Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traf iesire pentru 1j17b

TESSLA

Postări Recomandate

Am de ceva timp aceste "lampute" si as fi interesat sa construiesc un amplificator pentru casti sau un preamplificator pentru ceva pe tranzistori, sa fac un hibrid. Am cotrobait eu ceva pe net si am dat peste schema de aici: http://www.audioasylum.com/cgi/t.mpl?f= ... est&m=7619

Acolo in schema este figurat si un transformator. Ce m-ar interesa pe mine, cate spire trebuie sa pun in primar si in secundar? Daca vreau sa fac un "buffer", pentru un amplif pe tranzistori, mai am nevoie de transformator sau pot sa pun un condensator de o anumita valoare in serie cu firul "cald"? Daca aveti si alte schme cu aceasta lampa...sant deschis la orice sugestie. Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TESSLA

3

• lorik199

2

• adrian_pic

1

Top autori în acest subiect

Pai acolo este dat raportul de impedante 15kohm/500ohmPe baza valorii asteia dati fuga in topicul cu detalii transformatoare de iesire si calculatiRecomand sa cautati niste miezuri de calitate, C, dublu C (rusesti) sau E+I, dar nu dintr-astea banale de retea (cele E+I)

Link spre comentariu

Am inteles asta, insa eu as vrea macar formula acea de calcul. Am cautat si in topicul respectiv, dar atasamentele s-au sters, iar unele adrese care duceau spre programe de calcul, nu mai merg. Deci daca nu puteti/vreti sa imi spuneti exact cat am de bobinat, macar formula v-as ruga sa mi-o furnizati. Am citit deja cateva pagini din respectivul topic...dar pana la pagina 34....o sa imbatranesc! :rade:

Link spre comentariu

Parallel Feed Linestage Transformers

Magnaquest B7

15K:500 ohms CT

5:1 step down ratio, 17VACrms maximum signal input.

permalloy core,

brass channel frame

56,76,6J5, 6SN7,5965,5670,12AV7, 6N1P

Price $99 each

Nu stiu daca gasesti tu ce am pus cu bold. Apeleaza la greii de la aceasta sectiune poate te ajuta cu niste date in functie de ce tole ai tu.

Si pentru soc:

Magnaquest EXO-010

Plate Current (DC mA): 10 / 15

Nom. Inductance (H) : 275 / 225

Nom. DC Resistance (Ohms) : 850

Nom. DC Voltage Drop (Volts) : 8.5 / 12.75

Price ea.(USD) : $75.00

Link spre comentariu

Domle, eu vreau sa stiu macar formula si o sectiune orientativa pentru miez. Din ce fel de material va fi acesta, deja e alta discutie.

Ceva date dintr-un experiment facut de mine:Sectiune 2,5cmp primar 2800sp CuEm 0,07mm; secundar 80spire CuEm 0,2mm pt 8ohmi sau 300spire CuEm 0,12mm pt 32ohmi.Bobina din anod:se poate utiliza un primar de traf de retea 220V (chinezarie).Succes!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări