

• utzy

2

• cnc_step

2

Top autori în acest subiect

E bun , am inteles , multumesc . Acum cum ramine cu vama ? Care ati mai cumparat de pe Ebay stiti cumva modalitatea de vama ? Exista vreun criteriu valoric sau cum se calculeaza ?

De vama scapi. Spui ca ai componente de masini - utilaje si nu platesti vama.Scapi si de tva, daca ii spui chinezului sa treaca valoarea de maxim 100$, sau la coletele mai mari, sa le trimita in 2 colete cu valori mici.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator beni00

Genul asta de suruburi se gasesc pe tot ebay-ul ( sunt vreo 20-30 de selleri ) . Suruburi RM1605 ( 16mm diametru , pas de 5mm , precizie declarata C7 ) , facute in china , la kilometru . Sunt peste cele trapezoidale ca si calitate , randament , precizie , dar nu sunt C7 ... le-am masurat si nu corespund . Dezavantaje nu sunt ... trebuie demontate ( scoasa piulita , bilele ) si gresate corespunzator . Eventual , daca este posibilitate , schimbate bilele cu unele mai mari in diametru cu 1-1,5 sutimi ( pentru a imbunatati precizia si calitatea deplasarii ) . Demontarea piulitei este necesara si pentru ca este posibil sa fi ramas span de la prelucrare in interior ( vorbesc din experienta ) . Trebuie verificate ... este posibil sa nu fie perfect drepte . Masinarea la capete este in general de buna calitate ( nu am masurat vreodata batai radiale mai mari de 1-2 sutimi , destul de decent pentru banii dati ) . Concluzia : sunt cele mai ieftine suruburi cu bile C7 , dar si cele ma slabe calitativ . Necesita munca in plus , rabdare si ceva experienta pentru a obtine rezultate corecte ( si nici macar atunci ... ) .

=================================Cu ce se greseaza suruburile cu bile ?
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Genul asta de suruburi se gasesc pe tot ebay-ul ( sunt vreo 20-30 de selleri ) . Suruburi RM1605 ( 16mm diametru , pas de 5mm , precizie declarata C7 ) , facute in china , la kilometru . Sunt peste cele trapezoidale ca si calitate , randament , precizie , dar nu sunt C7 ... le-am masurat si nu corespund . Dezavantaje nu sunt ... trebuie demontate ( scoasa piulita , bilele ) si gresate corespunzator . Eventual , daca este posibilitate , schimbate bilele cu unele mai mari in diametru cu 1-1,5 sutimi ( pentru a imbunatati precizia si calitatea deplasarii ) . Demontarea piulitei este necesara si pentru ca este posibil sa fi ramas span de la prelucrare in interior ( vorbesc din experienta ) . Trebuie verificate ... este posibil sa nu fie perfect drepte . Masinarea la capete este in general de buna calitate ( nu am masurat vreodata batai radiale mai mari de 1-2 sutimi , destul de decent pentru banii dati ) . Concluzia : sunt cele mai ieftine suruburi cu bile C7 , dar si cele ma slabe calitativ . Necesita munca in plus , rabdare si ceva experienta pentru a obtine rezultate corecte ( si nici macar atunci ... ) .

=================================Cu ce se greseaza suruburile cu bile ?
gresarea ...ca gresarea ,dar pe mine m-a mancat sa demontez pilitele(1605 au venit pe surub din china).n-am gasit span ,la trei din ele am gasit 51 bile de 1/8 iar la al patru -lea 50bile.pana acum numai in poze am vazut suruburi cu bile si acum am nevoie de sfaturi sa le montez la loc.multumesc anticipat!
Link spre comentariu

Nu e complicat sa montezi piulitele inapoi ... ai nevoie in primul rand de o teava cu interiorul egal cu diametrul jurnalului care tine rulmentii , iar exteriorul egal cu cota masurata in interiorul piulitei ( cu bilele la locul lor , evident ) , si lunga de vreo 60-70mm . Trebuie sa pui bilele inapoi in piulita corect ( sunt 3 sau 4 circuite , functie de lungimea fustei ) , este usor daca le pui oleaca de vaselina ... apoi tragi piulita pe teava aia de-ti spuneam ( o sa tina bilele la locul lor , sa nu cada cand incepi sa insurubezi piulita ) , si toata chestia o " infigi " in capatul surubului ... daca faci treaba corect , cand rotesti piulita , se va insuruba pe filetul surubului , fara sa scape bile . Succes .

Link spre comentariu

Nu e complicat sa montezi piulitele inapoi ... ai nevoie in primul rand de o teava cu interiorul egal cu diametrul jurnalului care tine rulmentii , iar exteriorul egal cu cota masurata in interiorul piulitei ( cu bilele la locul lor , evident ) , si lunga de vreo 60-70mm . Trebuie sa pui bilele inapoi in piulita corect ( sunt 3 sau 4 circuite , functie de lungimea fustei ) , este usor daca le pui oleaca de vaselina ... apoi tragi piulita pe teava aia de-ti spuneam ( o sa tina bilele la locul lor , sa nu cada cand incepi sa insurubezi piulita ) , si toata chestia o " infigi " in capatul surubului ... daca faci treaba corect , cand rotesti piulita , se va insuruba pe filetul surubului , fara sa scape bile . Succes .

merci mult pentru ajutor!am inteles acum !toate cele bune !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări