dan cod Postat August 11, 2011 Partajează Postat August 11, 2011 Nu-i mecanic dar tot atelier este.Sculele ,,mecanice ,,sunt in alta parte.Am cateva uzuale si din acelea. Link spre comentariu
adicontakt Postat August 11, 2011 Partajează Postat August 11, 2011 domnule va indiviez, eu aparatura as putea face rost scule am (nu asa performante dar ma descurc) in schimb nu am spatiu sa imi fac un asa atelier Link spre comentariu
mihaighe Postat August 11, 2011 Partajează Postat August 11, 2011 domnule va indiviez, eu aparatura as putea face rost scule am (nu asa performante dar ma descurc) in schimb nu am spatiu sa imi fac un asa atelierNu dezarma ,eu la inceput am avut atelirul la bloc intr-o debara de 1x1,2 m si era ocupata toata de rafturi si o masa asa ca scaunul era afara pe hol si cand lucram trebuia sa tin usa deschisa sau sa o scot din balama ,nu mai spun ce era daca in timp ce lucram vinea cineva in vizita. Link spre comentariu
daisarqx Postat August 11, 2011 Partajează Postat August 11, 2011 Nu-i mecanic dar tot atelier este.Sculele ,,mecanice ,,sunt in alta parte.Am cateva uzuale si din acelea.ce curatenie! Link spre comentariu
cristi71 Postat August 11, 2011 Partajează Postat August 11, 2011 trebuie sa recunoastem ca arata impecabil atelierul d-lui Dan. jos palaria! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 11, 2011 Partajează Postat August 11, 2011 Nu-i mecanic dar tot atelier este...Nu-i nimic. Toleram si ateliere de electronica, electrotehnica, sau de alta factura deoarece undeva trebuiesc centralizate astfel de subiecte. Sectiunea "Atelierul Mecanic", face insa parte din subforumul "Mecanica, CNC si Instalatii Industriale" si de aceea asteptam ca ea sa se diversifice pe aceasta directie. Altfel spus Sectiunea "Atelierul Mecanic", din subforumul "Mecanica, CNC si Instalatii Industriale" ar trebui sa fie echivalenta cu Sectiunea "diy", din subforumul "Generalitati" (dar pe subiecte de mecanica) mai putin etalarea atelierelor utilizatorilor, unde asa dupa cum spuneam vom tolera si ateliere de alta factura....nu am spatiu sa imi fac un asa atelierEste o problema generala. Cei care au vazut imagini de pe topicul "strung" trebuie sa stie ca acela este o jumatate din atelierul meu mecanic, care se intinde pe o suprafata de 9 mp. Cealalta jumatate, care este momentan in etapa de punere in functiune, si care va cuprinde un strung SN 320, o masina de frezat FUS 22 si probabil un polizor cu picior de tipul PDP 300, va ocupa aceeasi suprafata de 9 mp. Ambele suprafete, sunt dispuse intr-o anexa de tip "polata" construita din lemn. Cu greu as putea in urmatorii cativa ani, sa gasesc solutii mai bune. In ceea ce priveste atelierul meu de electronica - electrotehnica, pentru care am dotare cu diverse dispozitive si scule, el este fluid. Practc improvizez un loc de lucru, atunci cand am ceva de construit. Link spre comentariu
en Postat August 13, 2011 Partajează Postat August 13, 2011 Frumos si bine dotat atelierul. Se vede ca aci este vorba de mana unui patimas intr-ale electronicii. Felicitari si sa-l "exploatezi" sanatos, multi ani de acum inainte,dan cod!! Link spre comentariu
bogdan exit Postat August 13, 2011 Partajează Postat August 13, 2011 As fi incantat daca ai putea numera ce scule sunt esentiale pentru un atelier de reparatii electrocasnice electronice si module auto aparat de masura statie de lipit pensete surubelnite chei imbusi o sursa de tensiune ( de care ar fi buna ) ce ar mai trebui sa nu lipseasca ?As fi multumit daca mai ajuta Vreau sa ma apuc din nou de treaba daca acum 5 ani mam lasat pasiunea de electronica ma face se revin din nou Link spre comentariu
dan cod Postat August 13, 2011 Autor Partajează Postat August 13, 2011 Depinde ce reparatii si depinde de cati bani ai la dispozitie si de asemeni de pretentii,Esentiale sunt dupa mine o statie de lipit buna(eu sunt fan weller)una cu aer cald,o sursa de alimentare dubla de 30V/10A,un multimetru,un ESRmetru,un osciloscop,un generator de semnal.Apoi depinde de activitate eu fiind in domeniul radio,tv,cd,dvd,combine muzicale si aparate auto mai am de ex pentru decodari aparate auto am bagat cam 3000 de euro.De asemenea mai am statie de dezlipit cu vacuum,statie cu IR,testere de traf linii,de lampi CCFL,de tranzistori, diode si conzi( inclusiv tensiunea de strapungere)generatoare de mira tv si monitoare,tester de tranzistori,diode,tiristoare si triace,si cine mai stie cate .Astea din urma sunt nu esentiale dar de mare ajutor primele zic eu ca sunt esentiale.Nu am zis nimic de susubelnite,chei,pensete,etc de care am o gramada.Daca pot fi de ajutor sunt dispus in continuare sa ajut. Link spre comentariu
mișa Postat August 26, 2011 Partajează Postat August 26, 2011 Frumos si bine dotat. (si prea ordine pentru un spatiu in care se lucreaza )Eu sculele si aparatele care nu le folosesc foarte des le tin in alta camera in dulapuri ca sa nu-mi ocupe spatiul de lucru si ca sa nu trebuiasca sa sterg praful pe ele. Daca toate sculele si piesele mi-ar fi in spatiul de lucru s-ar faca mult prea mare inghesuiala si dezordine cind lucrez la ceva mai sofisticat.Acum depinde citi oameni lucreaza si cit se lucreaza in atelier. Eu, fiind la mine acasa lucrez singur si aproape numai hobby asa ca pentru mine e cea mai buna alegere. Link spre comentariu
dan cod Postat August 28, 2011 Autor Partajează Postat August 28, 2011 Lucrez singur,este atelierul meu de raparatii radio-tv si asta imi este profesia deci asta fac toata ziua. Link spre comentariu
albasete Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Foarte frumos, curat si bine dotat. I-mi place. Acum se explica multitudinea aparatelor electronice, indispensabile unui electronist profesionist. Off topic: in ultima fotografie, in stanga sub masa de lucru am vazut un camion de jucarie. Este din anii "80 sau mai nou ? Link spre comentariu
Dan57 Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Ai strans ceva scule, dar ma socheaza curatenia. Am lucrat 20 de ani ca depanator si ma simt electronist de multi ani (cred ca mai multi decat ai tu ca varsta) dar niciodata nu am avut asa curatenie in atelier, nici acasa (ca nu se poate fara) si nici la lucru (inca ma ocup de electronica).Felicitari si succes in continuare. Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Cat despre varsta am ajuns la 40(nu e secret)parca nu imi vine sa cred,aveam 9 ani cand m-a prins ,,flama,,electronicii si nu m-a mai lasat.Legat de curatenie asa sunt eu ordonat pana la manie,asa este si in atelier asa este si acasa(sotia la fel este foarte ordonata si iubeste curatenia)Ca sa raspund si colegului anterior camionul era al unui nepotel si era la depanare.Din ce an este habar nu am. Link spre comentariu
Vizitator laurentiuvincze Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Arata extraordinar. Super !!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum