Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suruburi cu bile de pe Ebay

Margean

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• katran

7

• Margean

5

• utzy

2

• cnc_step

2

Top autori în acest subiect

Genul asta de suruburi se gasesc pe tot ebay-ul ( sunt vreo 20-30 de selleri ) . Suruburi RM1605 ( 16mm diametru , pas de 5mm , precizie declarata C7 ) , facute in china , la kilometru . Sunt peste cele trapezoidale ca si calitate , randament , precizie , dar nu sunt C7 ... le-am masurat si nu corespund . Dezavantaje nu sunt ... trebuie demontate ( scoasa piulita , bilele ) si gresate corespunzator . Eventual , daca este posibilitate , schimbate bilele cu unele mai mari in diametru cu 1-1,5 sutimi ( pentru a imbunatati precizia si calitatea deplasarii ) . Demontarea piulitei este necesara si pentru ca este posibil sa fi ramas span de la prelucrare in interior ( vorbesc din experienta ) . Trebuie verificate ... este posibil sa nu fie perfect drepte . Masinarea la capete este in general de buna calitate ( nu am masurat vreodata batai radiale mai mari de 1-2 sutimi , destul de decent pentru banii dati ) . Concluzia : sunt cele mai ieftine suruburi cu bile C7 , dar si cele ma slabe calitativ . Necesita munca in plus , rabdare si ceva experienta pentru a obtine rezultate corecte ( si nici macar atunci ... ) .

Link spre comentariu

Multumesc mult Katran pentru raspuns si pentru lamuriri .Tinand cont de cele spuse de tine ,pentru mine sunt ok suruburile ,avand in vedere ca fac si o economiede aproximativ 700 ron.Ce alta rugaminte as mai avea la tine ,este sa imi spui si mie de unde as putea sa iau niste bile cu o marime atat de mica fata de cele din piulita.Merci

Link spre comentariu

Ai habar cat de greu se prelucreaza capetele surubului, ai fost nevoit sa prelucrezi vreodata?Nu am gasit nici un surub gata prelucrat cu dimensiunile de care am nevoie ,de aceea te intreb ca sa stiu in ce ma bag.

Link spre comentariu

Bineinteles ca stiu despre ce este vorba ... totul se reduce la cat de mare este obsesia pentru precizie ... daca vrei lucrare corecta , trebuie facuta rectificare ... bataia radiala nu trebuie sa depaseasca 1-1,5 sutimi ... iar cota de rulment este esentiala pentru rezultate bune ...Ce inseamna dimensiuni de care ai nevoie ? De obicei , suruburile gata prelucrate care le cumperi de pe ebay , au un standard clar ... nu vad de ce ai folosi alte cote ... alea standard sunt calculate specific fiecarui tip de surub ( diametru / pas / clasa de precizie ) . Daca vrei neaparat alte cote , trebuie sa cauti un meserias ( strungar / rectificator ) ... sau platesti prelucrarea custom la seller-ul chinez ( se poate , eu asa am procedat pentru suruburile de la BF30 ) . Te va costa in jur de 35-40USD per bucata ... Eu am incercat in cateva randuri acesta prelucrare ...pe scule destul de bune ( Opti D280 Vario + DRO ) si nu mi-a iesit asa cum trebuie ... asa ca am renuntat , si am gasit meserias ( om care reabiliteaza scule elvetiene / Schaublin , Oerlikon ) care chiar stie ce face ... Succes

Link spre comentariu

Pe DN1 , chiar inainte de intrarea in Campina /Prahova ( intrarea dinspre Comarnic ) . E o hala alba acolo pe care scrie FinTool ... Te costa cam 150RON de prelucrare ...

Link spre comentariu

Pe DN1 , chiar inainte de intrarea in Campina /Prahova ( intrarea dinspre Comarnic ) . E o hala alba acolo pe care scrie FinTool ... Te costa cam 150RON de prelucrare ...

150 lei pentru un singur surub?
Link spre comentariu

150 lei pentru un singur surub?
Da , 150 ... lucrare de mare precizie ( rectificare la cota de rulment , abatere max. 5 microni ) , plus indreptare ( in axa longitudinala ) ... plus ca are grija de obiect ( nu-l zgarie , nu-l loveste , stie cum sa-l manipuleze corect ) ... Lucrarea se executa pe o masina Hardinge , tipul este meserias , nu jucarie ... Una peste alta , daca vrei treaba facuta asa cum trebuie , nu amatorisme , merita fiecare banut ... Parerea mea .
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Vreau sa cumpar si eu de pe Ebay si daca tot e deschis topicul asta postez aici . Am gasit kitul de mai jos , la pret acceptabil zic eu . Initial vroiam sa fac axa clasica , cursa activa de 1000 mm pe bare rectificate de 25 cu rulmenti liniari in carcase si actionare pe surub trapez ( o sa fie o papusa mobila ptr impingere bare din lemn la un strung tip revolver ) . Am o nelamurire ...surubul de 16 cu bile nu o sa creeze vibratii la lungimea de lucru , nu o sa flambeze ? ( totusi presupun ca este drept ) ...sa caut un kit cu surub mai gros , respectiv de 25 ? Avansul impingatorului cam intre 20-30 mm pe secunda , cuplul mic . Cam ce stiti de costurile vamale ?

P.S. @Margean - Greu tare mai merge site-ul tau...de ce nu iti faci unul pe Cabanova ?

http://www.ebay.com/itm/1-ballscrew-RM1 ... 1e65057277

Link spre comentariu

Vreau sa cumpar si eu de pe Ebay si daca tot e deschis topicul asta postez aici . Am gasit kitul de mai jos , la pret acceptabil zic eu . Initial vroiam sa fac axa clasica , cursa activa de 1000 mm pe bare rectificate de 25 cu rulmenti liniari in carcase si actionare pe surub trapez ( o sa fie o papusa mobila ptr impingere bare din lemn la un strung tip revolver ) . Am o nelamurire ...surubul de 16 cu bile nu o sa creeze vibratii la lungimea de lucru , nu o sa flambeze ? ( totusi presupun ca este drept ) ...sa caut un kit cu surub mai gros , respectiv de 25 ? Avansul impingatorului cam intre 20-30 mm pe secunda , cuplul mic . Cam ce stiti de costurile vamale ?P.S. @Margean - Greu tare mai merge site-ul tau...de ce nu iti faci unul pe Cabanova ?http://www.ebay.com/itm/1-ballscrew-RM1 ... 1e65057277

Surubul este cimentat. Nu impinge cum ai impinge ceva cu o coada de matura. Totul se face prin rotatie. Este prins la ambele capete cu piulita la unul si poti sa-i pui si o siguranta la celalalt. Daca s-ar indoi, ar trebui sa indoaie si suportul (masa). Si crede-ma, nu ai tu ce sa impingi ca sa-l indoi.Nu trebuie sa supradimensionezi componentele.Nu te lua dupa altii care pun suruburi de 20-25 pe dimensiuni mici (pana in 2m) ca sa impinga un angrenaj cu greutate de 50-150kg, care pus pe ghidaje cu bile impingi cu o forta de cateva kg. Alea sunt suruburi care le folosesti de obicei la carusel. Eu am construit cnc-uri cu suruburi cu bile de 12mm diametru si frezam otel.Multi se apuca sa faca ceva, si merg pe ideea ca daca trebuie sa impinga o masinuta, pun un surub sa aiba capacitatea sa impinga un camion cu nisip in el.Cu suruburi de la 25 in sus, impingi tone pe ghidaje liniare, nu ce construim noi care "toata" masina cantareste 500kg maxim. Surubul practic impinge un mic carucior pe care are o mica axa cu o mica freza (maxim 100-150kg). Ca sa intri cu freza in orice material iti trebuie un surub de 8-10mm, ca daca impinge cu toata forta, rupi scula (ca in anatomia lui Grey).Si mai vezi la altii 2 suruburi de 20-25 pe o axa de 600-1000mm.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări